Jakou poslouchate muziku?

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Co mate radi za muziku?

Rock
122
31%
Metal
67
17%
Techno
44
11%
Pop
56
14%
Hip-hop a jemu podobny
32
8%
Vazna hudba
27
7%
Dechovka
10
3%
Punk
37
9%

Celkem hlasů: 395

Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Tak nemusí všechno vypadat pořád úplně stejně, ale bohužel na mně jde ze stavu a způsobu využití velkého množství míst a budov smutek. Udělat z něčeho hernu nebo bordel je sestup na tu úplně nejnižší úroveň.
Michal Pokorný píše:Kde to bylo? 8)
Pokud jde o restauraci v první písničce, tak je to naprosto jasné. To místo může nepoznat fakt jedině velký ignorant československé architektury. Sám jsem tam bohužel nikdy nebyl, poznal jsem to ale okamžitě. Schválně to tady nebudu psát, jestli se ozve i někdo další. :)
Johnny píše:Už šestým rokem poslouchám občas toto rádio http://fm4.orf.at/
Bylo to paradoxně totiž to jediný, co v našem údolí na Vysočině v dílně při válení se po večerech pod sovětským miláčkem hrálo, až sem si na ně zvyk
Tak tuhle stanici z důvodu naprosté neslučitelnosti s mým vkusem neposlouchám. Kdysi jsem poslouchával Blue Danube Radio, kde byly dobré pořady. Vysílali na sdíleném kmitočtu právě se stanicí FM 4. V roce 2000 ale kvalitní redakci BDR zavřeli, takže mě z rakouských stanic zbylo jen Radio Wien. Občas se ještě dá KroneHitRadio, ale to nevysílá z Kahlenbergu, takže tady má dost špatný signál a po Brně mě v autě vypadává.
Michal Pokorný píše:A pokud jde o rádio, tak já většinou ČRo 2 - Praha a to výhradně na 639 kHz.
Od doby, co se po zásahu Bobošíkové a rozdrbání celého systému, doteď ČRo-1 z tohoto knock-outu nevzpamatoval a stalo se z něj masové konzumní rádio, jsem jako náhradu také zvolil ČRo-2. I tak to ale není ono. Už mají také zapnuté kompresory na výstupu, takže zvuková kvalita je v háji a lehký úpadek je znát i v programu. :? Rád si ale vždycky počkám na 18. hodinu, kdy se na daném kmitočtu objeví ČRo-6. To je bohužel už úplně poslední stanice, která má nějakou kulturu vysílání.

Ať ale skončím hudebně, tak sem dám něco, co se taktéž docela hodí k dnešní letní náladě:
Michal Pokorný v ne květen 17, 2009 13:52 píše: http://www.youtube.com/watch?v=MrHIgaoI ... annel_page 8) :P
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Michal Pokorný

Příspěvek od Michal Pokorný »

Nu, co naděláme, já na tu "dvojku" nedám dopustit. Mám tam pár oblíbených pořadů jako třeba Toulky českou minulostí, Kolotoč speciál či Káva o čtvrté.
Ovšem co je naprostá libůstka - zprávy v podání Jiřího Hrubce, ty si tedy užívám 8)
VAZ 2101, VAZ 2104, Škoda Fabia 1,4 16V
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Michal Pokorný píše:Mám tam pár oblíbených pořadů jako třeba Toulky českou minulostí
Ty jsou taky od nás ze Štatlu. :lol:

Jinak k tomuto pořadu můžu prozradit malou perličku. Dosud je režisér Jaromír Ostrý a autor Josef Veselý připravují a stříhají klasicky na cívkových magnetofonech Studer. V místnosti oficiálního archivu ale cívky nejsou, protože poté, co si některé z nich někdo vypůjčil a plné nesestříhané verze dal na net, tak si všechen materiál oba pánové přenesli k sobě a dali pod zámek. :D

A když už jsme u těch toulek do minulosti, tak tady je znělka ČS rozhlasu Brno: http://media.rozhlas.cz/_audio/00299063.wav

Mmj, znělkostroj z roku 1935 je stále funkční a při zvláštních příležitostech se z něj znělka pouští.

A ještě něco o stanici: http://www.rozhlas.cz/brno/about/_zprava/167351
Naposledy upravil(a) Hurikán dne pát čer 11, 2010 19:48, celkem upraveno 1 x.
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Michal Pokorný píše:
Hurikán píše:Hele, Michale, jak to, že Ti zmizel příspěvek?
Ale uvědomil jsem si, že byl na hony vzdálen od muziky, aby sem náhodou nenakoukl Laďuša :mrgreen:
Já sem koukam furt, ale tak na 95% odkazů vůbec neklikam, protože, jak tu před pár dněma psal EMI, fakt mi nebaví klikat na něco, co ani netušim, co bude. Pište k tomu ňákej komentář nebo něco, dyť je to strašný...
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Michal Pokorný

Hurikán píše:stříhají klasicky na cívkových magnetofonech Studer
Jaké mají? Snad ne ten typ co byl u nás na dráťáku, tuším A80 (prostě taková ta těžká kráva, velikostí asi jako lednička)
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

No Laďo, jestli sis všimnul, tak zrovna na minulé stránce je toho k odkazům napsáno docela dost. Mohlo by být klidně i víc, ale i tak je to značný nadprůměr - to musíš uznat. :) A pokud chceš, tak se dá textová část ještě rozšířit. Aspoň já tak učinit můžu. 8) Jenom si nejsem jistý, jestli většina lidí, co sem odkazy dává, něco podrobnějšího nebo zajímavého k daným věcem ví a jestli tedy vůbec můžou něco napsat. Málokdo jde dneska do hloubky věci.

MP: Jo mají tam A80. Ještě je tam i něco dalšího, ale teď z hlavy nevím označení. Náhodou A80 je bombastický stroj. Po zvukové i mechanické stránce je to téměř to nejlepší, co vůbec bylo. A když zvolíš rychlost 36 cm/s, tak je to mazec. Ten další co mají, umí i 76 cm/s, ale moc (téměř vůbec) ho nepoužívají. Ten slouží hlavně pro přehrávání archivních záznamů.
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Albi, však to je asi tak těch 5% :mrgreen: Myslel jsem to celkově a Michalovo příspěvek jsem nezaznamenal, tak nevim, jestli bych kliknul či nikoliv :lol:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Michal Pokorný

Hurikán píše:Jo mají tam A80.
No o ten u nás tehdy byla málem rvačka. Jen nevím k čemu těm fotříkům z dráťáku mohl být? Řekl bych, že pro domácí použití úplně k ničemu.
Třeba pásky bych do něho rozhodně kupovat nechtěl, tedy kupovat třeba ano, ale platit ne.
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Michal Pokorný píše:o ten u nás tehdy byla málem rvačka
To se vůbec nedivím. Taktéž bych se pral. :D Kdybys ho prodal, tak můžeš mít pár solidních žigulíků. :P
Michal Pokorný píše:Třeba pásky bych do něho rozhodně kupovat nechtěl, tedy kupovat třeba ano, ale platit ne.
No faktem je, že to není levná záležitost. Ale předpokládám, že se nevyřazoval samotný magič, ale že u něj byl i nějaký materiál.

Když už jsme u techniky, jsem dnes v tomto vlákně narazil na tuhle debatu:
Michal Pokorný píše:
Koko Loko píše:
Michal Pokorný píše: ... svým velice obsáhlým, leč v dnešní době velice nepopulárním, archivem
Neboj, jednoho dne se zase bude líbit :mrgreen: .
Jen už ho patrně v té době nebudu mít na čem přehrávat, přeci jen je má technika poněkud zastaralá 8)
http://www.oldradio.cz/ts512074.htm
Koko Loko píše:Gramofony se budou vyrábět stále, jen budou dražší a dražší ... mno, naštěstí mám gramec od staříka, sice nefachčí, ale myslím, že by měl jít spravit.
Koko Loko píše:Ta "moje" mrcha má kvalty jen dva ... . Doma mi celkem zavazela, tak jsem to odtáhl do práce, koneckonců jako každý šrot ...
A nyní je tento plněautomatický šrot zn. Sharp u mě. :D Chtělo by to jen vyměnit řemínek, seřídit a možná pro jistotu vyměnit přenosku. Kdyby někdo chtěl, tak se ozvěte. ;)
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Michal Pokorný

Hurikán píše:No faktem je, že to není levná záležitost. Ale předpokládám, že se nevyřazoval samotný magič, ale že u něj byl i nějaký materiál.
Jo, tam bylo asi prd, neb ten magič tam posledních pár let sloužil pouze jako lapač prachu.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
EMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EMI »

konečně zase muj reálnej svět :wink:
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG :finga:

BLIZZARD = iron fist in a velvet glove

osa Klatovy - Plzeň - ....
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

EMI píše:
konečně zase muj reálnej svět :wink:
A nepřítomnost komentáře Ti už nevadí? ;) :P
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

.Co chceš komentovat, dokonalost sama, EMI má zjevně také vkus na úrovni :D
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Michal Pokorný

Hurikán píše:Rád si ale vždycky počkám na 18. hodinu, kdy se na daném kmitočtu objeví ČRo-6
No jo, štvavá vysílačka :lol:
Nejhezčí je na tom ovšem ten předěl mezi vysíláním ČRo 2 a ČRo 6 . Je tam úplně poslední prakticky využívaná tzv. dohrávka (pro neznalé - takový téměř nekonečný hudební předěl, který se hraje různě dlouho, podle toho jak zrovna vyjde čas).
Onehdy jsem na youtube vyštrachal jednu z minulosti
http://www.youtube.com/watch?v=7Zd_7QUCNDs
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“