Dnes som mal možnosť prvý krát naživo vidieť Vestu SW a SW Cross

...no čo k tomu povedať...fotky a videá som videl aj ja,ale skutočnosť je omnoho krajšia. Mať zbytočných 14 500€,tak asi neváham ani sekundu

.
Takže pár slov. Kufor skutočne prekvapil. Pre niekoho sa bude zdať malý vzhľadom k veľkosti auta,avšak pre rodinné účely je veľký až až. Opticky ho zmenšuje to dvojité dno,ktoré sa však dá veľmy jednoducho vyhodiť von a aj tak vám tam ostane odkladacieho priestoru aj navyše. Proste s tým kufrom sa v autovaze vyhrali poriadne,my čo má nové Kaliny a Granty môžme len ticho závidieť...proste treba ho vydieť naživo,je to iný level

.
Interiér tak isto...použité materiály a farby vzbudzujú dojem,akoby človek sedel v aute hodne cez 20 000€. V oranžovej Crosske interiér ladený do oranžova,v bielej do šedobiela. Farebné prvky na sedačkách a dverách s imitáciov kože,ozdobné lišty v imitácii dreva.Celkovo je interiér oproti sedanu trošku luxusnejší. Pekne vyzerá aj vstavaná široká lakťová opierka s odkladacím priestorom.
Trocha mám obavy,že zase budú určité nezrovnalosti s výbavou,lebo som vo verzii Luxe nenašiel vyhrievanie zadných sedačiek ani predného skla.
Našiel som však aj negatívum...teda dve

. Sľubovali,že v kombíku bude viac miesta nad hlavou vzadu...no nie je to žiadna sláva. A to druhé? Výhľad dozadu...auto je pekných moderných tvarov,ale ten výhľad je oproti Kaline ako v T34
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)