Diagnostika RJ motoru Lada 2112 v domácich podmienkach
Moderátor: Moderátoři
Našel jsem na ruském webu část doporučených parametrů ŘJ Bosch MP7.0 xxx – motoru Lada 211x (bohužel EURO 2), takže některé doporučené parametry chybí.
Hodil jsem to do tabulky pro porovnání s parametry naměřenými na mém vozu (L2112 16v) za stavu tacho asi 10 000 km a na vozu Raduze (L2111 8v) (stav tacho nevím – odhaduji cca 70 000 km) v Jedovnici .
Dávám to sem pro info všem majitelům L 211x jako vzorek (snad) dobrých motorů a elektroniky a domnívám se, že by to asi patřilo i do FAQ .
Myslím si ,že takovouto tabulku naměřených hodnot by měly solidní servisy dodávat ke každému vozu při poslední garanční prohlídce (nebo po záběhu motoru) , pro porovnání se stavem , kdy se na motoru nebo elektronice začne něco „sypat“ .
P.S. stále mi tam „nesedí“ překlad některých parametrů (s otazníky) – někdo mi v Jedovnici slíbil ,že se pokusí o překlad (stříbrná L 2111) . V posledním sloupci jsou tyto parametry anglicky (ani Rusové je asi nedokázali správně přeložit) .
Hodil jsem to do tabulky pro porovnání s parametry naměřenými na mém vozu (L2112 16v) za stavu tacho asi 10 000 km a na vozu Raduze (L2111 8v) (stav tacho nevím – odhaduji cca 70 000 km) v Jedovnici .
Dávám to sem pro info všem majitelům L 211x jako vzorek (snad) dobrých motorů a elektroniky a domnívám se, že by to asi patřilo i do FAQ .
Myslím si ,že takovouto tabulku naměřených hodnot by měly solidní servisy dodávat ke každému vozu při poslední garanční prohlídce (nebo po záběhu motoru) , pro porovnání se stavem , kdy se na motoru nebo elektronice začne něco „sypat“ .
P.S. stále mi tam „nesedí“ překlad některých parametrů (s otazníky) – někdo mi v Jedovnici slíbil ,že se pokusí o překlad (stříbrná L 2111) . V posledním sloupci jsou tyto parametry anglicky (ani Rusové je asi nedokázali správně přeložit) .
- Přílohy
-
- SOUHRN_PM_RA_RU.xls
- (44 KiB) Staženo 436 x
Petr HC, Klobouk dolů, jistě to dalo fušku všechno proměřit a zapsat do tabulky.
Já bych to ale takle do důsledků nerozpitvával.
Třeba když se podívám na sebe, tak jsem uživatel pouhý a lada buď jede, nebo nejede a když nejede, tak stejně diagnostiku doma neudělám, už kvůli tomu že nemám ten kabel.
JInak mám stříbrnou 2111, ale nesliboval jsem Ti žádný překlad, nejspíš to byl aapetr.
Ten byl v Jedovnici se stříbrnou 2111,protože Zelvotron měl auto doma a Čahoun má zelenou, jinak tam byl ještě s 2112 Chester.
Já bych to ale takle do důsledků nerozpitvával.
Třeba když se podívám na sebe, tak jsem uživatel pouhý a lada buď jede, nebo nejede a když nejede, tak stejně diagnostiku doma neudělám, už kvůli tomu že nemám ten kabel.
JInak mám stříbrnou 2111, ale nesliboval jsem Ti žádný překlad, nejspíš to byl aapetr.

Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch

Když se to dělá s chutí , pro dobrou věc a dobré kamarády …plavec píše: Petr HC, Klobouk dolů, jistě to dalo fušku všechno proměřit a zapsat do tabulky.
Mně bohužel nic jiného nezbývá .plavec píše: Já bych to ale takle do důsledků nerozpitvával.
Když já se na sebe podívám , jsem řidič – důchodce pouhý …plavec píše: Třeba když se podívám na sebe, tak jsem uživatel pouhý …
A Lada mi jezdí jen proto ,že si diagnostiku a většinu údržby a menších oprav doma udělám . (- jinak by mne náklady na provoz a údržbu vozidla přivedly mezi bezdomovce ).plavec píše: a lada buď jede, nebo nejede a když nejede, tak stejně diagnostiku doma neudělám…
P.S. Plavče – ber to převážně nevážně – přišla na mně nějaká skepse a muselo to „ven“ .
Co nevíš to nepovíš, co?plavec píše: JInak mám stříbrnou 2111, ale nesliboval jsem Ti žádný překlad, nejspíš to byl aapetr.Ten byl v Jedovnici se stříbrnou 2111,protože Zelvotron měl auto doma a Čahoun má zelenou, jinak tam byl ještě s 2112 Chester.

Ale já to prásknu taky, myslím že to byl aapetr (teď už mi nic z tý jeho bouraný desítky nedá

Jinak koukám že čiptuner ru to doporučení zčásti opálil z návodu k amk 211000, nebo obráceně, čí oba ze stejnýcho zdroje

Petr: bylo by možný se taky příště zůčastnit hromadnýho měření?

21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Komu není rady, tomu není pomoci.
ne nadarmo jsem držitel ocenění "Drbna roku 2008 "zelvotron píše:Co nevíš to nepovíš, co?![]()

Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m

Není problém ,pokud si předem zjistíte typ řídící jednotky a normu toxicity . Nenaleznete – li to jinde ,pak je to na štítku ŘJ . Diagnostická zástrčka musí být 16 tipólová OBD 2 . (ne ruská 12 pól. ,nemám protikus)zelvotron píše: Petr- bylo by možný se taky příště zůčastnit hromadnýho měření ?
Umím diagnostikovat :
ŘJ Bosch MP7.0H norma EURO 2 event. EURO 3
ŘJ Bosch M 1.5.4 norma EURO 2 event. ( Ruská 83)
ŘJ Janvar 5.1 norma EURO 2 event. ( Ruská 83)
Ruská 83 se týká pouze vozů dovezených ze zemí východně od Čiernej při Čope .
Kdyby se desítka s tou mojí "Mařenkou" válela někde bouraná na šroťáku, tak jí beru hned.Škoda, že nikde není vidět.Petr HC píše:horší bude sehnat OBD II "Mařenku

Říkáš z jakýhokoliv? Například jaký auto by jí mohlo mít? Asi se opět vydám bádat do kovošrotu.zelvotron píše:To by ani nemusela bejt desítka, tu zásuvku můžeš vzít z jakýhokoliv auta

Pane kolego a ten student by teda sehnal ruského "jeníčka" ? Kdyby jo, tak pak zase jakej kabel na tu redukci opatřit?Tolikažilovej se snad ani nedělá...Petr HC píše:Přepojení není problém ,horší bude sehnat OBD II "Mařenku" . "Jeníčky" mi vozil jeden student z Brna , od fy Buček Vranovská 14 . Lepší by bylo udělat "redukci" ,ale pak by se musel sehnat i "Jeníček" normy Russija 83.