Jako vánoční dárek jsem dostal voucher na Automotodrom Brno a včera konečně nadešel ten den.
Ta trať je v některých místech teda zatraceně úzká

. A asi jsem srab. V pelotonu, který čítal 44 vozů, jsem byl bezprecedentně nejpomalejší. I když pominu jeden z důvodů, kterým byl od neteře manžel s váhou cca 130 kg. Nebudu psát o vozech, které byly ryze sportovní nebo vytuněné jako BMW, MB atp., ale prdel mi natíraly i malý Clio, dlouhej starej Civic a ještě cosi v zlatý metle – ten mě v první zatáčce na stadionu předjížděl venkem, driftem na hranici smyku. Jedna oktávka si v 11-tý zatáčce připálila obložení a v autě mi to smrdělo ještě půl kola.
Za tu necelou půlhodinu jsem obkroužil 7 kol, první za 4:00, každý další za cca 3.40, průměrná rychlost 81 km/h … nic moc

, ale na to se nehraje

. Na koncích nejdelších rovinek jsem měl na tachu i 140+, tak pětku jsem nezařadil. Bylo mezi trojkou a čtyřkou od 3000 rpm do omezovače – na ten jsem si, po předloňské zkušenosti v MH dával velký pozor. Stejně jsem měl oči pořád v zrcátkách

, abych náhodou nevjel do cesty něčemu hooodně rychlýmu

.
No – byl to v každým případě zážitek. A nechám převážit kola, protože při brždění mi to "kopalo" do pedálu.
L.