lietadlá a všeličo okolo

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Jelen

Re: lietadlá a všeličo okolo

Příspěvek od Jelen »

Teepee, ladič letadel :-D

Obrázek
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

:D

- Předstih a karburátor nastaven.
- Kontakt!
- brm-brm-vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

:lol: :lol: :lol:
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Jelen píše:Teepee, ladič letadel :-D
Omyl, to je Teepee, zmrzlý ladič letadel.
V -10°C to přeci jen na otevřeném letišti není úplně ono. Dlužno si všimnout, že i rukavice (které jsem letošní zimu poprvé vytáhl právě na tuto akci) jsem si, co to šlo nesundaval, životnost holých rukou v boji byla tak 3-5 minut. :( (práci v rukavích bytostně nesnáším)
Nicméně na zalétávací svezení zmrzlého mechanika :lol: nedošlo, neb při druhém letu pravděpodobně zamrznul karburátor, vybaven v místě airboxu jen sítkem, a stroj na letiště dotahoval se stojící vrtulí. A pak začalo sněžit...
Po dosazení správného airboxu s papírovou vložkou a jeho připojení na odvětrání motoru se snad sání bude trochu ohřívat a nebude to zamrzat. Možnost jiné závady ještě nebyla vyloučena, pokračování až bude mít majitel stroje - Jelen - čas.
A kampa se Jelene vlastně poděly ty originál hadice na odvětrání, ze starého motoru? Na fotkách z výměny motoru jsou vidět!

Trochu jsem pošilhával :wink: : http://www.pilotak.cz/letecky-bazar/257-prodam-cora

Rozhodně příjemné odpoledne, rád si jej zopakuji.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Jedna hadice je doma na chodbe, protože jsem podle ní chtěl koupit novou, ale zapomněl jsem doma novou i starou :-D Každopádně dnes, popřípadě zítra, zkusím opakovat zálet, tentokrát nepoletim nikam daleko, ale jen budu kroužit nad letištěm. Kdybys chtěl, tak tam budu asi příští víkend, tenhle pracuju.
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Tak hadicema z odvětrání hlav to, zdá se, nebylo. :-D

Obrázek

další pokus - výměna karburátoru.
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Jelen píše:Tak hadicema z odvětrání hlav to, zdá se, nebylo. :-D další pokus - výměna karburátoru.
Hmmm, hezká fotka, když jsem vyprávěl doma, jak jsme s Karlem v autě začínali plašit, a pak sláva, jen jste šli dolů se stojící vrtulí, tak se divím, že nemám lítání zakázaný :lol: :lol: :lol: Ještě že Tulák není pytel brambor.

Marně nad fotkou přemýšlím, kde jste asi zrovna byli, doufám, že jen kousek od letiště ...

Stejně je to divný, jestli to dole zase naskočilo, tak to přeci nebude tryskami. Kdyby ale nestíhal dotékat benzín, tak by to kleklo při startu. A co voda v benzínu? Jenže ta je teď stejně jenom zmrzlá, nedělala by chvíli to a pak zas tohle. Navíc dnes je v palivu složka ethanolu a voda by neměla přicházet v úvahu. No jenže jestli právě ta složka ethanolu v benzínu v sobě nedrží nějakou vodu a v tom mrazu netuhne. Fungoval s tímto palivem a při těhlech tepotách starý motor?
A zamrznutí karburátoru se snad stává nejčastěji při teplotě těsně nad nulou a vysoké vzdušné vlhkosti (podzim). Na Řevnické skládce včera mezi 14-17hod byla vlhkost jen do 60%. To jsem říkal už v neděli, že vlhkost teď opravdu není kritická.
Výměna karburátoru s důkladným odvzdušněním jeho vyhřívání bude logickým krokem. Samozřejmě přeju, ať to pomůže.
Kdy na to půjdeš?
Přílohy
vlhkostvzduchu2012_02_08.JPG
vlhkostvzduchu2012_02_08.JPG (21.5 KiB) Zobrazeno 1088 x
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Asi příští víkend, tenhle týden na to už čas mít nebudu a příští pŘes týden asi taky ne. Jinak letiště je napravo pod náma, není na fotce vidět, ale ten lom, co je na fotce, je mezi letištěm a Loděnicema. Kdy jste nás v tu neděli viděli? Ještě ve vzduchu, nebo až když jsme jeli po zemi?
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Jelen píše:Asi příští víkend, tenhle týden na to už čas mít nebudu a příští pŘes týden asi taky ne. Jinak letiště je napravo pod náma, není na fotce vidět, ale ten lom, co je na fotce, je mezi letištěm a Loděnicema. Kdy jste nás v tu neděli viděli? Ještě ve vzduchu, nebo až když jsme jeli po zemi?
Když jste šli v neděli s Vodouchem nahoru, tak jsme, jako při tvém prvním obletu, zase popojeli ke dráze na úrovni hangáru, který nám zůstal za zády a vy jste startovali "zprava doleva" směr od VJV na ZSZ = Vráž u Berouna. Stáhnul jsem okýnko, abysme slyšeli motor a koukali jsme jak točíte cca za silnicí na JZ až JJZ = směr Srbsko.
Pak už bysme si ukroutili hlavy, zavřel jsem okno, usoudili jsme, že prolétnete za našimi zády a stočíte zpět na letiště a finále z VJV.
Jenže ono nic, vy nikde, 3 minuty, 5, 8, pak Karel začal prozvánět telefony, když se nedovolal Vodouchovi, ale Tobě to zvonilo, bylo to pozitivní, pak zkusil znovu Vodoucha, ale v ten moment koukám na VJV a tam jsem vás, dost vysoko, našel. Když jste křižováním začali sestupovat, tak ve chvíli nasazení na finále (srovnání do osy dráhy) Karel říká: "Hele, oni jsou bez vrtule." Ale vyšlo to fajn...
Nic moc, když čekáš, že obkroužíte letiště a neztratíme vás z dohledu, a najednou na očekávané trajektorii nejste a to vědomí, že motor není vyzkoušený a může zazlobit ...

A to já debil měl sebou jeden ze svých dalekohledů (10x50). Příště ho vytáhnu hned a nespustím Vás z očí, jenže v tý kose se samozřejmě líp sedělo ve vytopeným autě, než stepovalo na dráze v průvanu. :rolleyes:

Koukám, že si budu muset letiště trochu nastudovat, znám jeho lokalizaci a okolí, ale vím prd, které jsou jaké dráhy a okruhy: http://www.akberoun.cz/index.php?sekceId=210
A nebo mi musíte přednést nějaký "minimum zmrzlého pozorovatele" :finga:
Saša

Příspěvek od Saša »

Jéje a já zrovna šel z hospody (Bubovice) a koukám kdo to v takové kose skouší nouzák :D
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Saša: a on to nakonec nebyla zkouška, ale realita :-D Ses mohl stavit :-D příští víkend, pokud nebude hnusně, bych tam mohl být zas, ještě eventuelně teď v úterý.
Saša

Příspěvek od Saša »

Kdyžtak brnkni , bývám tam přes týden .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Ok, v úterý, nebo v pondělí (přemýšlím, jak to vobložit v pondělí v práci) brnknu.
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Další retrobugatka:
Obrázek
Obrázek opraven. Snad už ta adresa vydrží.
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Před deseti minutama jsem ho vyfotil blíž, tak až se dostanu k p.c. , tak to sem dám. Kvalita laku z blízka je velmi dobrá.
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Vidíte ten obrázek? Já ne a to ani tehdy, když jsem se moderátorsky naboural do příspěvku a zkopíroval si přímo adresu. Prej forbidden nebo co.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“