Scotova NIVA

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
scot

Re: Scotova NIVA

Příspěvek od scot »

Využil jsem dnešního oteplení k doaldění předstihu a karburátoru. Při zkušební jízdě jela NIva 120 a dala by asi i více, ale mě jsem krátkou testovací trať. Pak jsem ještě opticky doladil kabely k tomu elektronickému startování, předtím to bylo naprasáka prodloužením původního kabelu, protože jsem neměl vhodná očka k nalisování. Nicméně co jsem nalisoval nová očka a kabely zamotal do černé pásky to nestartuje. ZKusím to zítra vytáhnout z auta a proměřit. Pokud to nebude ve spoji kabelu, tak bych tipnul ten řidicí blok, koupím nový, jak psal JmJ a uvidí se.
scot

Re: Scotova NIVA

Příspěvek od scot »

Tak Niva opět startuje. Vytáhl jsem kabel, proměřil, nenašel jsem žádný podstatný problém, krom toho,že v tom konektoru řídicí jednotky zapalování, byly některé piny zatlačené hlouběji, než ostatní. To jsem opravil, spojky kabelu jsem znovu předělal, prodloužení jsem tentoktát přepájel. Je vidět, že v Rusku se šetří, ty nízkonapěťové kabely měly 6 (slovy šest) žil měděného drátku. Po opětovném složení jede jako drak. Budu mít tedy k dispozici jednu tu řidicí jednotku pokud by někdo chtěl, objednal jsem rovnou dvě.
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“