Marek píše:Já mám právě taky pocit, že je to Visa, proto jsem napsal, že je na obrázku Citroen. Oltcit se malinko lišil.
Citroen má dvě šipky ve znaku, Oltcit jednu (jako že pochází z Citroena) a v tom písmeno "O" (počáteční města výroby). Na fotce je Oltcit. Jinak nepopírám, že autor je chudák
Citroeny mívaly víc plastů okolo, tohle je opravdu Oltcit.
Carevna byla opravdu starší Volha, Moskvič byl Leninovy sáně (alespoň za nás), Užovka se snad začala používat až po nástupu faceliftu, Labuť, to mi nic neříká, i když to auto se tady sporadicky vyskytovalo.
Ano, je to Oltcit ve verzi RL. Ten měl vždy metalýzu a plastové velké nárazníky.
Labuť = skutečně Ford Cortina, ale ne tento na fotce (toto je Cortina 4 nebo 5 generace), nýbrž ten s takovýma malýma ploutvičkama a s kulatým zadním světlem děleným na třetiny jako znak MB. Honza
Teda.. To vypada dobře, snad až na ty 3 šroubove uchyceni kol. Taky to ještě bylo České auto a nemělo by záklon jak motorový člun.
Koukal jsem na nějake fotky a ve smyku pri testovačce by se tomu vzadu hodila spiše lichobežnikova naprava, ta kyvna se snad zveda než zatiži. Jinak zboku, jestli jsem dobře videl, tak na nejakem foto ma predni napravu posunutou vpřed a vypada skvěle.
Nahodou, nevi nekdo co to je za kontrolku (kde ukazuje slunko:). Ma cuplik a na prvni pozici spinacky jde rozsvitit a zhasnout, vic o ni nevim.
Přílohy
Naposledy upravil(a) Mara dne stř dub 27, 2016 17:16, celkem upraveno 4 x.
Ten kufr je dost neprakticky členitej, což je ale daní za použití přestavěný kastle. Ono to otočení agregátu se docela nabízelo a bylo vymyšlený už dávno před stodvacítkou, ale bohužel tohle dojelo na stejnoběžný klouby stejně jako ten NOV 20 let předtím.
Tak přední pohon byl i u nás už ve 30. letech, viz Aero, ale on byl spíš problém, že ty poloosy nechtěli vyrábět, ale kupovat v západním německu, nebo vzít licenci tamtéž. A soudruzi v NDR taky neměly stejnoběžný klouby, ale nějaký svoje řešení, ty se ve východním bloku objevily snad až na Nivě a dle knížky p. Hrdličky se o ně sověti vůbec nechtěli dělit. Navíc myslím že se do předohrabu škodovákům dost dlouhou dobu nechtělo možná i jen setrvačností.
server Aktualne.cz píše:Řidiči odstraněním filtru z výfukového potrubí šetří peníze a zbavují se starostí s jeho údržbou. Takto upravený vůz, který je ale oficiálně nezpůsobilý provozu na pozemních komunikacích, navíc jezdí rychleji a s nižší spotřebou.