FOMA píše:Na tom altíku si myslím, že ti odešel s největší pravděpodobností diodový blok. Ale to je jen má doměnka, pro přesnou diagnózu si budeš muset počkat až po"pitvě". prostě ho repasni a bude. popř. sežeň stejný, bastlit a upravovat něco z něčeho jinýho je na prd.
Pitva byla právě provedena, Tvůj odhad je správný: ložiska jsou supr, uhlíky ještě obstojný, ale jedna dioda má vyloženě odpálenou nožičku, podle všeho šla do zkratu, vzala s sebou v podstatě všechno plastové v okolí, takže jak je na tom vinutí těžko říct, žár tam byl nepěknej. Repasovat to podle mě nemá velkej smysl.
Hodinu jsem lustroval ruské weby, teď mě napadlo zagůglit ty kladky v ČR, zkusím sehnat jinou kladku, která by byla v rovině, kde má být. Na ebay je tenhle 100 A altík s jinou kladkou jako náhrada pro mojí Kalinu, čili mise je koupit v ČR přesnou správnou kladku a vyměnit to. Se starým altíkem už nebudu ztrácet čas, jako záloha jsou altíky pro desítky, ale ty jsou vesměs docela slabý.
Podle mě ten altík naznačoval problém už léta, sem tam se mi totiž stávalo, že za jízdy problikly světla, pak dlouho nic, a sem tam zase blik, destinku vteřiny, přemýšlel jsem, jestli se mi to nezdálo, jen jednou to bylo asi na půl vteřiny. Ta dioda prostě umírala snad tři roky a já na to sral ... každopádně akceptoval bych uhlíky, po tom, co tak sleduju na netu, bych akceptoval i zadřený ložisko, ale aby umíraly diody, aniž bych na autě měl cokoliv s nepřiměřeným odběrem, to mě teda sere. Není divu, že Avtovaz chvíli po mé Kalině změnil dodavatele ... konečně.
KB ad brzdy: Přesně tam jsem si koupil těch 20 m trubky, kostky i koncovky a nakonec ještě držáky (ty jsem pak musel krapet ořezat, aby seděly na ruský způsob uchycení, a pertlovačku a řezačku jsem bral z torriacars.cz

Jinak měřil jsem krejčovským metrem asi 5x a nakonec přidal 5 cm, což se na metru a půl vždycky někam ztratí

Ruské kostky byly z jakési slitiny, která se na Kalině vyskytuje na víc místech a je úděsně hrozně hnusně citlivá na české solení. Jakoby spíš žlutý pozink jakéhosi blivajz materiálu, nic nesmrtelného jako bejvalo na 2101.
V krajním případě se můžu podělit, materiálu mi zbylo asi dost, resp. koncovky a trubku, příp. půjčit pertlovačku můžu
Se může někomu hodit ... návody a zkušenostni s altíky - zdá se, že ty diodové můstky jsou další bolestí Kalin 2004-2009. Jinak životnost uhlíků a ložisek je prý kolem 300 000 km.
http://kalinarium.narod.ru/html/8-8.html
https://www.drive2.ru/l/494978145665941616/
A tuhle kladku bych potřeboval k dokonalosti pro ten 100 A náhradní altík - 1119-3701010-03 se obvykle dodává s řemenicí, rozměrově stejnou jako na starém altíku, což ale díky delšímu tělu nového altíku nevychází. Někde se tenhle 100 A altík prodává už s tou užší řemenicí, to by mělo sedět. Jinak řečeno, ohlídejte si to ... otázka je, kde tu řemenici teď seženu já :-/ :

Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).