Stránka 6 z 124

Napsal: pát kvě 25, 2007 22:15
od EMI
Maysner píše: ale dneska me pit nedonuti nikdo

.. čím to asi je??? :roll:

Napsal: pát kvě 25, 2007 22:21
od Laďuša
EMI píše:
Maysner píše: ale dneska me pit nedonuti nikdo

.. čím to asi je??? :roll:
Měl recht, nedonutil jsem ho...

Miichaal: Taky gratuluju...

A k tomu dnešnímu on-line pití..... No po tej včerejší zkušební akci to dopadlo tak, že jsem se účastnil já, asi 3 Poláci a EMI si připil, i když byl of-line :lol: :lol: :lol:
Takže další akce se musí naplánovat po střízlivým večeru :D

Napsal: pát kvě 25, 2007 23:45
od Jelen
taky gratuluju :-)

teď jsem se vrátil ze tří sester, vyhrál jsem tam čepici BOŽKOV PEPRMINT za moje vykony :-) joooo bylo to SUPEEEEEEEER

Napsal: pát kvě 25, 2007 23:49
od Laďuša
Jelen píše:.....vyhrál jsem......za moje vykony :-)

Ano, a kdo vypije tento džbán zelené do minuty, vyhrává tuto čepici!

Napsal: sob kvě 26, 2007 01:11
od Pavel04
Vašátor píše:...a nepasterizovaná Polička 12° je taky mňamka 8)
jj polička kvasnicová je fakt vyborná, jinak jejich 12ka taky ujde, ale 11ka prumer. Kazdopadne policka je policka :twisted: Tocim to v praci 8)
Rad se napiju plzne (s obrovskou radosti kdyz je treba jen za 25, ale to uz musi mit clovek vztipovanz mista), kozla rezanyho, stelly, budvar 10, postrizinske, cerna hora, svijany.

Napsal: sob kvě 26, 2007 16:15
od radek mb
já rád piju víno s kolou,ale poměr 2 díly vína na 1 díl koly :twisted:

celkově rád piju míchaný nápoje,jako je beton,bavorák atd.

Tvrdej piju taky,zajímavý je,že největší spotřebu tvrdýho chlastu mam,když jsem na Ukrajině...ukrajinskou vodku mam fakt rád,hlavně žytomyrskou...a samosebou ukrajinskoou domácí pálenku samohonku

Napsal: sob kvě 26, 2007 17:11
od Little Red Riding Hood
radek mb píše:já rád piju víno s kolou,ale poměr 2 díly vína na 1 díl koly :twisted:
v tomdle poměru do mě lili asi před 4 rokama na silvestra děcka rum s kolou.. :lol: byli to takové ty vysoké sklenice... :axe:

Napsal: sob kvě 26, 2007 18:30
od dmatej
Nepiju skoro vůbec, líh mi nejede, je to dobrý tak na mytí oken :D

Ale když pivo, tak točený Lochota :D .... u normálních pív jen občas a ideálně dost chlazený :) Spotřeba velmi malá.

Napsal: sob kvě 26, 2007 18:43
od Lada Rider
dneska som si kupil v Lidli pivo Grafen Walder lebo ma na nom zaujal napis "German lager" a mozem povedat ze je to celkom dobre za tych 15,90sk

Napsal: ned kvě 27, 2007 17:31
od EMI
radek mb píše:a samosebou ukrajinskoou domácí pálenku samohonku
... součástí balení je i bílá slepecká hůl ne?? :lol: :D

Napsal: ned kvě 27, 2007 17:32
od EMI
Laďuša píše:
EMI píše:
Maysner píše: ale dneska me pit nedonuti nikdo

.. čím to asi je??? :roll:
EMI si připil, i když byl of-line :lol: :lol: :lol:
Takže další akce se musí naplánovat po střízlivým večeru :D
tomu taky nic neunikne.... :P :lol:

Napsal: ned kvě 27, 2007 20:32
od Flipper Tom
snažím se hodně se krotit protože některé offroadové expedice (10 piv na slunci, 4 tequily a pak exhibice půl litru 40% árovice na ex jsou už docela o zdraví a dobrou pověst)

takže svijany (nejlépe řezaná 13 ale max 1-2 kusy), bráník, vínko vyloženě mlsám (mutěnice, valtice, čilský nebo z JAR - portugal, merlot, irshai, veltlín, neuburský)

no a příležitostně nějakou tullamorku, danielse,chivas regal 12, stříbrnou olmecu a nebo kamarádovu domácí vínovici

a luďku ta tvá ječná byla taky výtečná :)

ale teď jsem se pustil do pěkný blbiny - ochutnal jsem "saké" a docela mě to nadchlo tak jsem se doma pustil do výroby ... výroba kvasný rourky z toho co jsem doma našel byla docela prdel a stejně to vidím tak že to po šesti nedělích kvašení celý vyleju do hajzlu zcela nepoživatelný :)

Napsal: pon kvě 28, 2007 12:21
od miminko
Flipper Tom píše:
ale teď jsem se pustil do pěkný blbiny - ochutnal jsem "saké" a docela mě to nadchlo tak jsem se doma pustil do výroby ...
znáš recept???? :?: :wink:

Napsal: pon kvě 28, 2007 14:32
od Vašátor
Pavel04 píše:
Vašátor píše:...a nepasterizovaná Polička 12° je taky mňamka 8)
jj polička kvasnicová je fakt vyborná, jinak jejich 12ka taky ujde, ale 11ka prumer. Kazdopadne policka je policka :twisted: Tocim to v praci 8)
Jéé...to abych se za tebou stavil do práce :D
Co se týká Poličky 11°, tak správně říznutá černou 10° nemá chybu :D .... a za cenu 13,50Kč je to pak naprostej nářez :D

Napsal: pon kvě 28, 2007 17:12
od Flipper Tom
Co budeme potřebovat k přípravě saké?

7 litrů vody
3 kilogramy cukru krystal
1 kilogram rýže
140 gramů droždí
2 vanilkové cukry
2 citróny
1/2 lžičky muškátového květu
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky zázvoru
kousek celé skořice
30 kusů hřebíčků
10 kusů nového koření

Postup přípravy saké
Nejprve převaříme vodu do které přidáme cukr. Do vychladlé vody s cukrem nadrobíme droždí a přidáme rýži, vanilkový cukr, muškátový květ, tymián, zázvor, skořici, hřebíček, nové koření a citróny (kůru můžete nastrouhat, dužinu citrónu nakrájet na kostky).


Saké necháme 6 týdnů kvasit v 10 litrovém demižonu (demižon je vhodné utěsnit vatou). Saké po 6 týdnech stočíme do lahví a necháme ještě dalších 14 dní uležet na tmavém místě.



osobně doplním že rýži je vhodné umlít (jsem se dočetl) - já jsem k tomu použil mlejnek na maso, že kterýho jsem vymontoval břit a nechal jsem jen šnek a takovýto děrovaný železo.
za druhý bez kvasný rourky se neobejdete - nemaje ji použil jsem nevyfouknutej polotovar pet lahve ( vpodstatě něco jako zkumavka z plastu se závitem nahoře) a kus hadičky z kapačky. vrtačkou jsem udělal dvě díry do petzkumavky a jednu do plechovýho špuntu demižonu. propojil jsem to hadičkou a petzkumavku jsem pomocí kusu drátu pověsil na vedle stojící židli