Priora
Moderátor: Moderátoři
ABS, ASR, TCS, ESP, EBD, ............................... jsou jen naprosto zbytečné chujoviny které auto jen zbytečně zesložiťují, zdražují a snižují jeho celkovou spolehlivost. Do aut se cpou stejně jen kvůli tomu, aby s autem mohl jezdit kdejaký řidičský idiot, co by měl normálně co dělat i s trakařem. Takže z mého pohledu žádná škoda.
Ano, nemusí to působit dobře ve srovnávacích tabulkách, jenže ten co tyto systémy od auta vyžaduje by si stejně s 90% pravděpodobností Ladu nekoupil i kdyby tam bylo systémů 150. Zato normální řidiči můžou ocenit, že je k mání i auto bez všech těchto nesmyslů.
A ještě dodám, že víc než klimu bych ocenil nezávislé topení. Pokud má auto šíbr není klima až tak nutná.
Ano, nemusí to působit dobře ve srovnávacích tabulkách, jenže ten co tyto systémy od auta vyžaduje by si stejně s 90% pravděpodobností Ladu nekoupil i kdyby tam bylo systémů 150. Zato normální řidiči můžou ocenit, že je k mání i auto bez všech těchto nesmyslů.
A ještě dodám, že víc než klimu bych ocenil nezávislé topení. Pokud má auto šíbr není klima až tak nutná.
-
Ty vole.... Jako klidně mě vykopněte z fóra, mě už je to jedno, ale tohle je fakt názor 21. století...i když to v diskusi k takovýmu KŘÁÁÁPU jako je priora trochu i chápu. Nicméně narážet tu na spolehlivost systémů, u kterých z pravidla není u ostatních značek problém, pokud se bavíme o autu, kde nefunguje nebo brzo nebude fungovat polovina elementárních součástek...to se na mě nezlobte, to je směšné.Hurikán píše:ABS, ASR, TCS, ESP, EBD, ............................... jsou jen naprosto zbytečné chujoviny které auto jen zbytečně zesložiťují, zdražují a snižují jeho celkovou spolehlivost
To ale kua neznamená, že si je nemůžu objednat, když chci. A když je nabízí veškerá konkurence. To je logika...Hurikán píše:Do aut se cpou stejně jen kvůli tomu, aby s autem mohl jezdit kdejaký řidičský idiot, co by měl normálně co dělat i s trakařem.
A dobře by udělal.Hurikán píše:jenže ten co tyto systémy od auta vyžaduje by si stejně s 90% pravděpodobností Ladu nekoupil i kdyby tam bylo systémů 150.
Opravdu tady spoustu lidí nechápu. Pokud má někdo hlouběji do kapsy, jak může uvažovat o takovým křápu, jako je priora??? Navíc když se k autu váží nulové služby ze strany importéra? To je sypání peněz do záchodu nebo furiantství. Za tu cenu mám velice slušnou ojetinu, která je úplně jinde, nebo nový vůz jiné značky, který je také o poznání lepší. Stoupněte si nohama na zem. Myslíte si, že to bude spolehlivé auto, co nebude za chvíli reznout? Jsem zvědav, jak obsáhlá bude sekce priora - poruchy.
- Křečík Barbuška
Koko Loko píše:Plně souhlasím s Hurikánem, do puntíku.
trochu rozumu do hrsti. prece jen takove ABS ma myslenku a kdyz se pokazi, tak tak, ze proste nepracuje, tedy jako by nebylo. a nevim o tom, ze by s tim byly nejaka problemy. podobne treba ASR. diky tomu sme projeli jednu hodne skaredou chumelenici. bo kdyz mas silny motor a kluzko, tak ASR pomuze se rozjet. myslenku to ma, pokud to jde vypnout a kdyz se to pokazi, tak to proste neni.
cekal bych, ze ABS a jine systemy (treba ASR) bude minimalne k dokoupeni. pokud to neni, tak je to dost skoda.
ke spolehlivosti Priory se muzem zatim vyjadrit jen na zaklade toho, ze nesly otevrit dvere na autosalonu a muzeme vychazet z poruchovosti predchozich modelu. a ta neni zrovna mala :-/
kazdopadne kdyz prestane fungovat nekolik elementarnich soucastek, tak to neni tak hrozne, jako kdyz se zacnou hroutit elementarni castice
VAZ 2104 1.3 1989
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Nulašestka píše:Opravdu tady spoustu lidí nechápu.
Nulašestka píše:jak může uvažovat o takovým křápu, jako je priora???
Tak a dost, začíná mě to tu srát, a to víc než dost. Říct o stroji 15 let ověřeným, že hníje a sere se, to beru, o tom jsou poznatky od víc lidí. Ale o autě, který je u nás ani ne tejden v prodeji, tak to mě minimálně zaráží. Asi je na čase všechno uzamknout a vést tuto forum jenom jako forum o kámoších, o lidech, co se trochu znají a mají prostě cca podobný zájmy nebo smysl pro humor.Nulašestka píše: Stoupněte si nohama na zem. Myslíte si, že to bude spolehlivé auto, co nebude za chvíli reznout?
Nevim jak vy, ale já den ode dne tady pociťuju, že tu nemam co dělat a že to je prostě už o něčom jiným, než to bejvalo. Škoda, no, bylo to tu fajn, ale přestávam některý názory tady snášet. Ahoj
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
Je to jednoduché. Dokud máš auto které ti slouží je to super stroj. Ve chvíli kdy ale koupíš něco jiného v čem se třeba jen pohodlněji sedí a o trochu rychleji to jezdí ( byť by se jednalo o auto věkově rozdílné) stává se starý vůz a všechny jeho kolegové křápem.
Názor v pravdě podivný. Na jednu stranu souhlasím s tím že by to klidně vybavení mohlo mít na druhou stranu pokud se nemýlím dá se to doobjednat. mmj když sme u toho tak 90% vozů stejné třídy v základní výbavě nemá klimu ani náhodou. a když má tak je to cenově o 100 vejš minimálně a nebo se jedná rozměrově o autíčko tak pro krtka a myšku a do kufru se vleze akorát ta jeho hromádka hlíny a rýč....
Osobně jsem trošku zklamán protože jsem myslel že Priora bude víc odlišná od stovkový řady, ale stejně neuvažuju o koupi tento rok snad koncem příštího a to se už asi uvidí jak auto bude spolehlivé. a jestli to bude konkurence schopné vozidlo nebo " křáp".
věta opravdu tu spoustu lidí nechápu v tomto případě asi značí to že tomu člověku už slovo Lada nic neříká. čili se z něj stal člověk rázu jaký sem psal v úvodu.
Názor v pravdě podivný. Na jednu stranu souhlasím s tím že by to klidně vybavení mohlo mít na druhou stranu pokud se nemýlím dá se to doobjednat. mmj když sme u toho tak 90% vozů stejné třídy v základní výbavě nemá klimu ani náhodou. a když má tak je to cenově o 100 vejš minimálně a nebo se jedná rozměrově o autíčko tak pro krtka a myšku a do kufru se vleze akorát ta jeho hromádka hlíny a rýč....
Osobně jsem trošku zklamán protože jsem myslel že Priora bude víc odlišná od stovkový řady, ale stejně neuvažuju o koupi tento rok snad koncem příštího a to se už asi uvidí jak auto bude spolehlivé. a jestli to bude konkurence schopné vozidlo nebo " křáp".
věta opravdu tu spoustu lidí nechápu v tomto případě asi značí to že tomu člověku už slovo Lada nic neříká. čili se z něj stal člověk rázu jaký sem psal v úvodu.
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
- Křečík Barbuška
Nechci páchat flame, přeci jen by bylo škoda Laďušu odrazovat od fóra, ale vezmuli v potaz ABS ze služební Fabie a pokud by se měla všechna ABS chovat stejně, tak děkuji nechci.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Jiný, než to bejvalo to je. Proč?
Když bylo ještě starý fórum, tak to bylo zpočátku jen o krabicích. Ať starších nebo nových. Hodně lidí, včetně mě, bylo přesvědčený, že mají skvělé auto a na svou dobu tomu tak opravdu bylo. Pak se objevila desítková řada (samara tak rozšířená nebyla) a zase spousta lidí (včetně mě ) si myslela, že teď to Lada všem ukáže a bylo to auto jejich snů. Nadšení ze 111 mi vydrželo 5 let. Ale jen proto, že jsem byl Ladamaniak a v porovnání s některými zdejšími výtečníky (např. Jiří ) jsem těch závad zase tak moc neměl. Kdybych si to auto koupil na základě poměru cena výkon a nebyl příznivcem značky, asi by mě přešlo mnohem dříve. Hlavní jsou dva problémy. 1) kvalita. Pokudy by desítková řada dosahovala kvality a spolehlivosti mé staré 21061 (zpracování, kvalita dílů), bylo by to fajn auto a neměl bych důvod se ho zbavovat. A věci, které jsou tam "navíc" (el. stahování oken, centrál, aut. topení, systém palubní kontroly) a kterými se značka chlubí, tak jsou v důsledku opravdu jen pro zlost. 2) Přístup importéra k zákazníkovi je na úrovni osmdesátých let u nás, + neexistence servisní sítě.
Lada se chlubila, jak Kalina bude kvalitativně jiné auto. Evropské úrovně. No nevím. Vím, že tady jsou snad jen 2 Kaliny, jedna je docela v poho a druhá se poruchovostí může srovnávat s desítkovou řadou. Jinak je to nádherné auto, věřím tomu, že stejně jako desítka, bude jezdit skvěle a levně (spotřeba). Ale nesmí se srát.
A dá se čekat, že u Priory to bude někde jinde? Každý, ať si odpoví sám.
Jen mám pocit, že místo, aby se dovozce snažil jít zákazníkovi naproti, tak se před ním schovává.
Jasně, auto každé značky se může rozbít a také se to děje. Jde jen o četnost a pak o přístup prodejce a dostupnosti servisu. A tohle prostě u Lady není silná stránka. Kazí tím pověst docela dobrých aut.
Edit: pravopis
Když bylo ještě starý fórum, tak to bylo zpočátku jen o krabicích. Ať starších nebo nových. Hodně lidí, včetně mě, bylo přesvědčený, že mají skvělé auto a na svou dobu tomu tak opravdu bylo. Pak se objevila desítková řada (samara tak rozšířená nebyla) a zase spousta lidí (včetně mě ) si myslela, že teď to Lada všem ukáže a bylo to auto jejich snů. Nadšení ze 111 mi vydrželo 5 let. Ale jen proto, že jsem byl Ladamaniak a v porovnání s některými zdejšími výtečníky (např. Jiří ) jsem těch závad zase tak moc neměl. Kdybych si to auto koupil na základě poměru cena výkon a nebyl příznivcem značky, asi by mě přešlo mnohem dříve. Hlavní jsou dva problémy. 1) kvalita. Pokudy by desítková řada dosahovala kvality a spolehlivosti mé staré 21061 (zpracování, kvalita dílů), bylo by to fajn auto a neměl bych důvod se ho zbavovat. A věci, které jsou tam "navíc" (el. stahování oken, centrál, aut. topení, systém palubní kontroly) a kterými se značka chlubí, tak jsou v důsledku opravdu jen pro zlost. 2) Přístup importéra k zákazníkovi je na úrovni osmdesátých let u nás, + neexistence servisní sítě.
Lada se chlubila, jak Kalina bude kvalitativně jiné auto. Evropské úrovně. No nevím. Vím, že tady jsou snad jen 2 Kaliny, jedna je docela v poho a druhá se poruchovostí může srovnávat s desítkovou řadou. Jinak je to nádherné auto, věřím tomu, že stejně jako desítka, bude jezdit skvěle a levně (spotřeba). Ale nesmí se srát.
A dá se čekat, že u Priory to bude někde jinde? Každý, ať si odpoví sám.
Jen mám pocit, že místo, aby se dovozce snažil jít zákazníkovi naproti, tak se před ním schovává.
Jasně, auto každé značky se může rozbít a také se to děje. Jde jen o četnost a pak o přístup prodejce a dostupnosti servisu. A tohle prostě u Lady není silná stránka. Kazí tím pověst docela dobrých aut.
Edit: pravopis
Naposledy upravil(a) Erik dne čtv říj 23, 2008 06:34, celkem upraveno 1 x.
1991 až 1995 Š 445 (r. v. 1958)
1994 až 1999 LADA 2101 (r. v. 1980)
1998 až 2003 Lada 21061 - 1500s (r. v. 1984)
2002 až 2008 Lada 2111 (r. v. 2000)
2008 dosud Honda Civic 1,4 Si, 6g sedan (r. v. 1998) - Vendelín
Ahoj Wolfe, také tě zdravím a díky.
Já jsem to úplně nedokončil, proč je to dnes na foru jiné, než zpočátku. Tehdy to byli samí nadšenci a maniaci. Ale ne všichni, kdo si desítku koupili, byli takoví. Spousta z nich neměla nikdy s touta oplachtovanou značkou nic společného. A pak se není co divit, že po ne moc dobrých zkušenostech s autem nebudou na Ladu pět ódy.
Co se mě týče, tak mám Ladu pořád rád a s desítkovou řadou se mi jezdilo moc dobře. Nemá cenu na Ladu kydat špínu. Myslím, že kdyby byly nové Lady třeba i v současné výbavě (Priora - tedy bez ABS apod.), ale byly synonymem jednoduchého a SPOLEHLIVÉHO auta, jejich prodejnost by byla jinde. Ale i tak by určitá výbava měla být alespoň za příplatek (což nevím, jestli je možné).
Ale spousta lidí to auto nezná a ani je tak nehodnotí konkrétní dobré nebo špatné vlastosti auta, ale ten prokletý přístup prodejce.
Já jsem to úplně nedokončil, proč je to dnes na foru jiné, než zpočátku. Tehdy to byli samí nadšenci a maniaci. Ale ne všichni, kdo si desítku koupili, byli takoví. Spousta z nich neměla nikdy s touta oplachtovanou značkou nic společného. A pak se není co divit, že po ne moc dobrých zkušenostech s autem nebudou na Ladu pět ódy.
Co se mě týče, tak mám Ladu pořád rád a s desítkovou řadou se mi jezdilo moc dobře. Nemá cenu na Ladu kydat špínu. Myslím, že kdyby byly nové Lady třeba i v současné výbavě (Priora - tedy bez ABS apod.), ale byly synonymem jednoduchého a SPOLEHLIVÉHO auta, jejich prodejnost by byla jinde. Ale i tak by určitá výbava měla být alespoň za příplatek (což nevím, jestli je možné).
Ale spousta lidí to auto nezná a ani je tak nehodnotí konkrétní dobré nebo špatné vlastosti auta, ale ten prokletý přístup prodejce.
1991 až 1995 Š 445 (r. v. 1958)
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
Eriku dával sem tu odkaz na Slovladu. verze Lux a city má ABS i Klimu. proto se celkem usmívám nad názory některých lidí. Jinak pro ty co nejen že jim Lada nic neříká ale i pro ty co neví kde tak tady je ceník a výbava pro Slovensko: PrioraErik píše:Ahoj Wolfe, také tě zdravím a díky.
No je super, ze na slovensku to ma aspon nejakse stupne vybavy a tedy se to tvari jako u lidi. V CR je kulovy:
http://www.lada.cz/lada-priora-hatchback.asp
na prvnich 2 - 3 kliky sem nenasel nic o ABS, klimatizaci a jinych veceh.
btw nereste porad co a jak tu bylo a je za lidi. kazdy muze napsat svuj nazor. vy mu na to muzete odpovedet, jeho tvrzeni potvrzovat nebo vy(z)vracet. Ale nesudte lidi! Ja napisu o 90% dnesni hudby ze je to katastrofa, ale to neznamena, ze s lidma, kteri ji poslouchaji, se nebudu bavit. Preberte si z nazoru ostatnich aspon neco a snazte se zamyslet nad tim, co pisi. Je to s podivem, ale vetsina z nas, co sem pise, nejsem uplni blbci, takze na tom co piseme, vzdy je aspon neco pravdy a vzdy stoji za to se nad tim zamyslet. Lide co dobre znaji i jina auta nez ty nase stroje, tak maji s cim srovnavat a z toho vetsinou prameni jejich pohled na vec. Nehazme ty, kteri neopjevuji dokonalost lady , do jednoho pytle. A radeji si uvedomme, ze ta dokonalost je casto jen vytouzena . Budme trochu sebekriticti.
http://www.lada.cz/lada-priora-hatchback.asp
na prvnich 2 - 3 kliky sem nenasel nic o ABS, klimatizaci a jinych veceh.
btw nereste porad co a jak tu bylo a je za lidi. kazdy muze napsat svuj nazor. vy mu na to muzete odpovedet, jeho tvrzeni potvrzovat nebo vy(z)vracet. Ale nesudte lidi! Ja napisu o 90% dnesni hudby ze je to katastrofa, ale to neznamena, ze s lidma, kteri ji poslouchaji, se nebudu bavit. Preberte si z nazoru ostatnich aspon neco a snazte se zamyslet nad tim, co pisi. Je to s podivem, ale vetsina z nas, co sem pise, nejsem uplni blbci, takze na tom co piseme, vzdy je aspon neco pravdy a vzdy stoji za to se nad tim zamyslet. Lide co dobre znaji i jina auta nez ty nase stroje, tak maji s cim srovnavat a z toho vetsinou prameni jejich pohled na vec. Nehazme ty, kteri neopjevuji dokonalost lady , do jednoho pytle. A radeji si uvedomme, ze ta dokonalost je casto jen vytouzena . Budme trochu sebekriticti.
VAZ 2104 1.3 1989
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co se rozčiluješ zažil si někdy aby CS autolada měla nějaký kvalitní info? Dyk ještě před půl rokem měli WEB jak za cara klacka a upravili ho stejně jen pro to že oproti našemu vypadal a vypadá jak chudý příbuzný
Nemá smysl tu cokoliv řešit. Až se Priora prodá bude ji tu někdo mí ( první asi Majo) tak možná budou poznatky i když budou asi ovlivněny Ladafandovstvím. Do tý doby budou veškeré debaty o ho..ně.
Protože značek je na světě desítky a každý je povětšinou věrný té své protože na ni vyrůstal a prostě mu přirostla k srdci. Tak jako mě. 07měl být auto na naučení ježdění na dva roky..
Nemá smysl tu cokoliv řešit. Až se Priora prodá bude ji tu někdo mí ( první asi Majo) tak možná budou poznatky i když budou asi ovlivněny Ladafandovstvím. Do tý doby budou veškeré debaty o ho..ně.
Protože značek je na světě desítky a každý je povětšinou věrný té své protože na ni vyrůstal a prostě mu přirostla k srdci. Tak jako mě. 07měl být auto na naučení ježdění na dva roky..
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
asi bych se vrátil zpět k tématu..
Prostě s Priorou to vidím tak že zatím bych neházel flintu do žita. Bejt pesimistický hned od začátku to je asi blbost. Nepočítám že to bude bůhví co ale třeba budeme mile překvapeni. Křišet co to má nebo nemá ve výbavě je taky asi zbytečné. Mě osobně vyhovuje že si tam můžu cokoliv doplatit a i tak budu pořád na velice solidní úrovni. co jsem četl měl by to být celozinek tak snad to bude rezivět alespoň o trochu pomaleji než 04
mmj když tak nad tím uvažuju tak si vemte jak to probíhalo u škodovky aporovnejte s Ladou do které nikdo nefúzoval.
obdobná auta cca stejných let výroby a jejich výhody nevýhody kvalitu a porovnání nechávám na každém z vás..
Celé téma mi spíš vyvolává úsměv protože je to opravdu debata a nic víc...
až bude k projetí a k otestování rád otestuju a bud mít svůj vlastní úsudek. Co se týče dostupnosti servisu a spol je téma někam naprosto jinam..
Prostě s Priorou to vidím tak že zatím bych neházel flintu do žita. Bejt pesimistický hned od začátku to je asi blbost. Nepočítám že to bude bůhví co ale třeba budeme mile překvapeni. Křišet co to má nebo nemá ve výbavě je taky asi zbytečné. Mě osobně vyhovuje že si tam můžu cokoliv doplatit a i tak budu pořád na velice solidní úrovni. co jsem četl měl by to být celozinek tak snad to bude rezivět alespoň o trochu pomaleji než 04
mmj když tak nad tím uvažuju tak si vemte jak to probíhalo u škodovky aporovnejte s Ladou do které nikdo nefúzoval.
obdobná auta cca stejných let výroby a jejich výhody nevýhody kvalitu a porovnání nechávám na každém z vás..
Celé téma mi spíš vyvolává úsměv protože je to opravdu debata a nic víc...
až bude k projetí a k otestování rád otestuju a bud mít svůj vlastní úsudek. Co se týče dostupnosti servisu a spol je téma někam naprosto jinam..