Tomáš - VAZ 21044i "Vážka" a další povozy
Moderátor: Moderátoři
Tak, Lada dostala provizorní nový čep a už je schovaná v garáži. Všecko je to zarezlé dokupy, takže povolit matici čepu byla pěkná pakárna. Nejvyšší čas to celé opravit. Naopak mě potěšilo, že věž se zdá naprosto zdravá. Uvidíme jak bude vypadat pravá (většinou horší) strana
Na fotce je vidět, jak se čep krásně vyškubl z pouzdra a taky jak se pouzdro stihlo probrousit za cca 200m tahání po asfaltu. A schválně se mrknětě na fotku nového čepu - na ten ohnutý "můstek" ramena. Četl jsem celou tu dlouhou diskuzi, jestli má cenu vyztužovat tuhle část ramena ... já ji tedy rozhodně u nových ramen vyztužím.
Na fotce je vidět, jak se čep krásně vyškubl z pouzdra a taky jak se pouzdro stihlo probrousit za cca 200m tahání po asfaltu. A schválně se mrknětě na fotku nového čepu - na ten ohnutý "můstek" ramena. Četl jsem celou tu dlouhou diskuzi, jestli má cenu vyztužovat tuhle část ramena ... já ji tedy rozhodně u nových ramen vyztužím.
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
- Jakub Metelka
- Kontaktovat uživatele:
dvk, to ohnuté stačí vyklepat a je po problému .Jinak stím zareznutím nejsi jedinej .Na 2102 při kompletní výměně ,kterou nedávno prošla ,tak se ke slovu dostala i flexa .
Podle té fotky bych soudil ,že byla poškozená prachovka přes ,kterou do čepu zatíkalo.
Podle té fotky bych soudil ,že byla poškozená prachovka přes ,kterou do čepu zatíkalo.
2x VAZ-2101 (1972), 2x VAZ-2101 (1973), VAZ-2101 (1977), VAZ-2102 (1977), 2x VAZ-2106 (1978), VAZ-21053 (1989), VAZ-2107 (1986), VAZ-2121 (2002) Moskvič-408-1 (1972), Škoda-120L (1983), Škoda-105S (1984), Škoda Favorit 136L (1989), Škoda-Felicie (1995,1996), Škoda Felicie kombi (1997), Mercedes -200E (1987), Avia A31 (1987), Škoda 706 RTHP (1973)
A tipuju, že většinou zase povolí po dešti, že ? Voda v čepech to vždycky na chvíli "promaže", ale zachvíli je to tam kde to bylo a ještě horší.Kewint píše:No dopr**** , čepy mi klepou asi 3 měsíce , řízení občas ztuhne a pak zas povolí , furt to odkládám , zítra jdu koupit svisláky
Prachovky vypadaly ok, ale je možné že zatékalo pod něma, zřejmě urezly ty kroužky co prachovku drží. Jinak s tím ramenem samozřejmě není problém to vyklepat (resp. bude nové celé rameno), ale je zajímavé, jak k tomu došlo. Bylo to celé už solidně zašvihané blátem a rzí, takže při incidentu s čepem to určtě nebylo. Taky jsem se díval na nachystané nové ramena a ty mají v tomhle místě už z výroby malý falc.
No a flexa se dostala ke slovu i u mě, matici čepu šlo sice povolit, ale nešla úplně vyšroubovat ("Nic jsem neutahl, jenom jsem natahl klič")
No nevím nevím, znáš to ... těsně po nehodě jsou všici vytřepaní, ale za pár dní se člověk zklidní a mávne nad tím rukouPatrac píše:tahle nemilá příhoda má jedno pozitivum. Jak to tu čtu tak to je najednou lidí co bude kontrolovat nápravu...
Jináč počasí ještě celkem vyšlo, předtím i potom celkem lilo, ale zrovna když jsem se na to vrhl, tak přestalo a jenom mžilo
For kvk : Doufám že ten upadlý čep tam byl při koupi a není to tebou měněný kus .
POZORNĚ se podívejte na fotku a musí vám být naprosto jasné proč to upadlo . Zde totiž někdo namontoval do spodního ramene HORNÍ ČEP !!! Ten není knstrukčně řešen poro zatížení tahem pružiny !
Proto pozor na jejich záměnu
POZORNĚ se podívejte na fotku a musí vám být naprosto jasné proč to upadlo . Zde totiž někdo namontoval do spodního ramene HORNÍ ČEP !!! Ten není knstrukčně řešen poro zatížení tahem pružiny !
Proto pozor na jejich záměnu
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
To mě vůbec nenapadlo ! Ano, s těmato čepama jsem auto koupil. Na druhé straně je zřejmě ten samý (proto jsem taky auto už odstavil, i když samotná výměna byla otázka hodiny). Když nad tím tak uvažuju, tak ano - probroušená díra od asfaltu není ani tak velká jako je v originále otvor zaslepený miskou u dolních čepů !
Děkuju za postřeh !
- MartasBrno
Saša, tys teď tnul do živého. Celý život, už od mala slyším, že se buď škodovce ulomí zadní kolo, protože praskaj poloosy, nebo žigulíku upadne přední kolo, protože se vyrve čep. Máte někdo detailní fotky těch vyrvaných čepů? Nejde jen o lidi, kteří to měli namontované blbě? Já dneska zkontroloval jednu stranu, zítra zase ujedu nějaké kilometry a pak zkontroluju druhou stranu.
Laďuša: nemáš nějakou, kde je vidět spodek čepu ? Pokud je "plný" a není tam zalisovaná záslepka, je to horní čep.
Jak jsem předpokládal, měl jsem horní čep namontovaný dole i na druhé straně. Takže všechno přišlo pryč a Vážka už je zase pojízdná s novýma čepama MS.
Ještě musím zaklepat - všecko jsem kolem zkontroloval a kladívkem proklepl a věže jsou zdravé jak řípa, nikde ani stopa po rzi. Taky ramena nevypadají tak hrozně - loupe se z nich jakási vrstva, která je na celém spodku auta, ale nikde nejsou nějak velice vyďobané od rzi důlky. A také druhá strana auta šla bez problémů zvednout origo zvedákem v origo úchytech pod prahem.
Jak jsem předpokládal, měl jsem horní čep namontovaný dole i na druhé straně. Takže všechno přišlo pryč a Vážka už je zase pojízdná s novýma čepama MS.
Ještě musím zaklepat - všecko jsem kolem zkontroloval a kladívkem proklepl a věže jsou zdravé jak řípa, nikde ani stopa po rzi. Taky ramena nevypadají tak hrozně - loupe se z nich jakási vrstva, která je na celém spodku auta, ale nikde nejsou nějak velice vyďobané od rzi důlky. A také druhá strana auta šla bez problémů zvednout origo zvedákem v origo úchytech pod prahem.
- MartasBrno