Východ vs. Západ
Moderátor: Moderátoři
Dnes je bohužel spíš normální, dyž auto při 130 točí na pětku přes 4000 otáčekvik2 píše:2jka 100,,, to je snad uplne normalni, nebo ne??????

Nejvíc mě dojímají auta s šestirychlostní převodovkou, kde je šestka kratší jak u lady pětka, desítka má stejný zpřevodování jako XM 3,0 V6

21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
nn, neprotiřečím 
Ty jsi psal že na dvojku sto je normální a já na to odpověděl, že dneska je naopak normální, že jsou ty převodovky krátký. Jde asi o to, že auta jsou čím dál těžší a při zachování stejných motorů (parametricky) se ty převody musí zkrátit, aby to trochu jelo, ale pak bohužel to na dálnici točí nesmysly.

Ty jsi psal že na dvojku sto je normální a já na to odpověděl, že dneska je naopak normální, že jsou ty převodovky krátký. Jde asi o to, že auta jsou čím dál těžší a při zachování stejných motorů (parametricky) se ty převody musí zkrátit, aby to trochu jelo, ale pak bohužel to na dálnici točí nesmysly.
21113 >>> 21113 >>> 21113
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
aa 1,3 to je tocivy motor ano ten to ma rad, ale vykon ten mu chyba
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25

детские игрушки
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25

детские игрушки
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Jakej omezovač? O víkendu jsem zapomněl řadit při předjíždění Scénica a Kalina dala nějakých 6200 na dvojku, cca 90 km/h? Nestihl jsem zkontrolovat všechny budíky, páč jsem potřeboval zahučet prudkou levou skrz křižovatku a nikoho neohrozit ani neomezit
Fabia 1, 40kW při 130km/h má rovných 4000 otáček. Dneska jsem to zkoumal
Tak zase do mého oblíbeného uhasínajícího flejmu
Cory to rozštíp, jednoznačně tu má největší pravdu

Těch 50 km/h na dálnici odpovídá vzdálenosti, na kterou ti dosvítí potkávačky a na který jsi schopný reagovat. Čili i kdyby to v zákoně explicitně řečeno nebylo, Atex má pravdu.
Teepee ad2) - jenže právě o tom je místní flame - doslovně vzato je to v rozporu se zákonem, přestože reálně tím žádnou nebezpečnou situaci nevyvolám (ač na tom se tu všichni neshodneme).
Jelen a "pravidlo 9/10" - dodatek: ani to, že je to v zákoně, neznamená, že je to dobře
Želva: "Řidič nesmí předjíždět, pokud není jasný způsob zařazení". Nebo tak nějak. Dřív se myslim psalo, že se nesmí předjíždět kolona vozidel, v jiných státech se to pořád pokutuje. Jinak řečeno, předpisově by to mohl být problém, otázka je, kdo rozhodne, jestli "jsi měl jasno"
Ale plná čára (cedule 400m v poli, čili možná tam je někde výjezd byť z pole, kde je překážka v rozhledu, resp. každý vjezd i křižovatka musí mít volné rozhledové trojúhelníky, dané rychlostí na komunikacích) a rychlost v obci ... ostuda jsi

Fabia 1, 40kW při 130km/h má rovných 4000 otáček. Dneska jsem to zkoumal

Tak zase do mého oblíbeného uhasínajícího flejmu

To je teda podpásovka ... želvo styď se!zelvotron píše:IVO: Číst možná umíš, ale s chápáním textu už je to asi poněkud horší, jinak by ti muselo dojít, že ty "moje rady" co tu zmiňuješ nemyslím tak úplně vážně, viz smajlíci. A že máš jezdit víc jak 60 v obci to jsem psal kde?
Nechme toho už, nemá to cenu a nakonec každá situace je individuální, stejně sem pak zas začneš tahat nějakej příklad kterej s tím nesouvisí.

Cory to rozštíp, jednoznačně tu má největší pravdu

Tak na tom se teda shodnem, hezky řečenoAtex píše:Abych to shrnul, jsem si na 100% jisty ze kazdy bezpecne rozezna, jestli nekomu brani v predjizdeni nebo ne. At uz se tady bavime o cemkoliv, kazdy to podvedome vnima, jestli dela neco spatne.

Těch 50 km/h na dálnici odpovídá vzdálenosti, na kterou ti dosvítí potkávačky a na který jsi schopný reagovat. Čili i kdyby to v zákoně explicitně řečeno nebylo, Atex má pravdu.
Teepee ad2) - jenže právě o tom je místní flame - doslovně vzato je to v rozporu se zákonem, přestože reálně tím žádnou nebezpečnou situaci nevyvolám (ač na tom se tu všichni neshodneme).
Jelen a "pravidlo 9/10" - dodatek: ani to, že je to v zákoně, neznamená, že je to dobře

Želva: "Řidič nesmí předjíždět, pokud není jasný způsob zařazení". Nebo tak nějak. Dřív se myslim psalo, že se nesmí předjíždět kolona vozidel, v jiných státech se to pořád pokutuje. Jinak řečeno, předpisově by to mohl být problém, otázka je, kdo rozhodne, jestli "jsi měl jasno"

Ale plná čára (cedule 400m v poli, čili možná tam je někde výjezd byť z pole, kde je překážka v rozhledu, resp. každý vjezd i křižovatka musí mít volné rozhledové trojúhelníky, dané rychlostí na komunikacích) a rychlost v obci ... ostuda jsi

Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Teepee píše:2. Pokud jedu v obci 50km/h a vedle cedule s koncem obce začnu zrychlovat a někdo mne začne předjíždět, nevidím důvod ke zpomalování nebo udržování stejné rychlosti, a pokračoval bych v obezřetném zrychlování tak, abych předjíždějícího nehrozil a neomezil. To že zrychluji je jev přirozený, který měl on předpokládat. Navíc za takové situace on začal zrychlovat ještě před koncem obce a tudíž on první porušil zákon. A nepřijde mi správné, aby protizákonné jednání jednoho člověka omezovalo druhého v zákoné možnosti měnit rychlost po skončení jejího omezení.
V rozporu se zákonem je to až následně poté, co porušil zákon ten, který začal v obci zrychlovat přes 50km/h. Dále má zákonnou povinost mně neohrozit a ani neomezit. Proto si myslím, že dvě porušení zákona jsou víc než jedno, které navíc vzniklo vynuceně jako následek jiného protizákonného jednání. Pokud by se přesto chtěl po mně někdo vozit, je tu ještě otázka, jak rozeznat, jestli jsem předjížděn, nebo dotyčný jen bude odbočovat, nebo sice neočekávaně, ale nikoli v rozporu se zákonem dal znameni o změně směru jízdy a přejel do "levého" (do protisměru). Vyhýbal se překážce? Přizpůsobil jízdu povaze a stavu vozovky? Svým možnostem? (kocour po brzdou). Jak se prokáže, že byl jasný úmysl předjíždět v místě, kde to "nešlo" předvídat?dmatej píše:Teepee ad2) - jenže právě o tom je místní flame - doslovně vzato je to v rozporu se zákonem, přestože reálně tím žádnou nebezpečnou situaci nevyvolám (ač na tom se tu všichni neshodneme).
A lidsky vzato, každej blbec musí počítat s tím, že za cedulí začnu zrychlovat a každej předjížděnej, který narazí na pitomce, předjíždějícího těsně za obcí, dá nohu z plynu, nebo nebude razantně zrychlovat a vytvářet zbytečně nebezpečnou situaci.
Bílý LADA a okřídlená spol.