Tak tomu půl milionu nevěřím

.
Kalince jsem implantoval nové zadní tlumiče a pružiny neb měly potrhané spodní silentbloky a jeden tlumič již lehce "prášil" olej. No a na pružiny byl též velice bídný pohled stejně jako na celé auto.
Zvolil jsem plynokapalinové tlumiče od pana Sachse a pružiny od MS ...

. Na pravé straně šla výměna, až nečekaně lehce což mne povzbudilo tak, že jsem levou stranu dělal další tři odpoledne

. Na levé straně toho auta jde všechno špatně. Zjevně to stávalo v řadě aut a dostávalo ohoz ze silnice. Je tam více orezlá kastle, vše k povolování zarostlé, dveře spadlé, tapec vrže, prostě všechno špatně ... . Vydrbalo se mnou neskutečně spodní oko neb ti idioti udělali vnitřní váleček silentbloku z hliníku a ten prostě srostl se šroubem. I když už jsem se šroubem po lítém boji konečně otočil tak se protáčel i s válečkem v gumě silentu. Přístupné pro kladivo to tam není, výroba "vytlačováku" šroubu též selhala a až flexa nakonec pomohla. A když už to vypadalo nadějně tak se konečná výměna o den posunula neb protiprachové elementy byly tak sežrané rzí, že vyžadovaly zrestaurování. Rus si tuto bižuterii koupí na každém rohu spolu s rohlíkama, ale tady? Ještě, že u nás máme jistotu v CS Autoladě s jejich podporou v životním cyklu vozidla ... .
Výsledek je takový rozpačitý neb se mi prdel teď zdá jakási moc tuhá. Navíc pružina od MS má sice stejnou volnou délku jako origo, ale o závit méně

. Nicméně výška zádě nad vozovkou zůstala zatím zachována.
Pár dokumentačních obrázků:
https://koko-loko.rajce.idnes.cz/Zadni_ ... 1436827555
Přemýšlím jaký další úžasný projekt na té ludře rozjet. Výměna tělesa topení by mohla být další skvělou truchlohrou

.