Ljoňa píše:Zrovna v pátek sem vezl z Budějc na Šumavu vlak...
Už z Budějc zpoždění 29 min a na konci v Novém Údolí stále 29, ale všechny přípoje počkaly...
Tak to máš štěstí, že to bylo až v pátek. Protože já jsem tím vlakem jel ve čtvrtek a měl 20 min zpoždění!

Pátrač potvrdí, potkali jsme se v něm
Ljoňa píše:Ale štve mě, že všichni stále nadávají na ČD... Dřív sme jezdili včas, jenže lidi řvali, že se nečeká na přípoje...
Teď si trochu protiřečíš. Buď jste jezdili včas a přípoje neujížděly nebo jste včas nejezdili a přípoje ujížděly...
Ale o to nejde, nebudu tu slovíčkařit. Musíš mě pochopit, jako pravidelného cestujícího, který je na ČD závislý. Já si platím za službu - tedy přepravu z místa A do místa B v nějakém čase. A je mi úplně jedno, kdo nakonec může za ty peripetie po cestě - jestli ČD, SŽDC nebo kdokoli jinej.
Je sice pěkné, že čekám v Brně na nádraží a vlak má zpoždění "z důvodu pozdního přijezdu ze sousedního státu", ale to je mi prd platný, když mi v Kolíně ujede přípoj (protože 20 minut čekat nemůže - dle sdělění pracovníků na nádru v Kolíně by přišli o prémie, kdyby počkal - tohle mi řekli!!!) a já se pak nemám do pěti do rána jak dostat domů!
Železniční systém je nesmírně složitý a popojený. Chápu, když čas od času něco nejde, nefunguje, zasáhne příroda. Ale já jezdím každý týden a z Mladé Boleslavi do Kolína jezdím autem, protože rychlík do Kolína má pokaždé zpoždění a EC nestíhá!
Já nenadávám na tebe jako na strojvůdce (jak jsem to pochopil z kontextu, že jím jsi) ale na celkový systém.
Téměř nic nefunguje, personál je nepříjemný a má ještě méně informací než já, na tablech svítí zpoždění 80 minut a mě přijde informační SMS, že vlak jede včas a podobně...
Já mám dráhu rád, líbí se mi vlaky, vidím v železniční přepravě obrovský potenciál, ale současný systém prostě nefunguje. A jak říkám - jako koncovému zákazníkovi je mi volný, kdo za to může...