Problémy se studeným startem, studený motor zhasíná
Moderátor: Moderátoři
Možná trochu mimo, ale nečetl jsem každé slovo v tomto tématu.Měnil si zapalovací kabely?
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Zapalovací kabely
Zapalovací kabely k dostání zde: http://www.tesla-blatna.cz/cs/fulltext- ... =lada+2110
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
Mno chybový kódy pro to jsou, ale to že to nic nehlásí podle mě neznamená jistotu, že je to čidlo ok...
0116 Snímač teploty chladící kapaliny, úroveň výstupního signálu mimo rozsah
0117 Snímač teploty chladící kapaliny, nízká úroveň výstupního signálu
0118 Snímač teploty chladící kapaliny, vysoká úroveň výstupního signálu
0116 Snímač teploty chladící kapaliny, úroveň výstupního signálu mimo rozsah
0117 Snímač teploty chladící kapaliny, nízká úroveň výstupního signálu
0118 Snímač teploty chladící kapaliny, vysoká úroveň výstupního signálu
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Komu není rady, tomu není pomoci.
Honzo, myslím, že máme podobný problém, akurát že mne motor ide ako na tri valce až po úplnom nahriatí, ale stalo sa, že aj na studeno. Napísal som na RU klub o radu a všetko naznačuje, že sa jedná o umierajúci riadiaci modul. Pretože kábly mám ešte jedny ftak som ich odskúšal a tá istá chyba.(sviečky sú v poriadku) Riadiaci modul najčastejšie skončí tak, že prestane páliť naraz po dvoch sviečkach, ale môže sa stať, že aj po jednej. (čierne sviečky)RU radia ako sa to dá jednoducho zistiť, no nepreveroval som to tým spôsobom, pretože som si istý, že v mojom prípade je v prdeli ten modul. Modul tu stojí 200 Eur, zato si môžem kúpiť rovno druhé auto.
Idem poň na UA, tam stojí do 50 Eur, no dali by sa písať o tých moduloch celé bájky, všetky hodnotné informácie sú na RU stránkach. Ja neviem, čo by ťa v tvojich podmienkach zaujímalo, tak sa kľudne pýtaj, ak budem mať čas a budem mať prístup k internetu, rád ti odpoviem. Mám 1,5 16V.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Riadiaci blok, alebo modul, malo by to byť jedno. Je to niečo ako na karburátorovom motore rozdeľovač. RU píšu, že práve keď umiera tak je to spojené z teplotou motoraˇa nemusí pritom ani počítač nič hlásiť ba ani porucha motora svietiť, čo je môj prípad.
V moduli sú dve vysokonapeťové cievky a zvyknú prehorieť. GM modul je jediný ktorý je vraj nezničiteľný. Modul môžu odpáliť: zlá sviečka, alebo vysokonapeťové káble ku sviečkam.
Jeden na RU fóre píše: ak vymeníš 2 za 3 na moduli a potom zostane sviečka 2 čierna, tak sú to kábly, ak zostane 3 sviečka čierna, tak je to modul, ale toto som technicky nepochopi, (tu by bolo najlepšie, keby to niekto poriadne vysvetli) takže s týmto neexperimentujem, pretože kábly mám funčné, tak som si istý, že je to modul.
Z Rybeny Tachov som na vojenčine objednával ryby, boli vynikajúce, ale to už bolo skoro pred tridsiatimi rokmi.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
V moduli sú dve vysokonapeťové cievky a zvyknú prehorieť. GM modul je jediný ktorý je vraj nezničiteľný. Modul môžu odpáliť: zlá sviečka, alebo vysokonapeťové káble ku sviečkam.
Jeden na RU fóre píše: ak vymeníš 2 za 3 na moduli a potom zostane sviečka 2 čierna, tak sú to kábly, ak zostane 3 sviečka čierna, tak je to modul, ale toto som technicky nepochopi, (tu by bolo najlepšie, keby to niekto poriadne vysvetli) takže s týmto neexperimentujem, pretože kábly mám funčné, tak som si istý, že je to modul.
Z Rybeny Tachov som na vojenčine objednával ryby, boli vynikajúce, ale to už bolo skoro pred tridsiatimi rokmi.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jojo, blok je modul a cívka v jednom kuse. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)