[ Komentář přidal: Laďuša: po listopad 09, 2009 18:21 ]
Přesunuto z: http://forum.ladaklub.com//viewtopic.ph ... 938#252938
Moderátor: Moderátoři
Kurník, to jsem prodělal, já kupuju za 4 stovkyCooper píše:sakra, já si do Ládina nalil olej za 300 z Lídlu
Zcela a jednoznačně souhlasím, mám to zafixované stejně. U Bílého jsem začal olejem Super Mogul Stabil (API SF), Marek kdysi nasadil laťku, že vhodný olej pro naše motory je API SF a vyšší.Wolf píše:Teepee ale bez legrace i přes všechna doporučení bych pro motory Lada začínal na oleji Mogul Super, níž bych nešel.
To je nesmysl. Ono to sice platí jakoby většinou, ale rozhodně to není pravidlo. Navíc neexistuje nic polo-. Buď je základová složka minerální nebo syntetická, nic mezi tím není. Pouze existuje minerální olej se syntetickou příměsí (pro zlepšení tekutosti zastudena).vik2 píše:Stale me prekvapuje, že i kdyz tady na foru (a i jinde na WEBu) bylo nekolik clanku o olejich. Clanku docela podrobnych a poucnych. Tak porad pro mnoho lidi (nejen tady na foru, ale i v živote se s tim setkavam u mechaniku) povazuje 15W-40 za mineral. 10W-40 za polosintetiku a 5W-40 za sintetiku.
Nejde o to, že by ten olej z Lídlu byl nějakej nekvalitní, ale o to, že za 300/4litry to tedy není až taková cenová bomba abych si to koupil místo třeba právě osvědčenýho Mogulu Super i do plečky.Teepee píše:Zcela a jednoznačně souhlasím, mám to zafixované stejně. U Bílého jsem začal olejem Super Mogul Stabil (API SF), Marek kdysi nasadil laťku, že vhodný olej pro naše motory je API SF a vyšší.Wolf píše:Teepee ale bez legrace i přes všechna doporučení bych pro motory Lada začínal na oleji Mogul Super, níž bych nešel.
Chtěl jsem hlavně poukázat na to, že by olej z Lídlu mohl být pro motory LADA svým způsobem luxusní mazivo. Protože věřím že i ten MINERÁL co nabízejí nebude kvalitově horší než Super Mogul s API SE (natož pak aplikovatelný M6AD). Jaké má ten LIDL olej parametry teď z hlavy nevím, ale měl jsem ho v ruce a plní podle etikety standardní třídy API, něco jako SH,SJ. A pak tam mají ještě olej syntetický...
Myslím že pro motory LADA musí být olej LIDL vyhovující, ovšem "Uznávám, že do nějakého fajnového stroje LADA bych dal ale něco fajnovějšího, tzn. prověřenějšího."