Stránka 14 z 22
Napsal: ned pro 20, 2009 21:46
od Křečík Barbuška
Veverka píše: ... každého trkne že zvířata také vždy jedla. ...
Nesmysl, zvířata tento zlozvyk okoukala od lidí

.
Napsal: ned pro 20, 2009 21:46
od Drobek81
Veverka píše:To vodnaté,zelené maso a namletá kopyta z unyje.
to vidis moc cerne...ale je fakt, ze neni maso jako maso - o masnych vyrobcich to plati 100nasobne...
Napsal: ned pro 20, 2009 22:12
od Acibuk
Veverka píše:
Acibuku kde se prodává to opravdové maso?
A kam bych se chtěl vrátit?Podle tebe?
To vodnaté,zelené maso a namletá kopyta z unyje.

Já už nevím, co s tebou. Zajdi si k jakémukoliv řezníkovi, který ma malou domácí masnu, zkus si s ním popovídat nebo dej na reference. Většinou se vyznačuje tím, že je živnostník, což za komunistů víceméně nešlo (tady mě nechytejte za slovo). Zkus jakékoliv výrobky firmy Apetit, resp. šunku a anglickou v bagetách. To, co jsem ti vrazil v Trnavě do ruky, byla krkovička, která byla den předtím vyprodukovaná. Dále na sraze zkus ochutnat maso od Kopra nebo klobásy od Marcela. Ty dokonce předběhly jedny olomoucké, o kterých jsem si myslel, že jsou nejlepší, jaké jsem kdy jedl.
Právě jsem dobouchal špišské párky a sekanou, sice byly cenově o 30 procent výše, než je běžné, ale kvalita nesrovnatelná.
Napsal: ned pro 20, 2009 22:30
od Veverka
Dobře-vyhledám a okusím.Jak vidno supermarkety zase ostrouhají

Napsal: ned pro 20, 2009 22:47
od Acibuk
Ale i supermarketech občas něco najdeš. Celkem často jíme marinované maso z Globusu na grilovačku a zase taková tragédie to není.
Napsal: ned pro 20, 2009 22:47
od Jelen
V supermarketech bych dobré maso asi nehledal, taková domácí zabíjačka, to je člověk mastnej i za ušima

Napsal: ned pro 20, 2009 22:50
od Marťas
Veverka píše:Jak vidno supermarkety zase ostrouhají

Bojim se, že ty maj i přes kvalitu jejich výrobků odbyt zajištěn

Napsal: ned pro 20, 2009 23:06
od Acibuk
Btw znáte jídlo veverka z hovězího?
Napsal: pon pro 21, 2009 16:41
od plavec
Maso dnes je určitě minimálně stejně kvalitní, po zavedení EU norem minimálně, samozřejmě záleží na přístupu výrobce.
Jistě, části těl stresovaných, týraných zvířat nadopovaných kdejakou chemií a směsma pro výkrm, bude asi celkem kvalitní.

Hoši, hoši vy mě ale bavíte.
Ale na jedno ste pozapoměli, že nejde o to, jestli to vůbec je nebo nejni kvalitní, ale jestli to je nebo není správný nadřazovat se nad zvířata a dělat z nich jen pouhý "jednotky pro výrobu surovin" a to zcela bezcitně. Mě to nepřijde racionální.
Jednim dechem ale dodávám, že nikomu nic necpu, nenařizuju co jak má dělat, aby mě zase někdo nechytal za "slovíčka" .
TO JELEN: Když si chtěl okusit "rostliný maso" Tak proč si ho jednoduše nekoupíš, nebo nezajdeš někam jídlo. Třeba sem:
www.vegfood.cz . Je to jen jedna restauračka kousek od metra,co mě z hlavy momentálně napadla, je jich samosebou mnohem mnohem víc.
Napsal: pon pro 21, 2009 17:34
od zelvotron
Já se nad zvířata nepovyšuju, já je jen jím

Napsal: pon pro 21, 2009 17:47
od Michal Karásek
Ono to asi vůbec nebude tak jednoznačné...
já jako velký masožrout mám maso velice rád, leč každý pátek držim masopust (jednak z důvodu toho, že se chci po celym tejdnu trošku pročistit - i duševně) a jednak proto, že tuhle alternativu nabízí naše závodní stravování (i když je tato možnost každý den, nejsem na sladký a salátky v pátek jsou opravde výborný).
ad veřejné stravování:
pro vegany to sice nejni (občas vajíčko, sejr), ale tu možnost máme každý den
ad náhražky masa:
nikdy jsem je nepovažoval za maso, takže pokusy upravit je jako maso nedopadly dobře - až když jsem k nim začal přistupovat jako k zelenině, začalo to chutnat. Hlad na vejšce naučí ledasčemu.
ad stresování:
chovali jsme s dědou králíky, měli se naprosto božsky a podle toho taky chutnali
ad umístění v potravinovém řetězci:
za tu dobu co tu existuje člověk se jeho trávicí trakt a celé tělo přizpůsobilo a vytvořilo si návyk na živočišnou bílkovinu. Pokud vím, tak je nenahraditelná, neboť si ji tělo neumí přeměnit z rostlinné (pokud se mýlím opravte mě). Čímž ovšem nepřekrucuju to, že primárně je člověk jako savec uzpůsoben přijmání stravitelné rostlinné stravy (plody, bobule, nikoli tráva, oves atp., nemáme bachor) takže to asi jde.
ad "párečky z makra":
kapitola sama pro sebe, jenže většinová část populace na kvalitní maso a masné výrobky nemá nebo není ochotna za ně investovat.
Je to pouze můj názor, nechci ho nikomu nutit, každý má jiný pajšl a každý má jinou hlavu (někomu maso nepobere žaludek, někomu myšlení), mylsím si ale, že v dnešní době už není problém sehnat sortiment bezmasejch věcí
to Plavec: po mým chilli con carne bez masa už se utloukl nejeden masožravec, chceš recept?
Napsal: pon pro 21, 2009 21:30
od Veverka
Koko Loko píše:Já bych do vegetariánů za jejich "syntetické" papání moc nevrtal, ony ty naše "masožroutské" uzeniny s tím masem taky kolikrát moc společného nemají

. Porovnáli se kvalita všech těch vysočin, poličanů atd. vyráběných "za bolševika" s nynější produkcí tak by jeden zaplakal, ne vždy jde pokrok kupředu.
Acibuk napsal:Chtěl by ses tam vrátit, co?
Když to napsal K-L,když to napíšu já,tak se chci někam vracet

.Dvojí metr jak prase,že Aci?
Napsal: pon pro 21, 2009 22:30
od Jelen
plavec, někdy to určitě okusím, ale maso rozhodně nevynechám. Jak napsal Michal Karásek, maso je nenahraditelné, kdyby lidstvo nejedlo maso, tak ještě běháme po lese s holým zadkem a dorozumíváme se jako opice. Maso je potřeba pro rozvoj mozku, tomu, že dneska jezdíš autem, vděčíš masu. A vůbec to není o nadřazování nad zvířata, je to prostě potrava.
Napsal: pon pro 21, 2009 22:37
od Drobek81
Jelen píše:tomu, že dneska jezdíš autem, vděčíš masu
v teto souvislosti mne spis napadlo, jestli ty problemy s autem nebyly spise pomstou skrz to, ze patri do jakesi sekty...
Napsal: pon pro 21, 2009 22:39
od Jelen
I to je možnost, třeba se v době vývoje tý nový škatule jedlo převážně vegetariánské jídlo
