Ano ta kdyby byla to by byla parádaPetr HC píše:Více bude v "příčurce" k přístroji.

Moderátor: Moderátoři
solidníEMI píše:[url=http://img41.imageshack.us/img41/1605/otoenobraz037.th.jpg]Obrázek[/URL]
neni to sice CB ale i tak stojí blizzardovo kufr za uvedení v tomto tématu, aspoň myslim

... apropo na co to potřebuješ a proč zrovna 16W? i se 4W se dají dělat dobrý švíky
  ... apropo na co to potřebuješ a proč zrovna 16W? i se 4W se dají dělat dobrý švíky   

Pokud se tímto chce někdo více zabývat, měl by si o tom aspoň něco přečíst. Používání jakýchkoliv radiostanic není o tom, vzít "cihlu" do ruky, "zaklíčovat" a začít mluvit. Všechno chce svoje.
 Pokud se tímto chce někdo více zabývat, měl by si o tom aspoň něco přečíst. Používání jakýchkoliv radiostanic není o tom, vzít "cihlu" do ruky, "zaklíčovat" a začít mluvit. Všechno chce svoje.  Já jsem se těmito věcmi aktivně zabýval přes 10 let a v současné době se podobným oborem snažím živit, a i přes to si nedovolím označit se za experta.
 Já jsem se těmito věcmi aktivně zabýval přes 10 let a v současné době se podobným oborem snažím živit, a i přes to si nedovolím označit se za experta.Po technické stránce naprosto výstižné, po právní stránce malý doplněk : Podle poslední verze GP z 27.07.2005 je povoleno 80 kanálů místo dosavadních 40ti a není povolen provoz AM. Podrobnosti na http://www.ctu.cz/1/download/Opatreni%2 ... 005_22.pdfHurikán píše:Když už jste u těch zesilovačů, tak k tomuto musím doplnit několik věcí:
 správný radioamatér má k topení stejně přirozenej odpor, protože ho nejvíc hřeje, když dokázal pěkný DX se standartníma 4W
  správný radioamatér má k topení stejně přirozenej odpor, protože ho nejvíc hřeje, když dokázal pěkný DX se standartníma 4W   
  ... nehledě na to, že při použití zesíku ho musí mít i protistanice aby to za něco stálo a pak prostě smázete ty ostatní, protože se taky může stát, že vlny se budou šířit líp jiným směrem než je spojnice mezi váma co si voláte a potom vymažete ostatní třeba na jinejch místech a ani to nevíte. .... vem si třeba pokud voláš někomu z mobilu a on se baví s někym po stabilech, tak se mu tam nenabrejkuješ kdybys ses zbláznil kolikrát
  ... nehledě na to, že při použití zesíku ho musí mít i protistanice aby to za něco stálo a pak prostě smázete ty ostatní, protože se taky může stát, že vlny se budou šířit líp jiným směrem než je spojnice mezi váma co si voláte a potom vymažete ostatní třeba na jinejch místech a ani to nevíte. .... vem si třeba pokud voláš někomu z mobilu a on se baví s někym po stabilech, tak se mu tam nenabrejkuješ kdybys ses zbláznil kolikrát   

- já jsem proti Vám greenhorn
  - já jsem proti Vám greenhorn  

O tom nevědomém mazání někoho cizího i dost km daleko jsi to napsal moc dobře.
 O tom nevědomém mazání někoho cizího i dost km daleko jsi to napsal moc dobře. 
 Byl to už docela solidní rozdíl, ale ty "následky".
 Byl to už docela solidní rozdíl, ale ty "následky".   Z referencí ostatních CB kamarádů po Brně jsem si ověřil, že tudy cesta opravdu nevede.
 Z referencí ostatních CB kamarádů po Brně jsem si ověřil, že tudy cesta opravdu nevede.  Úplně nejhorší kombinací je, použití takovéhoto výkonného zesilovače se stanicí, která nemá přesně nastavený kanálový rastr a ještě k tomu má nastavený větší kmitočtový zdvih, než jsou normou dané 2 kHz......
 Úplně nejhorší kombinací je, použití takovéhoto výkonného zesilovače se stanicí, která nemá přesně nastavený kanálový rastr a ještě k tomu má nastavený větší kmitočtový zdvih, než jsou normou dané 2 kHz...... 

Normálně Petra z kopce beru už někde od Mirošovic, co se vyjíždí na ten kopec na D1 na Prahu. (ještě před exitem Mirošovice) Není ale vyjímkou že ho beru i tady na Vysočině.V jednom úseku silnice u Mladý Vožice.To každou chvíli jedu jen do Vožice a slyším:" Na ten baraňďák Ti to škube někde od Krče"Raduz píše:Já v tom zesiku vidím jak si pomoct dovolat se s malou anténou na někoho s velkou anténou z větší dálky. Na autě mám jen asi 160 cm dlouhou a třeba v Praze je "Petr na kopci" který na 10. vysílá info, bydlí na Barandově a na baráku má 5/8, občas mu nějakej kamion dává report jak ho slyšel v Itálii nebo Španělsku. Já ho slyšel třeba až u Benátek n.Jiz. Tam jsem se jej nedovolal, ale věřím že ze zesikem bych třeba uspěl.
(Myslím že zesik v autě se snad ani nedá zaměřit dyť furt jezdíš a víc posloucháš než mluvíš)

však mi doma na stabilu taky jednou hráli nějaký pražácí (nejspíš podle řeči) až jsem myslel, že mi strnou S-metrplavec píše:Někdy je to až nechutně silnej výkon, kterej spíš obtěžuje a vytváří trochu zmatek na pásmu
 Ale bylo jedno jestli to byl CH 37,38,39
   Ale bylo jedno jestli to byl CH 37,38,39

na co je to dobré?EMI píše:http://aukro.cz/item812121293_cb_rozboc ... radiu.html nesháněl to tu někdo