Nová Priora
Moderátor: Moderátoři
Re: Nová Priora
Gratulace k novému vazu . Chtěl jsem se zeptat jak nová priora brzdí - desítka je na tom docela mizerně.
Jako já si nepamatuji 112, která stojí v Mostě na prodejně, zas tolik jsem to neřešil. Ale až pojedu (ne zítra-jdu 1 den do práce ) ta porovnám rozdíl toček při IV. a V. stupni a stejné rychlosti - u mé 112ky to bylo asi 350otáček a nějak jsem tam tu IV nechápal - někdy jsem šel z III. rovnou na V. A V. na rovině v klidu šla od 50km/h, u nové Priory se mi to jeví stejně. Ale testnu, jaký je rozdíl IV./V.Tommel píše:Převod vypada stejnej, tedy už si nějak nepamatuju kolik přesně priora toči při jaké rychlosti, ale desitka toči stejně no
Na posledním (nyní předposledním - jak jsem šel do citace, tak nevím) příspěvku se někdo ptá na brzdy - oproti aspoň mojí 112 jemnější na pedál a jedovatější účinek - o dost. Ale to byly první metry a jsem v pohodě. Dobržďování krásné, jen je tam asi nějaký přechod, asi 2x se mi stalo, že dobržďuji, asi jsem přitlačil a šlo to víc na brzdu (zas ne blok) A těší mne, že ABS mi "nekope" při tomto provozu do nohy - to jsem zažil. Tedy závěrem - oproti mojí 112 lehčí a účinější brzdy, jen pár metrů o zvyk. (Jsem na sebe zvědav, až osedlám zaparkovanou 2101 ) + posilovač řízení - oproti vratům cca 4,5m mám zeď - to snad neutočím........
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Jo a ještě něco. Admini mi možná vynadají za dvojpříspěvek a jiní se mi budou smát (takových lidí je mnoho - naco návody )
Dnes po ujetých cca 770km s novým autím, minimum tekutin za celý den jsem udělal divnou věc Vzal jsem brýle, manuály od Priory a rádia (k tomu jsem se ani nedopracoval ), sednul si do poklidné hospůdky a četl manuál + dělal poznámky, co v reálu skusit. Hlavně v oblasti alarmu a elektroniky jsem zjistil věcíííí...... A i jak si přeprogramovat pracovní klíč a plno dalšího K něčemu ty návody asi jsou. Až to budu mít v praxi odzkoušené, tak se zmíním
Například dle starého návodu od Zigul112 jsem prodejce překvapil dálkovým otevřením oken, ale zavřel jsem je s pomocí zapalování - nyní teoreticky vím, jak je dálkou zavřít
Dnes po ujetých cca 770km s novým autím, minimum tekutin za celý den jsem udělal divnou věc Vzal jsem brýle, manuály od Priory a rádia (k tomu jsem se ani nedopracoval ), sednul si do poklidné hospůdky a četl manuál + dělal poznámky, co v reálu skusit. Hlavně v oblasti alarmu a elektroniky jsem zjistil věcíííí...... A i jak si přeprogramovat pracovní klíč a plno dalšího K něčemu ty návody asi jsou. Až to budu mít v praxi odzkoušené, tak se zmíním
Například dle starého návodu od Zigul112 jsem prodejce překvapil dálkovým otevřením oken, ale zavřel jsem je s pomocí zapalování - nyní teoreticky vím, jak je dálkou zavřít
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Jdou zavřít okna, opačně jako jsi je otevřel jaky třeba ty okna která jdou otevřít a zavřít pomoci kličku jsou fajn věc, hlavně když zapomeneš okno zavřit a nechce se ti znova lezt do auta
Chatka 12 forever . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
uhm, stejne to funguje na tak kratku vzdialenost a trva to tak dlho, ze tam clovek nakoniec radsej vlezie
ale zaujimalo by ma to "preprogramovanie kluca"
ale zaujimalo by ma to "preprogramovanie kluca"
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
valda: 112ku jsi měl 8 nebo 16v? Pokud vemu ty brzdy jako takový, tak jsou stejný jako na 110 řadě, tak že by to museli zlepšit jedině jiným posilovačem a hlavním válcem.
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
112 jsem měl 16V a v těch brzdách (nevím jaký komponent - asi ten posilovač či válec) rozdíl opravdu je, ale velmi příjemnýzelvotron píše:valda: 112ku jsi měl 8 nebo 16v? Pokud vemu ty brzdy jako takový, tak jsou stejný jako na 110 řadě, tak že by to museli zlepšit jedině jiným posilovačem a hlavním válcem.
nemas nahodou verziu s abs? ta je o hodne odlisna oproti verzii bez abs....
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Ano mám (výše již zmíněno, že jsem rád, že "nekope" ). Bez ABS už se sem vozit ani nesmí - prý.Majo píše:nemas nahodou verziu s abs? ta je o hodne odlisna oproti verzii bez abs....
Tak abs na tohle by nemělo mít vliv, jiný posilovač a válec měli už první Priory, tak to vážně asi o něco vylepšili.
Dnes jsem v pohodě dorazil na jih Čech, juknul jsem na rozdíl otáček při stejné rychlosti na IV./V. stupni. Tak rozdíl je opět cca 350-400 otáček jako u mojí 112, tak převody budou stejné. Průměrná spotřeba sem 5,9l a průměrná rychlost 65km/h - nejezdím po dálnici, ale defacto 2 třída silnic.zelvotron píše:Valda: má to už kratší stálej převod jak slibovali? Kolik to točí třeba při stovce?
tomu by som oponoval, verzia s abs a bez abs ma iny valec(iba dva vystupy - predok/zadok, dalej sa to rozdeluje az v pumpe a abs verzia na zadnej naprave nema ten chaby obmedzovac este z cias samary, ale reguluje to vylucne elektronika....zelvotron píše:Tak abs na tohle by nemělo mít vliv, jiný posilovač a válec měli už první Priory, tak to vážně asi o něco vylepšili.
Tak samozřejmě pokud má verze s abs jiný válec, tak ano, ale myslel jsem že nový válec se dvěma výstupy mají i verze bez abs. S tím omezovačem máš pravdu, že u ABS je obvykle dnes řešen softwarem abs, takže to taky rozdíl může udělat, protože normální omezovač omezuje zbytečně i když nemusí.
Tak jsem dnes na cestě domů změni trojčíslí tacho na čtyřmístné.......
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Takhle vyjíždět takovou zachovalou leštěnku, k tomu v takovým počasí, co na to ortodoxní veteránistí, zaklínačí původních stavů a odmítačí nájezdů? Neměří se všem autom stejným metrem!
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás