No copak o to, spíš by si zasloužil vyznamenání za šikovnost, myslím že vyndat to tímto způsobem se jen tak někomu nepovedeKoko Loko píše:Úplně se mi zhroutil hodnotový řebříček, strašné, jak sá se s tím vyrovnám.

Moderátor: Moderátoři
No copak o to, spíš by si zasloužil vyznamenání za šikovnost, myslím že vyndat to tímto způsobem se jen tak někomu nepovedeKoko Loko píše:Úplně se mi zhroutil hodnotový řebříček, strašné, jak sá se s tím vyrovnám.
To se nedivím, ono mlátit do řídícího čepu shora je odvaha, namáháš ten výkovek na ohyb ve směru, kde má nejmenší pevnost...zásada povolování je z boku, stejně tak se povolují vrtací korunky na vrtacích tyčích...ale není to o tom, klepnout jen tak kolmo, je potřeba klepnout pod úhlem toho kónusu...tolik z praxe z vrtání v lomech...Koko Loko píše:Úplně se mi zhroutil hodnotový řebříček, strašné, jak sá se s tím vyrovnám.
Ano zpět k tématu, já bych rád rozvedení teorie úderu pod úhlem toho kónusu, protože to je něco co jsem při své zapeklité demontáži nevyzkoušel a nikdo mi to neporadil.Drobek81 píše:To se nedivím, ono mlátit do řídícího čepu shora je odvaha, namáháš ten výkovek na ohyb ve směru, kde má nejmenší pevnost...zásada povolování je z boku, stejně tak se povolují vrtací korunky na vrtacích tyčích...ale není to o tom, klepnout jen tak kolmo, je potřeba klepnout pod úhlem toho kónusu...tolik z praxe z vrtání v lomech...
Ale jinak strč hlavu do písku, považoval sem Tě za rozumného jedince-nicméně ještě dnes edituju seznam...
boooze!!!! nie! mas buchnut kladivom po tom oku v ktorom je konus a v ktorom je konicky zalisovany cap. najlepsie z opacnej strany mat prilozene kladivo a z druhej buchnut, aby sa nejak stlacil alebo pohol ten konus, tym dosiahnes to ze cap z konusu vyskoci... ale to ze mam buchat pod uhlom konusu je aj pre mna novinka, hlavne to moze byt obtiazne kedze na tom oku je taky rovny naliatok, ktory si priam ziada o jebu kladivomTeepee píše:Ano zpět k tématu, já bych rád rozvedení teorie úderu pod úhlem toho kónusu, protože to je něco co jsem při své zapeklité demontáži nevyzkoušel a nikdo mi to neporadil.Drobek81 píše:To se nedivím, ono mlátit do řídícího čepu shora je odvaha, namáháš ten výkovek na ohyb ve směru, kde má nejmenší pevnost...zásada povolování je z boku, stejně tak se povolují vrtací korunky na vrtacích tyčích...ale není to o tom, klepnout jen tak kolmo, je potřeba klepnout pod úhlem toho kónusu...tolik z praxe z vrtání v lomech...
Ale jinak strč hlavu do písku, považoval sem Tě za rozumného jedince-nicméně ještě dnes edituju seznam...
Prostě rupnout na matici (neperu to do závitu) pod (domělým) úhlem stěny kónusu?
Nene, jak píše Louďa, pod úhlem kónusu na oko toho výkovku...když sem sundával zmiňované korunky, tak při úderu kolmo k ose tyče, se stalo že se tyč zlomila hned za korunkou, načež mi bylo sděleno že musím vést úder kolmo na kónus...a ono ejhle, už sem tyče nelámal:-)))Teepee píše:Prostě rupnout na matici (neperu to do závitu) pod (domělým) úhlem stěny kónusu?
toš to sem považoval za samozřejmost...Myso píše:najlepsie z opacnej strany mat prilozene kladivo a z druhej buchnut
v tomto případě to není asi rozhodující, úhel je malý a nemá se co zlomit...Myso píše:hlavne to moze byt obtiazne kedze na tom oku je taky rovny naliatok, ktory si priam ziada o jebu kladivom
Do tvého časového intervalu asi sundání řídící tyče nepočítáš, žeLuděk Musil píše:Nedá mi to - tak si přisadím: vždycky si půjčím od Drobka "stahovák" (teda von je to spíš "roztahovák") a svislák mám demontovaný během pár minut bez jediné rány kladivem. L.
Copak o to, ale až tam nalíta bordel, tak ten imbus tam ani nestrčíš.Michal Pokorný píše:No,ale jinak jsem dnes koupil ty šroubky co se s nima svisláky upevňují k ramenům. Jsou údajně pevnější než obyčejné a byly komplet i se samojistící matičkou za 8,-Kč mají nějakou tu nereznoucí úpravu. Ale za to jsou ty šroubky na imbus. Tak že někdy v budoucnu při jejich povolování bude jistě také spousta "zábavy" určitě se to krásně ožvýká![]()
No, nevím , já ty imbusy nějak nemám rád.