Stránka 46 z 124

Napsal: pát říj 16, 2009 10:38
od Laďuša
To ani ne, jednak už nejsem na kolejích, ale napřed bych si spíš udělal výlet do Bľavy na odbornou exkurzi :lol:

Napsal: pát říj 16, 2009 12:42
od Cory
no zakladom bol jačmeň, ktory som priniesol z domu 565km vlakom...Potom sme zhanali chmeľ...ten sa da kupit v specialnom obchode a predava sa myslim na lekarske ucely (uz neviem na co) v gramoch. Predavacka bola trosku nesvoja, ked sme si opitali 2 kilá chmelu :mrgreen: zaklad je namocit ten jacmen do vody skoro na cely den, nech zmäkne.potom to dat s tou vodou varit a po cca hodinke pridat chmel...vari sa to priblizne dalsiu hodinku (moze sa aj viac-cim viac tym lepsie). Necha sa to cez noc vychladnut a potom sa to scedi do flias (ja osobne by som nechal odstat tuto zmes aspon do dalsieho vecera.Poprecedeni sa to uzavrie (dobre je zatku dookola zaliat voskom, do stredu zatky sa otvori otvor, aby to nestrelilo pocas kvasenia.dnu sa strci hadicka, utesni sa plastelinou (opat by som zalial voskom) a drihy koniec hadicky sa ponori do nadoby s vodou.kvasi to 3 tyzdne a na konci treba pozorovat kedy prestane. potom by som to uz necedil, len odoberal z vrchu hotove "pivo"...a zabudol som, ze pocas varenia pozno pridat kusky ovocia a po vareni a odstati chlieb aby dobre kvasilo. Na zdravie!! :mrgreen:

Napsal: pát říj 16, 2009 12:54
od Wolf
Cory píše:no zakladom bol jačmeň, ktory som priniesol z domu 565km vlakom...Potom sme zhanali chmeľ...ten sa da kupit v specialnom obchode a predava sa myslim na lekarske ucely (uz neviem na co) v gramoch.
Mne vlastně nikdy nanapadlo, že chmel se také pro soukromou potřebu kupuje, ale vlastně věřím, že ano ... u nás je v srpnu (8) chmel všude, kam se podíváš :)

Napsal: pát říj 16, 2009 12:56
od Cory
Wolf píše:u nás je v srpnu (8) chmel všude, kam se podíváš
ráj :)

Napsal: pát říj 16, 2009 13:08
od Wolf
Tady je malá chmelnice i na náměstí, i když ani nevím, jestli tam letos vůbec chmel byl, nějak si nemohu upamatovat ...

Napsal: pát říj 16, 2009 13:13
od Cory
a inak zabudol som na drozdie! to je potrebne aby to vobec zacalo kvasit...lenze to drozdie velmi citit v tom "pive" chcelo by to pivovarnicke kvasinky

Napsal: pát říj 16, 2009 13:47
od Teepee
Nestačil by místo akvaristických hadiček a kelímku s vodou ten vinařský kvasný uzávěr? (buď kdysi dávno bejval klobouček nebo ten skleněný labyrint). Já si myslím že stačil a bylo by to jednodušší.

Napsal: pát říj 16, 2009 14:01
od Cory
jasne, to by stacilo...doma mam tych vinarskych kopu, len som ich zabudol zobrat a nechceli sme kupovat nove, tak sme zohnali hadicky :)

Napsal: pát říj 16, 2009 14:08
od Laďuša
No a co, jak to nakládá? :lol: Voltáž netušíš? :lol: :mrgreen:

Napsal: pát říj 16, 2009 14:12
od Cory
zatial neviem, testovanie započne až večer na Kentusovici :lol: len mam obavy z toho, ze tu skoncim sam....ale TÝMTO VÁS VYZÝVAM, aby sme sa zhromazdili vecer o 20:00 na CHATE a oficiálne pokrstili "pivo" KENTUS!

Napsal: pát říj 16, 2009 23:59
od Cory
Tak Kentus bol uspesne pokrsteny...mam zaujimave poznatky...svetly Kentus by sa nemal miesat s Kentusom borievkovým a Kentu má vseobecne ucinky energy drinku

Výroba Kentuse

Napsal: sob říj 17, 2009 08:04
od plavec
Cory píše:no zakladom bol jačmeň, ktory som priniesol z domu 565km vlakom...Potom sme zhanali chmeľ...ten sa da kupit v specialnom obchode a predava sa myslim na lekarske ucely (uz neviem na co) v gramoch. Predavacka bola trosku nesvoja, ked sme si opitali 2 kilá chmelu :mrgreen: zaklad je namocit ten jacmen do vody skoro na cely den, nech zmäkne.potom to dat s tou vodou varit a po cca hodinke pridat chmel...vari sa to priblizne dalsiu hodinku (moze sa aj viac-cim viac tym lepsie). Necha sa to cez noc vychladnut a potom sa to scedi do flias (ja osobne by som nechal odstat tuto zmes aspon do dalsieho vecera.Poprecedeni sa to uzavrie (dobre je zatku dookola zaliat voskom, do stredu zatky sa otvori otvor, aby to nestrelilo pocas kvasenia.dnu sa strci hadicka, utesni sa plastelinou (opat by som zalial voskom) a drihy koniec hadicky sa ponori do nadoby s vodou.kvasi to 3 tyzdne a na konci treba pozorovat kedy prestane. potom by som to uz necedil, len odoberal z vrchu hotove "pivo"...a zabudol som, ze pocas varenia pozno pridat kusky ovocia a po vareni a odstati chlieb aby dobre kvasilo. Na zdravie!! :mrgreen:
Mno jelikož jsem lenoch, volil bych rychlejší cestu.Zašel bych do Tesca a koupil lahovové už hotové.Navíc při mým umu, bych to uvařil tak, abych otrávil sebe a deset lidí kolem :lol: Na druhou stranu to může mít svý kouzlo uvařit si svýho Kentusa. Kolik si jich včeera na zkoušku dal? :)

Napsal: sob říj 17, 2009 08:08
od Cory
Vcera som vypil 6 Kentusov. :) vydrzal som to. Za obeť definitivne padol Kentus svetlý a z Kentusu borievkoveho ostalo len trochu. Este sa tesim na Kentus tmavý, z toho vela neubudlo a naschval som si ho nechaval, pretoze ten je vhodny na také domáce popíjanie mimo spolocnosti 8)

Napsal: čtv říj 22, 2009 17:29
od Michal Pokorný
Hej Laďušo !
Vidíš, jaká hospoda je v Roudnici nejživější ? 8)
http://www.beerborec.cz/page.php?page=h ... m+%5BLT%5D

Napsal: čtv říj 22, 2009 18:14
od Hurikán
Michal Pokorný píše:Hej Laďušo !
Vidíš, jaká hospoda je v Roudnici nejživější ? 8)
http://www.beerborec.cz/page.php?page=h ... m+%5BLT%5D
:lol: Že by na této: http://www.beerborec.cz/page.php?page=h ... ic_id=2422 fotce byla i sama Pamela? :D