Bezkontakt
Moderátor: Moderátoři
- Křečík Barbuška
Řekl bych, že tady ti bude žárovka na prd, tipnul bych, že zapalovací modul dá jen pulz, že nebude výstupní tranzistor trvale sepnut. Takže buď připojíš žárovku na svorku 1 a budeš sledovat její pohasnutí nebo a co je dle mne jednodušší nastavovat základní předstih na zvuk přeskočené jiskry s následnou kontrolou stroboskopem.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
-
- Kontaktovat uživatele:
čim to je když bezkontaktní zapalování občas háže jiskru a občas ne... skrátka semi stane, když někde zastavim s poloteplým motorem, tak prostě nenastartuju.. ani jiskra nepřeskakuje a pak najednou z ničeho nic zase začne skákat... dnes mi dokonce zdechlo auto pod plymnem a pak už sem to zase nenatočil.. předtím rafička teploty ukazovala zase naopak docela dost.. nakonec sem uplně vyždímal baterku... a to je nová a mam starter MS.. taky zapalovací cívka je MS sport.. suchá..
poraďte pls.. už s tema ukrajinskejma věcma začínám mít nervy..
poraďte pls.. už s tema ukrajinskejma věcma začínám mít nervy..
Viděl bych to na nějakej studeňák uvnitř elektroniky . Nebo přímo snímač v rozdělovači . Ten bys mohl odhalit lehce - LED + odpor a musí blikat podle otáček .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- MartasBrno
Nevím, jeslti na toto zrovna mám čas, ale když se někdy zastavíš, tak ti to můžu zkusit prohlédnout a případně spravit. jen počítej s tím, že závada, objevující se jen někdy je dost na nic, oprava bývá třeba na několik pokusů.Little Red Riding Hood píše:jako spíš to myslím tak jestli to seženu..
Saša, myslíš že by jsi mohl nějak specifokovat jakou diodu a jakej odpor koupit??.. a to stači připojit na nějaké napajeni a na tu fotodiodu v rozdělovači??..
kdyžtak to dovez... a pokud to chceš, můžeš mi preventivně poslat detailní fotku snímače.
-
- Kontaktovat uživatele:
Proto ta LED .MartasBrno píše:oprava bývá třeba na několik pokusů.
Jakou LED a odpor ? LED je naprosto jedno jaká a odpor přibližně 600 ohm a vyskoušet jestli proti zemi nebo + .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
-
- Kontaktovat uživatele:
Saša, tak oka zajedu do města a koupim led a odpor... ještě mi teda prosim nějak popiš jak to cele zapojit... nějak polopatě..
jinak da se nějak uměle vyvolat v civce to aby začala palit??.. abych otestoval jestli je OKa??..
jinak byl sem tam ted rano s nabitou baterkou, měřil sem napajení na civku jde.. palec ma konstantní odpor.. motor točí v pohodě, ale ani neškytne..
EDIT: tak mam odpor a 3V diodu a koupil sem i 12V jestli to nebude stačit... čekám na instrukce..
jinak da se nějak uměle vyvolat v civce to aby začala palit??.. abych otestoval jestli je OKa??..
jinak byl sem tam ted rano s nabitou baterkou, měřil sem napajení na civku jde.. palec ma konstantní odpor.. motor točí v pohodě, ale ani neškytne..
EDIT: tak mam odpor a 3V diodu a koupil sem i 12V jestli to nebude stačit... čekám na instrukce..
no co ja mam zapalovanie ukrainy tak tie piny v koncovkach za vela nestali,,, hlavne ked som nasadil na rozdelovac tak jeden pin sa vysunul a pri pohnuti kablami auto zdochlo...dal som upraveny konektor z koncernu WV a bolo...nastastie na druhej strane co to ide do zap. modulu to bolo ako tak oko.....
-
- Kontaktovat uživatele:
Dusan, taky mam problém že mi vypadavaj ty fanstony z toho konektoru.. da se koupit někde v nahradnich dilech ten konektor novej teda jo??..
jinak u mě zatim dopadla oprava najak tekhle... tak doufám že to bude stačit.. včera při proměřování sem zjistil že je ukroucenej napajecí drát k cívce, tak sem zvědavej jestli to bylo cele jádro problému, nebo zase za tejden zjistím že to je v něčem jiném..
jinak u mě zatim dopadla oprava najak tekhle... tak doufám že to bude stačit.. včera při proměřování sem zjistil že je ukroucenej napajecí drát k cívce, tak sem zvědavej jestli to bylo cele jádro problému, nebo zase za tejden zjistím že to je v něčem jiném..
no na vrakaci by si nieco mohol zohnad vtip je v tom ze sudruzi otocili konektor.... tak ze ked nieco zozenies budes musiet prehodit spruzinku a potom sa koncovka da demontovat len zo srubovakom...v originale zatlacenim na nu.
origo koncovka stoji caa 10E. Na vrakaci by si mohol zohnad bud z felicie alebo favorita, myslim ze tiez sa pozuiva na pripojenie rozdelovaca...... a tusim na siere som tiez videl...
origo koncovka stoji caa 10E. Na vrakaci by si mohol zohnad bud z felicie alebo favorita, myslim ze tiez sa pozuiva na pripojenie rozdelovaca...... a tusim na siere som tiez videl...
- Stanley__001x
Re: Bezkontakt
Potřeboval bych poradit, jak zapojit bezkontakt. Našel jsem tu schémátko od Coryho
ale nějak mě to ne a ne fungovat. (nemám origo kabeláž) Zapojil jsem to podle toho obrázku a nic.
Trocha mojí teorie z kontaktu komutátora 3 jde +6V přibližně, z kontaktu 5 jde - a kontakt 6 by měl být signál. Na rozdělovači je z leva +, signál, - . Je to tak?
Mohl jsem ten hall odpálit když jsem to proházel (při zapojování jsem propadl depresi a na rozdělovači jsem proházel všechny drátky desetkrát ) ?
Co z toho hallu leze za signál? Když jsem hledal v datasheetech tak by to mělo bejt to jmenovitý napětí zhruba (to mě přijde jako blbost).
Komutátor mám z nivy, má jenom šest pozic. Rozdělovač byl nový (nebo se alespoň tak tvářil) .
Když škrtnu tím plus (z rozdělovače) o mínus tak to vybudí jiskru, která trvá asi sekundu, tak si myslím že komutátor bude ok, jen mu chybí nějaké ty impulzy.
Neměl by být ten "impulzovej" kablík stíněnej?
Bezradnost
ale nějak mě to ne a ne fungovat. (nemám origo kabeláž) Zapojil jsem to podle toho obrázku a nic.
Trocha mojí teorie z kontaktu komutátora 3 jde +6V přibližně, z kontaktu 5 jde - a kontakt 6 by měl být signál. Na rozdělovači je z leva +, signál, - . Je to tak?
Mohl jsem ten hall odpálit když jsem to proházel (při zapojování jsem propadl depresi a na rozdělovači jsem proházel všechny drátky desetkrát ) ?
Co z toho hallu leze za signál? Když jsem hledal v datasheetech tak by to mělo bejt to jmenovitý napětí zhruba (to mě přijde jako blbost).
Komutátor mám z nivy, má jenom šest pozic. Rozdělovač byl nový (nebo se alespoň tak tvářil) .
Když škrtnu tím plus (z rozdělovače) o mínus tak to vybudí jiskru, která trvá asi sekundu, tak si myslím že komutátor bude ok, jen mu chybí nějaké ty impulzy.
Neměl by být ten "impulzovej" kablík stíněnej?
Bezradnost
1 x 2104 rv 86
1x 2107 rv 90
4x trabi ( 2x s tp)
1x DKW Sonderklasse 1001
1x Tatra 57 sport
1x Zetor 50 Super
a 4x různé moto
1x 2107 rv 90
4x trabi ( 2x s tp)
1x DKW Sonderklasse 1001
1x Tatra 57 sport