Tomáš - VAZ 21044i "Vážka" a další povozy
Moderátor: Moderátoři
Re: Tomáš - VAZ 21044i "Vážka"
No je to obyč taková ta závitová sponka, tak jak ty větší, akorát na menší průměr ... tuším 10-12. Na hadici DN8 je to tak akorát.
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
ja mel par na male prumery a jednak se mi nelibilo ze to v miste zavitu netlaci "kulate" a druhak se snadno znicily pri dotahovani. asi blby material.dvk píše:No je to obyč taková ta závitová sponka, tak jak ty větší, akorát na menší průměr ... tuším 10-12. Na hadici DN8 je to tak akorát.
VAZ 2104 1.3 1989
Jojo, dotahování je někdy souboj o nervy, ale celkem to jde, chce to cit. Taky je dobré si to stříknout měděnkou, jde to hladčeji. Ale taky se mi stalo, že jsem nakoupil spony a tři zasebou jsem přetáhl - jak říkáš, šmejd. A hlavně ne šroubovák, ale maličkou 7mm golovku. Aby se to v místě závitu nedrchmalo, je třeba použít sponu s max. průměrem těsně nad průměrem hadice co chceš sevřít (prostě co nejmenší možnou sponu kterou ještě přetáhneš na hadici).
- MartasBrno
Mně pomohlo spony doma dokončit. Myslím tím, že jak jsou ztvarované, ty domečky šroubku, tak je dotvarovat intuitivně, když už to neudělala fabrika. A ten pásek při dotahování ohýbat do kulata tak, aby snáz kopíroval hadičku, jinak se na tom najde nějak nešikovné místo a pak to má tendenci se šprajcovat. Aspoň mi to tak přišlo. Na celém tom patentu je blbé to, že snad všechny velikosti spon mají stejně velký domeček a pak se to, jak píšeš, neutahuje dokulata, ale je z toho ertepla.
Aby se neřeklo že nic nedělám ... nedělám, není čas Ale šperkuju k dokonalosti 2105, dodělal jsem otáčkoměr "s tím zeleným" (už věřím, že každý prostě ten motor neslyší a taky další DeLuxe výbavu uzmutou z vrakáče - spínač a kontrolku sytiče. Taky jsem opletl volant takovým tím opletem co je na Favoritce na beranách a jako poslední hostó vechetávku musím zmínit můj vynález - aditivní externí optická signalizace aktivních spotřebičů ... prostě na vypínačích je taký bílý proužek pásky, který po překlopení kolíbky vyleze a bije do očí
Vážka už má zadní nápravu, vpodstatě zbývá to všecko pozdotahovat a dostrojit.
Vážka už má zadní nápravu, vpodstatě zbývá to všecko pozdotahovat a dostrojit.
na ten sytic to chtelo novsi verzi ikonek. sestiikonka ma signalizaci sytice "build-in"dvk píše:Aby se neřeklo že nic nedělám ... nedělám, není čas Ale šperkuju k dokonalosti 2105, dodělal jsem otáčkoměr "s tím zeleným" (už věřím, že každý prostě ten motor neslyší a taky další DeLuxe výbavu uzmutou z vrakáče - spínač a kontrolku sytiče. Taky jsem opletl volant takovým tím opletem co je na Favoritce na beranách a jako poslední hostó vechetávku musím zmínit můj vynález - aditivní externí optická signalizace aktivních spotřebičů ... prostě na vypínačích je taký bílý proužek pásky, který po překlopení kolíbky vyleze a bije do očí
VAZ 2104 1.3 1989
- Křečík Barbuška
Ta bílá páska na vypínačích jest zajímací věcí, ale mám obavu, že funguje jen pro osoby vyššího vzrůstu .
Ten výfuk na kombálu je od Karsitu? Sice něco vydrží, ale troška hliníku by mu jistě neuškodila.
Ten výfuk na kombálu je od Karsitu? Sice něco vydrží, ale troška hliníku by mu jistě neuškodila.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- MartasBrno
Jo, ten otáčkoměr mám už nějaký pátek nachystaný k zástavbě do 2101, včetně prohlídky vnitřku. Zkrachoval jsem na výrobě vhodného futrálu a estetice. Jak jsi prosímtě udělal futrál a jak jsi ho připevnil? S dovolením bych se inspiroval. Škodovácký otáčkoměr se mi líbí.
Po těch ikonkách jsem se díval, bohužel ta kastle ze které mám spínač měla jak na sviňu vyrabovaný přístrojový štít a druhý štít co mám od LRRH je taky sociální verze. Nechtěl jsem okolo toho nějak moc shánět, tak jsem to udělal takhle, řešení za 10 minut.
Výfuk snad je i ten Karsit, něco se mi mate že jsem tam snad zahlídl i "ALU". Ale nedělám si iluze, stejně to zhnije tak jak všecko, dávám tomu 3 roky Co ale musím pochválit, oba díly sedly k sobě a na auto jak prdel na hrnec, na milimetr přesně tak jak to má být, prostě bomba. To jsem nečekal.
Bílá páska funguje tak nějak normálně, osoby 180cm nemají problém
A otáčkoměr klasika Lumel, klasika auto z vrakáče ... očividně garážovaná leštěnka, bílá barva, luxusní interiér, všecko krásné nezničené, spojka spojkovala, brzdy brzdily, v zapalování klíčky ... věřím tomu, že tam s tím někdo dojel a nechal to tam Ten futrál .... no je to uřezaná plechovka od ředidla Nožka je ohnutý plocháč 5x20 a je to chycené šroubem skrz díru, kde je normálně takový ten maličký křížový šroubek co drží plastovou mřížku zvrchu palubovky (je pod ní místo pro montáž origo reproduktoru). Prostě abych nikde nevrtal další díry. Estetiku jsem nějak velice neřešil, ale celé jsem to nalakoval matnou černou "rallye style" Auto je pracovně provozní dříč, takže tomu odpovídá celkový přístup.
EDIT: teď jsem se díval na velké fotky a ten třetí díl výfuku je Marix ALU ... nějak jsem to nevybíral, co bylo v prodejně jsem vzal. Je to polák ?
Výfuk snad je i ten Karsit, něco se mi mate že jsem tam snad zahlídl i "ALU". Ale nedělám si iluze, stejně to zhnije tak jak všecko, dávám tomu 3 roky Co ale musím pochválit, oba díly sedly k sobě a na auto jak prdel na hrnec, na milimetr přesně tak jak to má být, prostě bomba. To jsem nečekal.
Bílá páska funguje tak nějak normálně, osoby 180cm nemají problém
A otáčkoměr klasika Lumel, klasika auto z vrakáče ... očividně garážovaná leštěnka, bílá barva, luxusní interiér, všecko krásné nezničené, spojka spojkovala, brzdy brzdily, v zapalování klíčky ... věřím tomu, že tam s tím někdo dojel a nechal to tam Ten futrál .... no je to uřezaná plechovka od ředidla Nožka je ohnutý plocháč 5x20 a je to chycené šroubem skrz díru, kde je normálně takový ten maličký křížový šroubek co drží plastovou mřížku zvrchu palubovky (je pod ní místo pro montáž origo reproduktoru). Prostě abych nikde nevrtal další díry. Estetiku jsem nějak velice neřešil, ale celé jsem to nalakoval matnou černou "rallye style" Auto je pracovně provozní dříč, takže tomu odpovídá celkový přístup.
EDIT: teď jsem se díval na velké fotky a ten třetí díl výfuku je Marix ALU ... nějak jsem to nevybíral, co bylo v prodejně jsem vzal. Je to polák ?
Včera jsem se opět přesvědčil o kvalitě náhradních dílů. Výměna dlouhého bovdenu ruční brzdy - banalni věc, ktera trva když hodně tak hodinu u zbytku strojů na zeměkouli Jenomže to by soudruzi nesměli průchodku co vede brzdovým štítem na pravé straně svařit naopak
Naposledy upravil(a) dvk dne úte črc 24, 2012 16:08, celkem upraveno 1 x.
- Křečík Barbuška
Meche-cheche-ché
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Včera v 20:51 CET se po téměř dvou měsících konečně Vážka opět dotkla všema čtyřma kolama země. Následovala projížďka po okolních kopečkách, luzích a hájích. Nové zadní pružiny drží zadek skoro na dorazech tlumičů, chvíli potrvá, než si to sedne. Omezovač jsem nastavil aby brzdil trošku víc, ale poprázdnu zadek neblokuje Vepředu mám nové kotouče a vzadu komplet pakny a prasátka, málem jsem vyčelil přední sklo. Uvidím pocity z jízdy po více kilometrech, zatím ale na mě udělal velký dojem zadní stabilizátor. Přijde mi, že otočit na mokru auto dveřma napřed teď není vůbec problém Vůbec se to nenaklání a jináč jízda celkově .... co vám budu povídat, 1.7 je 1.7. S tím se těžko jezdí pomalu.
Tak teď už jen doladit páté dveře a pak STK
Nové fotky od strany zde:
http://dvk.blbeckove.com/technika/VAZ%2 ... ?oldGD&135
Tak teď už jen doladit páté dveře a pak STK
Nové fotky od strany zde:
http://dvk.blbeckove.com/technika/VAZ%2 ... ?oldGD&135
Jak jsem se teď tak prodral tim albem, tak musím říct, že to je zatraceně dobrá práce.
Díky díky A to je "jen" zadní spodní část auta ... fakt smekám když se někdo pustí do kompletní renovace do šroubku. Luděk Musil, Vašátor, Šuhajko a další ... nepředstavitelná kupa práce, dokud člověk nezkusil, nepochopí.