valda1971 píše:A neměl bys možnost to zvukově skloubit až při finálním zpracování doma ? Já jsem "krapet" z ruky, ale mám doma takové mini-studio, jehož srdcem je videomixážní pult Panasonic, kde mohu smíchat 3 zvukové signály + čtvrtý vstup z mikrofonu. Takže v tomto případě jednoduchý komentář by se namluvil až doma mikrofonem do "ruchů" auta a okolí. Nebo se dá domíchat ze samostatného zdroje - což by se dalo i vyřešit, že bys mi poslal obraz na DVD a samostatný komentář na CD či audiokazetě a já bych to smíchal na výsledné DVD.
Různých jiných zařízeních je více, i české výrobky.
VHS kamery asi full HD 1080p nevytvoří...Nebo alespoň 720p.
Spíš jde o ten zvuk. V těchto videích o 01,02 jsem to dělal tak, že úvod a závěr jsem řekl přímo na kameru, ale z blbé vzdálenosti. To vyřeším trochu jinak, více z blízkosti. A prostřední část videa se ohledně zvuku dělí na části kde nemluvím a hraje hudba; kde je nahozenej motor; kde mluvím přímo na kameru (malá část); a většinovou část, kde jsem namlouval text doma na normální mikrofon do PC. Zároveň kromě zvuku motoru, zavírání dveří a jiných důležitých zvuků jsem vše potlačil - člověk by se divil co všechno je slyšet když člověk sedá do auta - nejen cirkulárka 100 metrů od místa natáčení.
Teď to lze vyřešit tak, že kromě úvodu a závěru přímo na místě (kromě nějaké drobnosti) nic neřeknu a zbytek nakecám až doma do mikrofonu. V kompu už to k videu nějak naházím, to neni problém. Tam si mužu hrát s hlasitostí hudby/ hlasitost okolí/hlasitost textu. Jen neumím takový ty věci jako odfiltrovat cirkulárku, zakašlání, vlak a podobně. To buď vystřihnu zvuk v tom místě, nebo celý místo. A pokud to bude možné tak zopakuju záběr.
Nějaký to natáčení za sebou mám, stačí kouknout na moje videa, třeba o Milovicích. Tam jsem byl kameramanem, scénáristou a režisérem
http://www.youtube.com/watch?v=ZUwMKnMvbgI 
Jako neni to na Českýho lva, ale bavilo nás to!