Dejte se zimou pokoj. Dneska courák (Železná Ruda - Plzeň) v 16:46 z Klatov úplně narvanej lyžařema. Nechtěl bych vidět rychlík v 17:17, ten navíc jede až do Prahy. Už aby to hlavně z těch sjezdovek zase slezlo
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Tak vodácí naštěstí u nás nejezdí
Jináč lidí ve vlakach přibejvá ímrvére, už je to opravdu hodně pozorovatelný - oproti době před 15 lety, když jsem začal jezdit pravidelně. Lidí rok co rok přibejvá, statistiky hovoří jasně. Z pohledu drah je to super, protože vyplácí se vlak obsazenej - jenomže už vlak obsazenej ze 3/4 (tj. stále hodně míst k sezení) působí psychologicky jako narvanej. Navíc se čim dál tim víc rozmáhá nakupování místenek - dřív neexistovala na trati Klatovy - Plzeň (-Praha) starost o místa, teď jsou běžný i zbytečný místenky. Hodně to cestování otravuje. Osobně si, až mi cca za rok dojde IN50, už znovu neobnovim.
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Dva PoJeBy ze Skašova
K tym miestenkam. Napriklad na UA som sa stretol s tym, ze zatial kazdý vlak, ktorym som siel, bol miestenkovy. Ano, aj lokalka z Uzhorodu do Sjanok. Tam sa proste nestane, ze by niekto musel stat. Netusim, kvoli comu to tak je, ale je to tak. Dokonca to bolo povinne aj v 3. triede, ktorou sme šli do Lvova.
Pár dní zpátky to bylo 30 let, kdy se na tratích v Československu objevil Asynchron - lokomotiva Škoda 85E0-ATM řadovýho označení 169.001. Nadčasová lokomotiva, která doplatila na politický změny.
Já jsem jí v provozu nikdy neviděl, i když jsme asi tak stejně starý. Z legislativních důvodů byla odstavená eště v minulým století. Opuštěná teď stojí v Plzni ve Škodovce. Odstrojili jí před víc než desetiletím se záměrem udělat z ní funkční vzorek budoucí řady 380, ale z toho nakonec sešlo. Sešrotovaná ale zatim nebyla a kdo ví, třeba tu prázdnou vyrabovanou skříň jednou aspoň pro oko vyspraví, natřou a dají do Techmánie. Však stojí jenom pár desítek metrů vedle... Taková velká Laminátka je taky jenom líbivý torzo a je tam.
Přílohy
Dva PoJeBy ze Skašova
Já ji měl po ruce na nějaké výstavě (Teplice ?), pak nějak zmizela a nyní vím proč. Já po ní tedy nepátral. A co s tím má společného politika - víš to ?
Joo tu jsem na Masaryčce vyvazoval, Škodováci ji přivezli z Velimi....
Dokonce nás vzali do strojovny, no čuměli jsme s vyvalenýma očima, to nebyla strojovna ale laboratoř