Škoda - aneb kromě žigulika máme i škodovku
Moderátor: Moderátoři
Re: Škoda - aneb kromě žigulika máme i škodovku
Fotky vkládat jdou - jest-li ji nemáš moc velkou.
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
-
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Dlouho jsem nic nenapsal, tak Yeti šlape jako hodinky, sem tam doliju trochu oleje, ale i přes menší spotřebu oleje ( furt to žere míň, jak Vesta 1,8 před g.o. ) to zcela bez problemu prošlo legalně emisemi, jediné co musím vyřešit je koroze ( lemy, 5.dveře ), stále mě překvapuje co vše se dotoho auta vejde, jezdime s tím na stánky s manželkou a to co je na foto ( 2, stánky, vybavení, zboží ) se vejde do auta + 2 lidi
No a já jsem Fabii daroval, zůstala v rodině, pořidil jsem si něco na cestovaní lepšího, rychlejšího, bezpečnějšího, no a hlavně něco co může tahat podval, co jsem si taky koupil
VW Golf Variant 4Motion 2.0 TDI ve výbavě Highline
lehce zajeto, momentalně něco přes 425tisic km

VW Golf Variant 4Motion 2.0 TDI ve výbavě Highline

Chatka 12 forever
. Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Tak se připojuji do tohoto ténatu
Dnes mi skončila v garáži Felicia 1.3 rok 1999. Najeto 176t.
Dvě fotky z mého historického mobilu

Dvě fotky z mého historického mobilu

- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Až vyrostu, bude ze mě Porsche

21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Salooon Porsche Praha Smíchov: https://porsche-smichov.cz/
Valdo, to skončila mi v garáži je co? Ale jestli je pěkná?
Mě taky skončilo v garáži to a tohle a tamto a teď to tíží, protože by to mělo dostat periodickou údržbu, rostoucí pojistky předělávám a moc mi nejde se toho zbavit, protože každé je něčím krásné, každé má svůj větší, či menší příběh.
Ale nejlíp slouží Opel Astra G 1,8 16V 92kW, za kterou jsem dal prakticky nejmíň.
Valdo, to skončila mi v garáži je co? Ale jestli je pěkná?
Mě taky skončilo v garáži to a tohle a tamto a teď to tíží, protože by to mělo dostat periodickou údržbu, rostoucí pojistky předělávám a moc mi nejde se toho zbavit, protože každé je něčím krásné, každé má svůj větší, či menší příběh.
Ale nejlíp slouží Opel Astra G 1,8 16V 92kW, za kterou jsem dal prakticky nejmíň.

Bílý LADA a okřídlená spol.
Gratuluje, předpokládám, že Felda čeká až za 4 roky půjde na veteránské značky;-)
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze
)

Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze

Pěkná.... Zatím mohu sdělit, že kastle je bez obvyklé koroze lemů apod. Přední nárazník je jiný. Spodek jsem viděl jen ze země, je horší 3 díl výfuku. Interiér chce vyčistit, ale je OK. Jede to vesele, nic nechrastí, topí jak Žigulík
Nefunguje štelování výšky světel a upadlo mi vnitřní zrcátko
Při prvním naštelování před zkušební jízdou ještě OK a později po snaze jej ještě doštelovat mi zůstalo v ruce
Nezkoušel jsem vyhřívání zadního okna, jinak vše funguje. Pojistku mám za 1311,-Kč. Záměr je jako záloha za Prioru, tam jsem při rozbití P vnějšáho zrcátka byl 13 dní vlastně technicky nezpůsobilý
Dokud žije mamka, musím být 100% pojízdný. V létě není problém s veterány, ale do soli bych VELMI nerad. Zatím ji mám v garáži za barákem, budu se s ní seznamovat a jinak bude v garáži jinde spíš odpočívat, ale samozřejmě i jezdit 

- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Valdo, prosím, jak ses dostal na tuto cenu za pojistku.
Zkusil jsem si pro zajímavost a mám
ČPP za 1 900,-
Generali česká 2 052,-
Pillow 1 704,-
Vždy ta nejlevnější varianta = "Na stání v garáži dobrý".
Možná je to jen regionem, protože bonusy mám MAX, ale třeba mi pomůžeš objevit ještě lepší cenu. Díky!
Z rozbitého štelování světel si nic nedělej, na STK to vždycky (zatím) odbyli s tím, že to je výrobní vada a rozbité to mají všechny.

ČPP za 1 900,-
Generali česká 2 052,-
Pillow 1 704,-
Vždy ta nejlevnější varianta = "Na stání v garáži dobrý".

Z rozbitého štelování světel si nic nedělej, na STK to vždycky (zatím) odbyli s tím, že to je výrobní vada a rozbité to mají všechny.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Ta pojistka je také u ČPP, zajistila ji jakási moc příjemná paní z poradní agentury. Ano, region má vliv a bonusy mám také MAX.
Za prioru platím okolo 1900,-Kč
Za prioru platím okolo 1900,-Kč

-
Gratulace ke Škodovce. Hele, to znám, taky se chtěla koupit nová lada a nakonec to byla nová felicie
. Ale já to spíš chápu tak, že prioru si chceš udržet jako veterána
. Ta kola jsou na tom asi nejhodnotnější, to jso z nějakáho sportlajna, nebo nějaká podobné limitky, předpokládám 14".
Já s tou naší škodovkou taky pokračuju. Nakonec se neopravil jen předek a zadek, ale i všechny šrámy na bocích. Teď bude následovat kompletní výměna podvozku (jako fakt vše, zadní náprava, přední ramena, čepy, tlumiče brzdy včetně všech brzdičů, ložisek ...), prostě to bude nové auto a pak ještě přeskládání interiéru do vyšší výbavy
, zdrojové auto mám. Pak budu spokojený. A dcera taky ... .

Já s tou naší škodovkou taky pokračuju. Nakonec se neopravil jen předek a zadek, ale i všechny šrámy na bocích. Teď bude následovat kompletní výměna podvozku (jako fakt vše, zadní náprava, přední ramena, čepy, tlumiče brzdy včetně všech brzdičů, ložisek ...), prostě to bude nové auto a pak ještě přeskládání interiéru do vyšší výbavy

Honzo ne - Priora bude sloužit nadále normálně, tohle je jako záloha. A asi s ní za 13 dní pojedu do Žatce aby ji mamka viděla
A třeba i jindy, aby fungovala.
Dnes jsem se ní pořádněji projel (55km). 120 to jede v pohodě, víc jsem na normélní silnici nezkoušel. Se zrcátkem je problém, už to někdo lrpil a ten plech nejde oddělit od nožky
Zkoušel to v celku, ale to pořád váhou vyvracelo. Tak mi poradil jeden šroťák, tam jsem nepochodil a nové kompletní se neprodává
Tak ho mám doma a nějak to zkusím.

Dnes jsem se ní pořádněji projel (55km). 120 to jede v pohodě, víc jsem na normélní silnici nezkoušel. Se zrcátkem je problém, už to někdo lrpil a ten plech nejde oddělit od nožky

Ad rychlost - spousta feld jezdi po dalnici snad ani ne tech 120 a nemyslim si, ze vsechny sou 40kw verze. Asi se ridici boji, nebo setri. Muj 50kw jednobod jezdi 140 gps v pohode a pravidelne. Ke 150 se mu uz moc nechce pomalu ani z kopce
.
Chce to prekonat strach a jiste poleti jak vitr

Chce to prekonat strach a jiste poleti jak vitr

VAZ 2104 1.3 1989
Včera jsem ještě zjistil, že bez větráku to vůbec nefouká (tedy netopí), to mi připomíná 112. Cybí mi tam úložné prostory, tak jsem včera odhlučnil nepoužitý popelník a dnes vyzkoušel Carbox pro 2103 a jde tam
Tak tam bude něco ze Žigulíka
A také jsem vyzkoušel vnitřní zrcátko z Priory, půjde tam po zkrácení ocásků slunečních clon, tak jest.li to nevyřeším s tím lepeným blbcem, tak tam bude další věc z Lady