1. Pokud bych měl LPG tak bych určitě v mém případě nenajel víc kilometrů. Na crckačky, zimu, plískanice a jako příruční auto používám 2111 se kterou najedu za rok 10000km. Dá se říct, že s Vestou v zimě vůbec nejezdím a používám ji jako rodinné auto právě a především na dálkové cesty a především od jara do podzimu. Však ani zimní kola jsem nekupoval. Navíc jako meziměsto apd. používáme(hlavně žena ) Fusiona, který najede taktéž cca 7000km za rok.
2. LPG jsem měl v 21061
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Jako ano, finanční úspora je samozdřejmě značná a plně souhlasím s Corym, že při malém nájezdu se samodřejmě také vrátí byť o něco později. O tom není pochyb.
3. Ovšem zabere to místo v kufru a to i v případě, že je to toroid- kam pak s rezervou
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
...v kufru by mě zavazela a bez ní se mi jezdit nechce, protože v případě defektu na dálnici od zjištění k zastavení můžu snadno gumu roztrhat - to je mi pak opravná sada k ničemu
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
Přeci jen je to i jisté narušení originality ikdyž např. kolega Žež má provedenou zástavbu LPG tak precizně a bravurně, že laik nepozná, že to auto je na LPG
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Bomba v kufru 21061 mně doslova iritovala, jinak pravda jsem téměř o LPG v autě nevěděl. Nebýt teda bomby v kufru a černého velkého kola (plnícího hrdla) v PZ blatníku. Po 100tis km provozu na LPG došlo k podpálení ventilu na 3 válci a taky mám pocit, že výfuk vydržel 4 roky místo původních 7-8
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Další nevýhodu v mém případě vidím v zákazu vjezdu do podzemních garoží parkovacích domů či obchodních center, které právě často využíváme.
Mít auto na každodenní ježdění např. do práce, tak vím, že jej do "odepíšu" tak bez váhání do LPG jdu. Ale tahle v mém případě jeho zastáncem zas až tak nejsem, ale rohodně jej nezavrhuji
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Lada 21061(1986) 1986-2008(198 000km)
Lada 21113(2001) 2008-2024(250 530km)
Ford Fusion 1.4 16v 2012-nyní
Lada Vesta SW Cross (Bastion) 2019 -nyní
Lada 21120(2004) (Rozmar) 2023 - nyní
Lada =
Levné
A Dobré
Auto