Vegetarián vs. masožrout

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Jste vegetarián, či masožravec?

masožravec
76
96%
vegetarián
3
4%

Celkem hlasů: 79

Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Veverka píše: ... každého trkne že zvířata také vždy jedla. ...
Nesmysl, zvířata tento zlozvyk okoukala od lidí :wink: .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

Veverka píše:To vodnaté,zelené maso a namletá kopyta z unyje. :confused1:
to vidis moc cerne...ale je fakt, ze neni maso jako maso - o masnych vyrobcich to plati 100nasobne...
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

Veverka píše: Acibuku kde se prodává to opravdové maso?
A kam bych se chtěl vrátit?Podle tebe?
To vodnaté,zelené maso a namletá kopyta z unyje. :confused1:
Já už nevím, co s tebou. Zajdi si k jakémukoliv řezníkovi, který ma malou domácí masnu, zkus si s ním popovídat nebo dej na reference. Většinou se vyznačuje tím, že je živnostník, což za komunistů víceméně nešlo (tady mě nechytejte za slovo). Zkus jakékoliv výrobky firmy Apetit, resp. šunku a anglickou v bagetách. To, co jsem ti vrazil v Trnavě do ruky, byla krkovička, která byla den předtím vyprodukovaná. Dále na sraze zkus ochutnat maso od Kopra nebo klobásy od Marcela. Ty dokonce předběhly jedny olomoucké, o kterých jsem si myslel, že jsou nejlepší, jaké jsem kdy jedl.

Právě jsem dobouchal špišské párky a sekanou, sice byly cenově o 30 procent výše, než je běžné, ale kvalita nesrovnatelná.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Dobře-vyhledám a okusím.Jak vidno supermarkety zase ostrouhají :roll:
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

Ale i supermarketech občas něco najdeš. Celkem často jíme marinované maso z Globusu na grilovačku a zase taková tragédie to není.
zde

Dostal ste Bludišťáka!
Jelen

Příspěvek od Jelen »

V supermarketech bych dobré maso asi nehledal, taková domácí zabíjačka, to je člověk mastnej i za ušima :)
Marťas

Příspěvek od Marťas »

Veverka píše:Jak vidno supermarkety zase ostrouhají :roll:
Bojim se, že ty maj i přes kvalitu jejich výrobků odbyt zajištěn :confused5:
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

Btw znáte jídlo veverka z hovězího?
zde

Dostal ste Bludišťáka!
plavec

Příspěvek od plavec »

Maso dnes je určitě minimálně stejně kvalitní, po zavedení EU norem minimálně, samozřejmě záleží na přístupu výrobce.
Jistě, části těl stresovaných, týraných zvířat nadopovaných kdejakou chemií a směsma pro výkrm, bude asi celkem kvalitní. :lol: :lol: :lol: Hoši, hoši vy mě ale bavíte.
Ale na jedno ste pozapoměli, že nejde o to, jestli to vůbec je nebo nejni kvalitní, ale jestli to je nebo není správný nadřazovat se nad zvířata a dělat z nich jen pouhý "jednotky pro výrobu surovin" a to zcela bezcitně. Mě to nepřijde racionální.
Jednim dechem ale dodávám, že nikomu nic necpu, nenařizuju co jak má dělat, aby mě zase někdo nechytal za "slovíčka" .

TO JELEN: Když si chtěl okusit "rostliný maso" Tak proč si ho jednoduše nekoupíš, nebo nezajdeš někam jídlo. Třeba sem: www.vegfood.cz . Je to jen jedna restauračka kousek od metra,co mě z hlavy momentálně napadla, je jich samosebou mnohem mnohem víc.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Já se nad zvířata nepovyšuju, já je jen jím :)
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Michal Karásek

Příspěvek od Michal Karásek »

Ono to asi vůbec nebude tak jednoznačné...
já jako velký masožrout mám maso velice rád, leč každý pátek držim masopust (jednak z důvodu toho, že se chci po celym tejdnu trošku pročistit - i duševně) a jednak proto, že tuhle alternativu nabízí naše závodní stravování (i když je tato možnost každý den, nejsem na sladký a salátky v pátek jsou opravde výborný).
ad veřejné stravování:
pro vegany to sice nejni (občas vajíčko, sejr), ale tu možnost máme každý den
ad náhražky masa:
nikdy jsem je nepovažoval za maso, takže pokusy upravit je jako maso nedopadly dobře - až když jsem k nim začal přistupovat jako k zelenině, začalo to chutnat. Hlad na vejšce naučí ledasčemu.
ad stresování:
chovali jsme s dědou králíky, měli se naprosto božsky a podle toho taky chutnali
ad umístění v potravinovém řetězci:
za tu dobu co tu existuje člověk se jeho trávicí trakt a celé tělo přizpůsobilo a vytvořilo si návyk na živočišnou bílkovinu. Pokud vím, tak je nenahraditelná, neboť si ji tělo neumí přeměnit z rostlinné (pokud se mýlím opravte mě). Čímž ovšem nepřekrucuju to, že primárně je člověk jako savec uzpůsoben přijmání stravitelné rostlinné stravy (plody, bobule, nikoli tráva, oves atp., nemáme bachor) takže to asi jde.
ad "párečky z makra":
kapitola sama pro sebe, jenže většinová část populace na kvalitní maso a masné výrobky nemá nebo není ochotna za ně investovat.
Je to pouze můj názor, nechci ho nikomu nutit, každý má jiný pajšl a každý má jinou hlavu (někomu maso nepobere žaludek, někomu myšlení), mylsím si ale, že v dnešní době už není problém sehnat sortiment bezmasejch věcí
to Plavec: po mým chilli con carne bez masa už se utloukl nejeden masožravec, chceš recept?
[VAZ 2104 Květuška (dříve Nataša)]
[Trabant 601 Žlutej ďábel]
"Rozdíl mezi svěřencem blázince a hlídačem je ve vlastnictví klíčů."
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Koko Loko píše:Já bych do vegetariánů za jejich "syntetické" papání moc nevrtal, ony ty naše "masožroutské" uzeniny s tím masem taky kolikrát moc společného nemají :roll: . Porovnáli se kvalita všech těch vysočin, poličanů atd. vyráběných "za bolševika" s nynější produkcí tak by jeden zaplakal, ne vždy jde pokrok kupředu.
Acibuk napsal:Chtěl by ses tam vrátit, co?
Když to napsal K-L,když to napíšu já,tak se chci někam vracet :P .Dvojí metr jak prase,že Aci?
Jelen

Příspěvek od Jelen »

plavec, někdy to určitě okusím, ale maso rozhodně nevynechám. Jak napsal Michal Karásek, maso je nenahraditelné, kdyby lidstvo nejedlo maso, tak ještě běháme po lese s holým zadkem a dorozumíváme se jako opice. Maso je potřeba pro rozvoj mozku, tomu, že dneska jezdíš autem, vděčíš masu. A vůbec to není o nadřazování nad zvířata, je to prostě potrava.
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

Jelen píše:tomu, že dneska jezdíš autem, vděčíš masu
v teto souvislosti mne spis napadlo, jestli ty problemy s autem nebyly spise pomstou skrz to, ze patri do jakesi sekty...
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Jelen

Příspěvek od Jelen »

I to je možnost, třeba se v době vývoje tý nový škatule jedlo převážně vegetariánské jídlo :-D
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“