Pokračování ótéček z jiných témat, aneb nechceme bludišťáka
Moderátor: Moderátoři
s tim topenim je to fakt, kdyz vezmu 03, tak neznam auto, ktery by topilo rychleji a intenzivneji, ale neni to takovej napor vzduchu.Mozna to bude rokem navrhu ventialtoru, to bude asi cele..
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....
Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....
Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
Máme doma feldu a já mám 04 měl jsem i 07 oboje topí zhruba stejně 04-07 a když to porovnávám s feldou tak když auta stála v garáži a nebo když stály obě venku tak při obou testech to dopadlo takto:Acibuk píše:s tim topenim je to fakt, kdyz vezmu 03, tak neznam auto, ktery by topilo rychleji a intenzivneji, ale neni to takovej napor vzduchu.Mozna to bude rokem navrhu ventialtoru, to bude asi cele..
v garáži. felicia topí o krapítek rychleji naž Lada. Ventilátor žene víc vzduchu a především líp ho rozuvádí na okna.
naproti tomu při parkování venku lada topí už po 20-30ti sec po nastartování sice nejde bůhví jaké teplo ale topí. felda netopí ani po 2 minutách na volnoběhu. a i když má lepší rozvod tepla než Lada tak okna mám dřív odfoukaná než u feldy.
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
staci pustit vzduch jen na okno, klidne naplno a studenej. okno se pak nemlziCory píše:To je pravda, vo felde musim okna utierat svedskou utierkou, lebo to strasne dlho trva
u zigula je ta nevyhoda ze stredovy vydechy nezenou teplej vzcuch a tak primo na vas nejde tweplo jako u feldy. celkove smerovani foukani vzduchu je u feldy lepsi. i ty rychlosti ventilatoru sou lepsi. ale lada topi driv
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Lada to dovede s 1,3 karb Solex jsem takto běžně jezdil a to jsem to nelechtal a Felda bez posilovače je horší jak LadaMiči píše:běžně udržitelná spotřeba při skákání po městě je 7-8L/100km, to lada nikdy nedovede..a řízení i bez posilovače jde nádherně
K topeni Lada topí víc ale Felda má lepe vyřešené topeni.. ( vydechy, rychlost )
Chatka 12 forever . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
-
- Kontaktovat uživatele:
Musím uznat že kulatá řada topila "lépe" než hranatá , výkon topící soustavy je stejný ale rozvod je tak nějak vyhošený . Nebylo nad otočné výdechy uprostřed palubky.
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Od toho je tady tohle téma- tady naopak MUSÍ být OT!
Tak aby toho OT nebylo málo, také něco přihodím o topení. Když jsem pořizoval Žigula, myslel jsem, že nejhorší, co mohlo na autě vzniknout, jsou dva kulaté výdechy uprostřed přístrojové desky. Po prvním zamlžení skla jsem poznal, že je to řešení velice účinné a hlavně jednoduché.
V mnoha směrech je to opět lepší, než těch 4-20 směrovatelných výdechů, které se dávají do hranaté řady a všech nových aut.
V každém autě, které to tak má, pokaždé ty prostřední uzavírám a oba boční nasměruji na okna dveří, i když třeba mají ještě samostatné ofuky. To poslední o co stojím je, aby mi šel vzduch z výdechů rovnou do obličeje se vším prachem a špínou z cest...
Kulaté výdechy u Lady při přetočení do vozu vzduch foukají šikovně na volant a ruce, ne výše, což se hodí v létě.
Pokud sklo při zamlžení trochu prokoukne, dá se jeden výdech přetočit, aby foukal jakoby doprostřed skla a druhý se nasměruje dozadu, tím docílím rychlejšího odmlžení zadního skla a "vysušení" vzduchu v zadní části.
Jak říkám, s tímto řešením jsem neskutečně spokojený!
Tak aby toho OT nebylo málo, také něco přihodím o topení. Když jsem pořizoval Žigula, myslel jsem, že nejhorší, co mohlo na autě vzniknout, jsou dva kulaté výdechy uprostřed přístrojové desky. Po prvním zamlžení skla jsem poznal, že je to řešení velice účinné a hlavně jednoduché.
V mnoha směrech je to opět lepší, než těch 4-20 směrovatelných výdechů, které se dávají do hranaté řady a všech nových aut.
V každém autě, které to tak má, pokaždé ty prostřední uzavírám a oba boční nasměruji na okna dveří, i když třeba mají ještě samostatné ofuky. To poslední o co stojím je, aby mi šel vzduch z výdechů rovnou do obličeje se vším prachem a špínou z cest...
Kulaté výdechy u Lady při přetočení do vozu vzduch foukají šikovně na volant a ruce, ne výše, což se hodí v létě.
Pokud sklo při zamlžení trochu prokoukne, dá se jeden výdech přetočit, aby foukal jakoby doprostřed skla a druhý se nasměruje dozadu, tím docílím rychlejšího odmlžení zadního skla a "vysušení" vzduchu v zadní části.
Jak říkám, s tímto řešením jsem neskutečně spokojený!
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
-
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele: