Rada-Autonabíječka
Moderátor: Moderátoři
- Křečík Barbuška
Re: Rada-Autonabíječka
Vzhledem k možnosti provozu při odpojené baterii by se těch 600V mohlo projevit jako nedostačující, předpokládám, že daná nabíječka "ochranu" pro tento případ nemá.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- Petanek2101
- Kontaktovat uživatele:
Tak hodnoty jsou takovéto http://petr2101.rajce.idnes.cz/Desktop# ... ie0114.jpg
Po očištění se zdá,že je vyteklej akorát ten spodní.
No a co se týče toho přestavění vnitřku,ani bych se nebránil.Jenže v těchhle věcech nejsem až tak zběhlej.Takže si nejsem uplně jistej,jestli bych to poskládal správně.
Po očištění se zdá,že je vyteklej akorát ten spodní.
No a co se týče toho přestavění vnitřku,ani bych se nebránil.Jenže v těchhle věcech nejsem až tak zběhlej.Takže si nejsem uplně jistej,jestli bych to poskládal správně.
Mno a už je po bastlu,ať jsou mu hutě lehké.
Určitě ty kondenzátory již nebudou mít správné parametry. Jak jsem psal, je jejich chatrakteristickou vlastností destrukce dielektrika -metalizovaného papíru (od toho to MP). Proto bych je nechal přeměřit odborníkem a dobré použít, špatné vyměnit.
Máš obrovskou výhodu v tom, že se tyto kondenzátory určitě používaly v bývalém ZPA - dnes Siemens Trutnov a určitě tam jsou lidé, kteří se v měření vyznají a poradí Ti. Dojdi si do výrobního závodu a tam Ti řeknou, kde dále hledat. Po trutnově je několik soukromníků z této bývalé fabriky. Jedni jsou na Starém městě za železničním přejezdem - navíjejí tam cívky do relé a stykačů. Snad to není již stará informace.
Máš obrovskou výhodu v tom, že se tyto kondenzátory určitě používaly v bývalém ZPA - dnes Siemens Trutnov a určitě tam jsou lidé, kteří se v měření vyznají a poradí Ti. Dojdi si do výrobního závodu a tam Ti řeknou, kde dále hledat. Po trutnově je několik soukromníků z této bývalé fabriky. Jedni jsou na Starém městě za železničním přejezdem - navíjejí tam cívky do relé a stykačů. Snad to není již stará informace.
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
- Petanek2101
- Kontaktovat uživatele:
Nedokážu si představit že bych šel někoho opruzovat do Zetpiku,pač tam nikoho neznám.
Spíš bych se chtěl zeptat jestli by byl někdo ze zdejších odborníků ochotnej to třeba přestavět.Samzřejmě že práci a matroš bych uhradil.Já v tomhle směru nejsem až tak zdatnej.
Spíš bych se chtěl zeptat jestli by byl někdo ze zdejších odborníků ochotnej to třeba přestavět.Samzřejmě že práci a matroš bych uhradil.Já v tomhle směru nejsem až tak zdatnej.
Tak PetraHC má v Hořicích, což je coby kamenem..... Případně to můžu udělat já, ale jsem z ruky.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
- Křečík Barbuška
Bych vymenil to cecko (cecka), poresil to prepinani jak spravne poznamenal Dusan a po prdeli, kdyz s tim byla doted spokojenost ... . Doplneni ochrany by tez potesilo. Nebo koupit za par stovek tu hruzu co linkoval King. Taky jsem neco podobneho kdysi poridil, na obcasne probublani baterky odstaveneho kombala idealni.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Zakon schvalnosti, asi pred dvomi tyzdnami som ich vyhadzoval. Skladoval som ich snad 35 rokov, ale teraz som sa stahoval a isli do smeti.....
Roman
Je mi jasne, ze prijit na to, jak tu starou nabijecku opravit, je pro vas vyzva, ale kdyz tak sleduju, kolik lidi uz tomu venovalo cas a to, ze ta nabijecka je technologicky a uzivatelsky davno prekonana, tak si neodpustim hrisnou myslenku, jestli neni lepsi ji hodit po psovi a koupit novou
VAZ 2104 1.3 1989
BINGO !!!JmJ píše:Je mi jasne, ze prijit na to, jak tu starou nabijecku opravit, je pro vas vyzva, ale kdyz tak sleduju, kolik lidi uz tomu venovalo cas a to, ze ta nabijecka je technologicky a uzivatelsky davno prekonana, tak si neodpustim hrisnou myslenku, jestli neni lepsi ji hodit po psovi a koupit novou
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď jsi to pěkně rozhráb´ ... jsem si málem rozbil hlavu vo stůl.JmJ píše:Je mi jasne, ze prijit na to, jak tu starou nabijecku opravit, je pro vas vyzva, ale kdyz tak sleduju, kolik lidi uz tomu venovalo cas a to, ze ta nabijecka je technologicky a uzivatelsky davno prekonana, tak si neodpustim hrisnou myslenku, jestli neni lepsi ji hodit po psovi a koupit novou
Kluci tady zachraňují kus historie a Ty takhle . L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
To bych radši dal tu stovku za novej kondík.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Vlákno je nadepsáno RADA, tedy je míněno tak, že PORADÍME tomu, kdo si chce SÁM vyzkoušet, zda má na to ,aby se s problémem popral.
Nikdy bych takovou opravu nevzal jako "kšeft". Jednak dnes už nemám zázemí pro tuto činnost (pro každou součástku musím jet buď do HK (GES, GME,Švagerka) nebo do Trutnova (KERR).
Kdybych chtěl toto zařízení uvést do stavu odpovídajícího dnešním požadavkům norem, buď bych na tom "vykrvácel" nebo by se majitel nedoplatil Nehledě na to, že v případě, že by došlo k nějakému maléru byl bych plně zodpovědný, poněvadž mám stále platné zkoušky z vyhl. 50 . Určitě toto zařízení dnes mimo jiné nesplňuje základní požadavek, t.j. bezpečnostní oddělovací trafo. Jen toto trafo vyrobené na zakázku autorizovanou firmou by stálo víc než celá hotová komerční nabíječka. To jsem zde už psal v návaznosti na zdroj pro naftové topení.
Proto to BINGO pro JmJ.
Nikdy bych takovou opravu nevzal jako "kšeft". Jednak dnes už nemám zázemí pro tuto činnost (pro každou součástku musím jet buď do HK (GES, GME,Švagerka) nebo do Trutnova (KERR).
Kdybych chtěl toto zařízení uvést do stavu odpovídajícího dnešním požadavkům norem, buď bych na tom "vykrvácel" nebo by se majitel nedoplatil Nehledě na to, že v případě, že by došlo k nějakému maléru byl bych plně zodpovědný, poněvadž mám stále platné zkoušky z vyhl. 50 . Určitě toto zařízení dnes mimo jiné nesplňuje základní požadavek, t.j. bezpečnostní oddělovací trafo. Jen toto trafo vyrobené na zakázku autorizovanou firmou by stálo víc než celá hotová komerční nabíječka. To jsem zde už psal v návaznosti na zdroj pro naftové topení.
Proto to BINGO pro JmJ.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi ve starý chalupě na okně stojí autonabíječka, kterou dělal někdy v roce 1980 můj starší bratr. Já už jsem v tom 2x měnil trafo, protože jednou vyhořel drátek a podruhý jsem sehnal nějaký slaboučký, teď v tom je trafo, který dává konstantních 5A, ale zase odešel nějakej keramickej váleček omotanej spirálovým drátkem, při propojení napřímo to dává skoro 20 V .
Opravovat to nebudu, radši využiju ten "zázrak" z Kauflandu.
Tím jinými slovy říkám totéž co Petr a doufám, že můj předchozí příspěvek pochopili všichni jako legraci . L.
Opravovat to nebudu, radši využiju ten "zázrak" z Kauflandu.
Tím jinými slovy říkám totéž co Petr a doufám, že můj předchozí příspěvek pochopili všichni jako legraci . L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
- MartasBrno
Teď jsem ty koďany pět minut hledal a nenašel. Možná mám podobný koďany nasyslený ve skladových věcech, ale než se k tomu dohrabu... Byly by za poštovné...
- Petanek2101
- Kontaktovat uživatele:
MartasBrno:To nijak nespěchá ale když by jsi je našel,tak pak neni co řešit.Přehodil bych je a nazdar.Klidně přihodím i něco navíc za snahu,když by jsi je našel.