Ta zástěra vzadu je krutá

Moderátor: Moderátoři
Promiň, ale na svojich autech mám dva typy těch svítilen. Starší typ má objímku pro dvouvláknovou žárovku a obyčejná tam nepasuje. Na novějších autech mám objímku, která umožňuje připojit jen kabel ke kostře a kabel k blinkru, je v tom jen jeden kontakt a pasuje do toho jen jednoduchá žárovka. Jako poznávací znamení původního stavu je docela dobrá ta kabeláž, na ní bývají změny poznat. Bývají jiné konektory v motorovém prostoru.mayo456 píše:parabola na dvojvlákonovu žiarovku je na každej Lade 2101/011/02. platí, že pokiaľ je v tom malom svetle svietia parkovačky mali by byť sklíčka biele. ak sú parkovačky v hlavnom svetle sklíčko má byť oranžové strieška. pokiaľ viem tak biele sklíčka boli do roku 73. od 74 v tomto svetle bol len blinker.
Ano, je to tak. Rok 74 byl právě ten přelomový. Hurikán má zcela pravdu. V roce 74 se přecházelo z kulatých zrcátek na hranaté, z bílých blinkrů na oranžové a z nápisu "žiguli" na "Lada". Viděl jsem i model z roku 75 s kulatým zrcátkem, nicméně to už byla jen asi vijímka. Tento pěkný kombík má vzadu nápis "žiguli", měl by mít tudíž i ostatní "starší" doplňky.Laďuša píše:Ročník 1974 že má eště kulatý zrcátko a bílý blinkry?
ja ako vieš mám ladu v pôvodnom stave z roku 80 a objimku mám na dvojvláknovu žiarovku a aj dvojvláknovu žiarovku v ňom čo bol dôvod prečo mi tam nepasovala oranžová žiarovka takže teraz sa v tom vyznaj...MartasBrno píše:Promiň, ale na svojich autech mám dva typy těch svítilen. Starší typ má objímku pro dvouvláknovou žárovku a obyčejná tam nepasuje. Na novějších autech mám objímku, která umožňuje připojit jen kabel ke kostře a kabel k blinkru, je v tom jen jeden kontakt a pasuje do toho jen jednoduchá žárovka. Jako poznávací znamení původního stavu je docela dobrá ta kabeláž, na ní bývají změny poznat. Bývají jiné konektory v motorovém prostoru.mayo456 píše:parabola na dvojvlákonovu žiarovku je na každej Lade 2101/011/02. platí, že pokiaľ je v tom malom svetle svietia parkovačky mali by byť sklíčka biele. ak sú parkovačky v hlavnom svetle sklíčko má byť oranžové strieška. pokiaľ viem tak biele sklíčka boli do roku 73. od 74 v tomto svetle bol len blinker.