vodis: Už pojď od toho pryč, nebo do tématu OT, jestli chceš mermomocí pokračovat. Ať tu neplevelíme. Jen tedy k tomu karikaturistovi - když kreslí všechno, proč chtěl na výstavu do Ruska tahat ausgerechnet malůvku Putina? A kdyby se nechtěl zviditelňovat, tak nebude jezdit na výstavy, že. Nakonec to je právě o té zdvořilosti, na některé věci přeci ani není nutno se dopředu ptát - např. "prosím, mohu na výstavu ve Windsoru přivézt obrázek s britskou královnou s hlavou v nočníku?" Ale britský zákaz by byl holt asi "demokratický", a tudíž nezajímavý.
Kolik raďanských (radziecki? nebo sovět=rada?) špiclů okolo černouška bylo, těžko říct. Já byl třeba v 70.létech služebně v Bulharsku, a měli jsme tam na sebe nasazené i ty naše vlastní. Byť my věděli, že oni ví, že my víme... Takže tohle bylo celkem normální všude. I dneska a v USA...škoda mluvit. Takže nechme na hlavách! Nebo že by to někde šlo bez špiónů a špiclů? Poraď kde.
Jimmi píše:
Jenom připomínka k tomu prostřednímu obrázku od Liftbacka:
V pozadí je vidět bílý pravoslavný kostel vz. Putin. Dneska stojí na každém ruském sídlišti. Všechny jak od jednoho pajcu, ale vcelku solidně postavené. Při zahlédnuté prvních kousků ještě v normální zástavbě jsem to považoval za zdařilou rekonstrukci, až když jsem to zahlédl mezi paneláky, jsem pochopil. Marně jsem přemýšlel, jak se tam po tolika letech státem řízeného ateismu vzalo tolik věřících.
P.S. A nejhorší je, že takovýhle holky tam normálně chodí po ulicích. Tuááááá... to bylo k nevydržení

1) ten taťka Putin Tě asi osobně hodně trápí, viď? No žádný div, když se Ti tolik moc naubližoval.
2) kostely vadily snad kdysi zdivočelým bolševikům. Do naší kultury patří, a mně nepřekážejí, tím méně v Rusku. Jejich věřící (ani ty naše) neřeš, svých ateistických starostí jsme si nadělali už dost. Kdyby nejen česká katolická (i další) církev dělala to co má, a nehnala se výlučně za majetkem, asi bychom teď na tom "našem" slavném Západě neměli takový morální chlív. Nakonec lepší kostely, než mešity ve zbytku Evropy

Ty jsou taky, kam se podíváš, a kupodivu nevadí a o jejich věřící starostí netrpíš.
3) kdo přemýšlí, přijde třeba na to, že Rusko se vrací hluboko ke svým kulturním kořenům.

Což vůbec není na škodu, ba naopak. A pokud tomu nechceme rozumět, je to jen naše chyba.
4) ty holky - prostřední foto - no že jsou Rusové otužilí, to vím. Ale že by to tam i v zimě bylo takhle normální? Sice rukavice má... Nebo máš na mysli spíš tu motorovou pilu..uáááááá
No a abych se vrátil snad už definitivně do topič... ee do topiKu (back to topic!) tak z archívu něco s ladou a z domova, všechno jen opravdu pěkné, co oči i po létech potěší. Tahle i zahřeje.

J.