Těsnost palivového čerpadla
Moderátor: Moderátoři
- Křečík Barbuška
- Michal Pokorný
Pravděpodobně se jedná o první vydání Tůmy z roku 1976, tak to ti v té knížce chybí papír který v té knížce byl vložen a jsou na něm napsány opravy chybného textu.Pool píše:Tak tam je opravdu 60 l , tak se omlouvám dmatejovi i Acibukovi. V mojí knížce je opravdu 6 l...Myso píše:chlapi tuma je oskenovany v kniznici...
Je tam těch chyb více.
VAZ 2101, VAZ 2104, Škoda Fabia 1,4 16V
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
mě je to celkem jedno, jen jsem se ozval, protože jsem to studoval pro kámoše, který si stěžoval, že origo čerpadlem nenakrmí karburátory na š110r. Jinak dnes mě čerpadlo zase zklamalo a nečerpá.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....
Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Dostal ste Bludišťáka!
- Martin Kalenda
Čerpadlo
Mám problém, moje niva za studena jede v pohodě, ale zahřeje se a do kopce začne škubat nebo se úplně zastaví a nejde dopumpovat ani ručně? Počkám až vychladne a jede ok!!!Mám čerpadlo vyměnit? Asi bude KO.Díky za odpověď
Re: Čerpadlo
Tak stejnej problem jsem měl na Samaře. Pomohlo se podívat na zpětný ventily v čerpadle. Případně zkontroluj to čistící sejtko.Martin Kalenda píše:Mám problém, moje niva za studena jede v pohodě, ale zahřeje se a do kopce začne škubat nebo se úplně zastaví a nejde dopumpovat ani ručně? Počkám až vychladne a jede ok!!!Mám čerpadlo vyměnit? Asi bude KO.Díky za odpověď
Taky může být problem někde v malinko prasklý hadici, ale je to málo pravděpodobný.
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Mne benzin trocha vychadza okolo membrany. Mam nove cerpadlo a to robi to iste. Vsetok benzin co som mal mi pomali ale iste po kvapkach vytiekol. Chcem dat na tu hadicu ventil lebo na benzin nejazdim.
Oltcit club 11R, 1984, červena, 05/08 rip , Žiguli 2101, 1200, 1976 zelena, LPG. 04/07 rip ,Lada 2105,1300, 1984 zlta, LPG 08/08 sell ,Daewoo Nubira1, 1998, 1600 DOHC. Zelena LPG
takze me cerpadlo funguje tak jak ma do 60kmh, pak nedodava benzin, motor se toci hnany pres kola.. na jednicku to treba do 5000 ot vytocim, ale jak je trojka, na tech 3000, coz je nekde nad 60kmh to zdechne a nic neresi ani opetovne pridavani plynu, musim zpomalit.. nemate nekdo tucha, co s tim? membrana je nova.
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Máš podobnej problém jako byl na Oce, pomohla až výměna čerpadla za jiné. V nízkých otáčkách a při rozjezdu to šlo, ale při vyšších otáčkách nedokázalo čerpadlo dát dostatek benzínu a motor v okamžiku kdy si vysál benzín z plovákové komory tak zdechl. Po ručním dopumpování to zase chvíli jelo.Acibuk píše:takze me cerpadlo funguje tak jak ma do 60kmh, pak nedodava benzin, motor se toci hnany pres kola.. na jednicku to treba do 5000 ot vytocim, ale jak je trojka, na tech 3000, coz je nekde nad 60kmh to zdechne a nic neresi ani opetovne pridavani plynu, musim zpomalit.. nemate nekdo tucha, co s tim? membrana je nova.
no, mě stačí spadnout na volnoběžné otáčky, pak se to zase roztočí. Zkusím pořešit nějaký lepší čerpadlo.
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
skus este vymenit tu tycku,lebo moze byt uz opotrebena, a ked ne,ta cele cerpadlo z vrakaca:DAcibuk píše:takze me cerpadlo funguje tak jak ma do 60kmh, pak nedodava benzin, motor se toci hnany pres kola.. na jednicku to treba do 5000 ot vytocim, ale jak je trojka, na tech 3000, coz je nekde nad 60kmh to zdechne a nic neresi ani opetovne pridavani plynu, musim zpomalit.. nemate nekdo tucha, co s tim? membrana je nova.
VAZ 2102 r.v. 1977 Kombik oslavuje 30r 160 000km origo
čerpadel mám doma plnou krabici, tak jsem přemýšlel, koukal a kontroloval. Problém byl odstraněn - i přesto, že byl palivový filtr téměř čistý (kontroloval jsem ho několikrát vizuálně, bez vyjmutí, až na chlupy z markového Denyho nic zajímavého:)), ale když jsem ho až po zgenerálkování čerpadla vyjmul při již beznadějném posledním kroku měnění hadic za nové jsem zjistil, že ve filtru bylo ve vstupní trubičce zaražené cínové tělísko s kouskem drátku. Docela nafest, takže jsem rovnou vyměnil filtr, hadice, čerpadlo, koupil novou memránu, přetáhl kabel k ventilu atd. Poučení pro všechny a pro mě nejvíc.
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
- Křečík Barbuška
Trošku to tu oživím, byla dvojnásobně otestována životnost nových membrán a vychází to na necelý rok. Otázkou je jak moc tomu škodí provoz na LPG, sice by po uzavření ventilu mělo dojít k zastavení čerpání neb je naplněno, ale vzhledem k tomu, že často u rozhycovaného motoru (dlouhá cesta v létě) nelze přepnout z plynu na benzín neb benzín neteče, pomáhá, až schlazení čerpadla. Mám pocit, že dojde k "odpaření" benzínu a čerpadlo pak tepe na sucho. Také tomu asi nesvědčí agresivita přehřátého benzínu. Pro zajímavost, membrána v místě styku s benzínem postrádá gumu, zbyla jen síťka, druhá byla "načatá" s drobným obnažením síťky (tudy tekl benzín), třetí membrána jen otlačená bez perforace, statečně bránila benzínu v proniknutí do oleje. A to se prosím jako blb před každým delším parkováním zdržuji přepínáním z plynu na benzín, abych čerpadlo šetřil .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107