Mara píše:Tak to diky za inovativni vychytavku. Absorber mi nedavno vyskocil jako chyba na checku a potom zmizel. Pridat ty filtry se mi jako napad libi, zvlaste kdyz jsi tam nasel usazeniny. Az kouknu k autu tak mi to bude jasnejsi, ale 1 dam pred vstup do absorberu z nadrze a ten 2.? Druhy prijde na vystup z absorberu ke klapce, nebo cidlu absolutniho tlaku, nebo kam to tam vede? Mozna jeste dneska na to kouknu.
Dík patří Hushovi, za ten odkaz:
https://www.vazdriver.ru/ustranenie_osh ... riora.html
Jak píšeš filtr mezi nádrž a adsorber, tak ten je zbytečný. A zatím mě to jen napadlo, nemám to úplně vyzkoušený. U mojí Nivy z konce roku 2009, 1,7i čtyřbod, Euro 4 (2003/76B), je to udělané, že z nádrže (přes separátor a nějaké ventily, v pravém blatníku, viz výše) vede hadička s benzinovými výpary do adsorberu. To je uzavřený systém, tam se špína nedostane.
Pak z adsorberu vede hadička k ventilu odvětrání adsorberu nahoře na sání. Tak na tuhle hadičku dej filtr, jako ochranu ventilu odvětrání adsorberu a volnoběžného ventilu. Viz též Hushův
odkaz.
Z ventilu odvětrání pak vede hadička ke klapce, kde ústí k ventilu volnoběhu.
To černé co bylo u ventilu volnoběhu, mohl být prach z atmosféry a nebo z uhlí. Že jsou v adsorberu pevné granulky uhlí, které se všemi možnými vibracemi nerozpadají nevěřím (akvaristi sypající uhlí do filtrů vědí, že to práší). Proto filtr mezi adsorber a oba ventily.
Adsorber má na sobě ještě vstup AIR, prostřední nátrubek. Tamtudy to saje vzduch z atmosféry do systému, který se mísí s benzinovými parami a provětrává adsorbér. Tento nasávaný vzduch se nijak nečistí a prachu se zbaví buď v adsorberu a bordel tam zůstává, nebo tahne nahoru do motoru. Tudíž zkusím přidat filtr ještě na AIR vstup vzduchu do adsorberu, jako ochrana adsorberu.
Není mi jasné, když někdo brodí do půlky dveří, jak se mu do adsorberu nedostane voda. A vůbec je to nějaký divný, že to tam takhle bez ničeho luftuje. Protože to není trocha přisávaného vzduchu, podtlak v systému za chodu motoru není malý. A jestli to čte Cory, tak to může okomentovat. Abych nevymýšlel kokotiny.
Bílý LADA a okřídlená spol.