Napřed Atex: Jeho cyklista je trotl, kterej by zasloužil si z předního kola udělat osmu. Pokud stojí kolona, cyklistí jí můžou objíždět, ale ZPRAVA! a samozřejmě bezpečně (což se týká hlavně třeba náklaďáků s vlekem, je tam naprd vidět). Já osobně radši čekam vzadu, nehodlam riskovat, že si mě někdo nevšimne a pak se pohne doprava. Druhá situace je ale s tim přejezdem, neb tam se "vozidla řadí za sebou v pořadí, v jakém přijela" (oblíbená formulace z autoškoly). Tam teda nevim, jestli ta výjimka na cyklisty platí. Tak či tak, nalevo neměl co dělat.
A dál. Osobně jezdim na kole taky hodně, jako pípák v rámci oddechu, prostě mě to baví. Buznooblek naštěstí nevedu, však na něj to nejezdí, tak co za to utrácet. Nehledě na to, že to je fakt teplý a já bych to na sebe nedal
Ale máte recht, že tuty rádoby velký sportovcí se dost často chovají jake debžové...jeden příklad za všechny: Silnice z KT na Tajanov, už je to vlastně za značkou konec KT, průmyslová zóna. Podél silnice chodník a na ňom pruh pro cyklisty. Samozřejmě ooblečkovaný cyklistí valili vedle sebe po silnici. Já jsem jel naproti správně v mým pruhu akorát. No a jelo auto, tak je předjel, zastavil a šel si to s nima vyřikat. No to jste měli slyšet. Hulvátí sprostý, no fuj. Jednu chvíli už to vypadalo, že se do sebe i pustí a to bych nejspíš šel tomu automobilistovi pomoct. No hnus. A takhle tam lidi jezdí každou chvíli. Já nevim, jestli jim vadí, že jsou tam vjezdy do fabrik přes ten chodník bo co....ale přednost v jízdě tam máme.
Takže v zásadě se ztotožňuju s Pípákovým názorem (cyklistovi na přechodu přednost nepřísluší, tak ať se klidně vzteká, že mu tam s troubením vjedete
). Sám jsem cyklista a ty kecy na ně mě tak jako vadí. Samozřejmě, jsou tam ty blbcí, kvůli kterým to je. Prostě házení do jednoho pytle, no... Že, automobilistí zas****, každou chvíli to bourá, je to pakáž všechno, fuj, na silnicích to nemá co dělat.
Dobrej cyklista by měl mít řidičák, aby věděl, jaký to je. Dobrej řidič ví, jaký je to na kole