A toto je presne páni celé fórum.Dusan píše:Vplyv to urcite ma. Aj na 2103, neprefukava ti tak motor a skor sa to ohreje.
Dušan,skús sa zamyslieť: Kalina2,Granta má vpredu chladič klímy,potom tesne za ním je vodný chladič,na ňom je namontovaný veľký plastový dekel v ktorom je ventilátor chladenia. Od predku nárazníka máš obrovský kus plechu až po začiatok karosérii. Ak sa ti k motoru dostane cez toto všetko čo i len vánok studeného vzduchu,tak ja si zjem k...t.
Keby že tam dáš aj dečku,tak to bude mať aký-taký vplyv až keď ti otvorí termostat okruh do chladiča. Na skorší ohrev motora to vplyv teda nemá,podľa mňa ani minimálny!
Ale ok,kúp si Vestu a daj si dečku. Potom nám povieš skúsenosti.
A mimochodom,ja som mal na Kaline opačný prípad. Je to v téme crossky. Namontoval som tam origo sieťky proti hmyzu,aby bol chránený chladič klímy. No a v lete som ich musel vydrbať von(za výdatnej pomoci Posima na zraze v Bukovej ),lebo v lete pri 31 stupňoch mi na dialnici pri 135 liezla teplota na 95 stupňov a sahara mi hučala naplno. A to si nechcem predstaviť,ak by bolo vonku 36-37. Proste o tú sieťku sa tak lámal vzduch,že neprefukovalo dostatočne ani chladiče .
Toľko k téme dečky. Ale ja vravím,treba si kúpiť tavnú pištoľ a zavariť to komplet aj s prednou kapotou .