No jo. Jenže já nádraží viděl jen ze zadu ze silnice a odtam vypadá opravdu hodně nevábně.
Abych se přesvědčil na vlastňé oče
, tak jsem se na nádraží na zpáteční cestě zastavil. Od kolejí to opravdu vypadá jinak.
Můj prvotní dojem, že nešlo o nějaké řízené zvelebení ze strany ČD, ale že se jedná spíš o aktivitu tamních zaměstananců, byl potvrzen po rozhovoru s přednostkou stanice pí. Hudečkovou, která zrovna ryla záhon pro nové květiny. Celé zvelebení si udělali zaměstananci sami a a většinou i za své vlastní peníze. Dělají to pro vlastní dobrý pocit, aby se v práci cítili příjemně. Až na základě loňského vítězství v soutěži, k nim letos přijela návštěva z Práglu, aby si nádraží prohlédli. Projektant naznal, že by stálo za to, budovu celkově opravit a s tím zase odjeli. Prý budou připravovat nějakou projektovou dokumentaci a příští rok by se snad mohlo započít s opravou.
Po rozhovoru mě paní přednostka dovolila udělat si jednu VIP fotku s Jahodou.
No a nakonec se mě podařilo paní přednostku přemluvit, takže mě zapózovala v plné polní.
A tady je fotka modýlku stanice, který si postavil jeden modelář a fotku poslal zaměstanancům nádraží: