Myšlenky OTCE FURA

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Já musím podotknout jednu věc - že krom pocitu se poctivost vyplácí i přímo. I ten největší zbabělec k vám má respekt. Na jednu stranu vás bude pomlouvat a chystat pasti, ale to dělá každýmu - ale jen u vás se bude bát, že na to tvrdě doplatí a hlavně, nebude platit žádná výmluva, žádná klička, že prostě narazí.

A pak jsou lidi, který vás budou podporovat. Už čistě pro to, že je na vás spoleh, že se nemusí bát podrazu. Ale je pravda, že k tomu nestačí být poctivý, ale taky něco umět. Bezelstnýho blbečka, jakkoliv slušnýho, neškodnýho, poctivýho, prostě sežerou.

jacku, já myslím, že to srovnání pokulhává v jedný věci - že to bereš napřed z pohledu tvýho kolektivu spolužáků, který byli na srovnatelný úrovni, a srovnáváš ho s pohledem na jinou skupinu, která má zase zhruba svou úroveň. To není stejný - a technicky (i jakkoliv jinak) vzato, nikomu z nás se takové srovnání nikdy udělat nepovede.
Možná tehdy nebyly mobily, zase ale byl běžný prak. Za nás byla zase éra vzduchových pistolí. Pamatuju kluka, který s ní trefil druhýho asi ze 2 metrů. Naštěstí ta vzduchovka byla už mizerná, tak měl akorát pěknou modřinu na stehně. A mimochodem, tomuhle hajzlíkovi se nikdy nic nestalo. Jinak měl taky zálibu v házení igelitových pytlů s vodou z 5. patra paneláků na důchodce na chodníku. A samozřejmě, byly časy, kdy i střílel.

Můj otčím a spol na střední přestěhovali Trabantíka jednoho neoblíbeného učitele na hromadu uhlí. A taky nasadili v Hradci tuším Leninovi na záda batoh, což bylo prý někdy kolem roku 1969 :lol:

Tomu, co jsem já zažil na základce, bych výchova rozhodně neříkal. (velká přestávka = trestanecký pochod po chodbě za přikusování svačiny). Ale samozřejmě tam byli i dobří učitelé, jinak bych se nikdy nedostal tam, kam jsem se dostal.

A pardon, ale já zas občas potkávám kluky kolem 12 let, který řeší jak co udělat s počítačem, tak si pamatuju rozhovor "zobáků" v autobuse kolem roku 1998, kteří rozebírali Jethro Tull a řekněme nějakou filozofii ... prostě inteligentní lidi byli a budou, stejně jako blbci.

Prostě, odpoutejte se od toho srovnávání a negativismu a nostalgie, teda ne že byste měli dávat klapky na oči a dělat, že všechny ty průsery nevidíte, ale ... zase to "cikánský" pravidlo. Nesnažte se měnit fungování věcí, na které nedosáhnete. Měňte svoje nejbližší okolí. Když to udělá každý, změní se daleko víc.
V jednoduchosti je síla - a o tom to je :)
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“