NAVIGACE

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Jakou značku navigace preferuji?

Garmin
8
38%
Tom Tom
1
5%
Navigation
0
Žádná hlasování
Dynavix
2
10%
MIO
3
14%
Jiná
7
33%

Celkem hlasů: 21

Jiří Proček

Re: NAVIGACE

Příspěvek od Jiří Proček »

Co se tady řeší......nedej bože když kápneš na policajta který tě vždy podělá když bude chtít a můžeš se se zákonem vycpat pro někoho platí a pro někoho ne a bude tvrdit že to vadí pro něho kdekoliv v výhledu a pak si můžeš stěžovat tak na lampárnu ! :rolleyes: samozřejmě nevnucuji tady nikomu dle mého návrhu kam si dát navigaci ale nemusím se s policajtem o tom bavit a mám vnitřní pokoj :P všechny zdravím Jirka Brno 24*A pokud vyjedu za hranice tak to nebudu řešit kde to má být ale určitě nezapínám navigaci do Horní -Dolní jen v nutnosti !! :!: :!: :D
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Pokud bude policajt idiot a nebude mít pravdu, je nejjednodušší vše nafotit, pokutu neplatit a přestupek poslat do správního řízení. Pokud jsem idiot já, navigaci umístím doprostřed čelního okna, doporučuji mlčky zaplatit a zmizet.
Nechci tu hájit policajty, ale v posledních letech mi přijdou rozumní. Už dlouho jsem od nikoho neslyšel o nějaké vyložené buzeraci.

Citace z článku Idnes: Policie je sice na řidiče v tomto ohledu velmi mírná, i tak se ale při opravdu nevhodném umístění nevyhnete pokutě až dva tisíce korun, potvrzuje Veronika Benediktová, vrchní komisařka preventivně informačního odboru Policie České republiky. "Vždy je nutné vycházet z individuálního posouzení ve vztahu ke konkrétnímu vozidlu a místu, kde přesně je navigace umístěna," dodává.
Zdroj: http://mobil.idnes.cz/navigace-na-celni ... vigace_kor
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Jiří Proček

Příspěvek od Jiří Proček »

Vašátor píše:Pokud bude policajt idiot a nebude mít pravdu, je nejjednodušší vše nafotit, pokutu neplatit a přestupek poslat do správního řízení. Pokud jsem idiot já, navigaci umístím doprostřed čelního okna, doporučuji mlčky zaplatit a zmizet.
Nechci tu hájit policajty, ale v posledních letech mi přijdou rozumní. Už dlouho jsem od nikoho neslyšel o nějaké vyložené buzeraci.

Citace z článku Idnes: Policie je sice na řidiče v tomto ohledu velmi mírná, i tak se ale při opravdu nevhodném umístění nevyhnete pokutě až dva tisíce korun, potvrzuje Veronika Benediktová, vrchní komisařka preventivně informačního odboru Policie České republiky. "Vždy je nutné vycházet z individuálního posouzení ve vztahu ke konkrétnímu vozidlu a místu, kde přesně je navigace umístěna," dodává.
Zdroj: http://mobil.idnes.cz/navigace-na-celni ... vigace_kor
Samozřejmě souhlasím s tebou já na policii nenaříkám a pokud mě zastavili tak slušnost vždy vítězí v jednání snimi a ne arogance a machrování a něco jsem za dlouholetou praxi za kolečkem jsem zažil.... :D
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Hele, a nepletete si tu zorný pole s celým oknem? Nevim a nehodlam studovat vyhlášky o navigacích, ale třeba co se týče oprav skla, tak tam je zorný pole braný jako plocha v ose volantu široká 29 cm a ohraničená stíranou plochou.
Takže si nejsem zcela jistej, jestli tu nevznikly zbytečný 2 stránky debaty nepodložený vcelku ničim. Nebo vy znáte někoho nebo jste slyšeli, že by byl za navigaci rozumně umístěnou popotahovanej? Já teda ne.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
valda1971

Příspěvek od valda1971 »

Laďuša píše:v ose volantu široká 29 cm a ohraničená stíranou plochou.
Tomu široká 29 cm nerozumím ( a čtu něco takového poprvé), ale o té ploše stírané stěrači jsem tu psal konkrétně o Prioře že stírá až moc krásnou plochu a snavigací se tam ač úplně dole (cca polovina je "v okně" a polovina pod ním) se tam nevejdu. Všechno podání zákona je vcelku jednoznačné a na benevolenci konkrétního policajta já, nebo třeba Jirka nespoléháme.... :wink:
A tím vším výše uvedeným nebylo myšleno nikomu, že se toho má držet :D
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
uha2324

Příspěvek od uha2324 »

Osobne si taky myslim ze problem umisteni navigace na prednim okne nema cenu resit, pokud da clovek navigaci na predni okno doprostred v horizontalnim smeru a co nejniz ve vertikalnim smeru, nepredpokladam ze hrozi pokuta. Jde spis o to ze nekteri experti navigaci umisti opravdu kdekoliv, no a proti nim asi policie nejakou zbran mit musi. Taky musim konstatovat ze s nasi policii mam jen velmi dobre zkusenosti, chovali se ke mne vzdy zcela profesionalne. Pokuty ktere jsem dostal byly zcela opravnene.
Napad dat navigaci na bocni okno je zajimavy, jen zabranuje ztazeni bocniho okna, taky bych se bal ze pri zavirani dveri muze navigace upadnout a sundavat ji treba pri zastaveni na kazdem dalnicnim odpocivadle by se mne nechtelo. V zime muze omezovat ofukovani bocniho okna teplym vzduchem, atd..
Radeji budu davat navigaci rozumne na predni okno, nemam pocit ze by me za to mohl nekdo zneprijemnovat zivot.
Nove auta s displejem misto analogickych rucicek maji volitelnou navigaci primo v pristrojovem panelu, problem kam s ni je tedy vyresen.
3xVAZ 2103
s Ladou na vecne casy!
plavec

Příspěvek od plavec »

Když už jste tu řešili to umístění navigace, tak jsem to u feldy pořešil jednoduše. Na čelním skle není (už je tam mj. kamerka) a takhle je na to taky docela vidět.
Jinak typ přístroje - stařičké Mio c250 - displej jen 3,5palce a onehdá dokoupena externí anténa pro lepčí příjem.
Zrovna teď řeším co koupit novýho výkonějšího, abych tam dal bezproblémů iGO8 a ještě vlastní soubory s poi body a utáhlo to.
Přílohy
Držák namontován v záslepce. Jednoduchá, rychlá montáž
Držák namontován v záslepce. Jednoduchá, rychlá montáž
Detail uchycení
Detail uchycení
Mio c250
Mio c250
Felda - umístění navigace
Felda - umístění navigace
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

plavec píše:Zrovna teď řeším co koupit novýho výkonějšího, abych tam dal bezproblémů iGO8 a ještě vlastní soubory s poi body a utáhlo to.
Dneska se vyplati tam proste dat mobilni telefon. Veky kvalitni displej, rozsiritelna pamet, mobilni internet a velka volba navigacnich a mapovych aplikaci.
Zahraniční vůz po dědovi ВАЗ-2101 (1981)
Zimní pomsta ВАЗ-2101 (1974) - uz neni muj...
Auto na zimu Бумер E90 (2006) - uz neni muj...

Po BMW dalsi vozidlo z mocnosti Osy: Mazda 3 (2019)
Raduz

Příspěvek od Raduz »

No klasickou navigaci jsem uz davno zahodil, v telefonu jsem vystridal take par apek ale v soucastne dobe jsem se ustalil na guglmape a sice z duvodu staleho hlidani prujezdnosti trasy a nabidek tras pred odbockama s vypoctem priblizneho casu.
Dokonce mi letos zachranila pred cca 4 hod.zacpou na d1 tusim v lednu nebo kdy to nasnezilo a bylo tam nekolik nehod zasebou na exitech mi stale naznacovala kratsi casy kdyz sjedu no vyplatilo se.
®; Člen LKCS
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Google navigace docela pohoda, jen napriklad v primestskych castech Tel Avivu byly nejake chybky (zrovna adresa kanclu, kde sme delali, byla blbe ;-) ), ale jinak nas to vodilo ok. Jen teda sme nikdy nevedeli, kdy to bude mluvit a kdy ne. Nekdy celou cestu mlcela, jindy jen v Jeruzalemu rekla: "Jeruzalem" ;-) Ne ze by nam to ticho nejak vadilo...
VAZ 2104 1.3 1989
plavec

Příspěvek od plavec »

Navigaci do telefonu nepreferuju. Pak při navigování zrovna pořád někdo volá a to aby se ten telefon zbláznil.
Pravda, dnes je ten svět někde jinde asi, ale já na dotykáče prostě pořád nejsem.
Zvolil jsem staré mio, ovšem větší a výkonější a zkouším do toho dát iGO8, snad se mi to povede.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
corsair

Příspěvek od corsair »

Tak ja niekedy aj v lade pouzivam 7palcovy tablet a v nom sygic na tom malom skle tak velky tablet je srandovny ale policia ma este za to nepokutovala...
Ušetrime korunu, nech to stojí milión.
Sme bohatý, že si kupujeme lacné veci...
Jedine Madit M8AD
Tommel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommel »

Jel sem dle navigace co mám v telefonu a místo sem našel skoro hned :lol:
Přílohy
DSC00077.JPG
Chatka 12 forever :mrgreen: . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

To je fakt. Tachometr nepotřebuješ a na otáčkoměr vidět je 8)
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Mara

Příspěvek od Mara »

po doporuceni truckera jsem presel na tablet, k pouziti hlavne jako navici. Na Miu mi akorat vadilo slabsi prohlizeni mapy, ale co model Mia, to jine vyhody a nevyhody. Poskladat z nich 1 navigaci podle predstav, tak bych neřešil jinou. U tabletu opatrne s vyberem, nektere maji slabsi gps prijimac nez navigace - to chcu zrovna řešit gps zesilovacem do zasuvky auta a trochu prozářit interier. Umisteni taky je trochu potiž nekdy. V osobaku jsem nanytoval nerez plech do popelniku ve stredovem panelu a do nej drzak prisaju. Jinak dobre 8)
(maluch,uno1.5i-koloběh plechu v přírodě)
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“