Horní měli taky dírku, ale ta byla zalisovaná nějakým plastem, zatímco spodní byl namazán a zaslepen šroubkem. Navíc z hlediska technologie je blbost kontrolovat vůli přes nějakou díru. Vůle se kontroluje jinak. ( radiálně a axiálně, ale né skrz díru. )Koko Loko píše:Protože se tou dírkou kontrolovala vůle v čepu.Štěpán Getsko píše:A proč si myslíš, že originál spodní čepy mají šroubek?!Koko Loko píše:Kdyby to bylo nutné, myslím, že by to výrobce učinil sám .
čepy
Moderátor: Moderátoři
- Křečík Barbuška
Nevidím jediný důvod proč do nových čepů od kvalitního výrobce (ty tři co uvedl Majo) něco navrtávat a strkat, kdyby tomu bylo třeba, zcela jistě by tuto úpravu předchystal ve výrobě.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- Křečík Barbuška
A reklama na bezúdržbový čepy ti nic neříká?! Baterky jsou taky bezúdržbový a přitom vysychaj!
Otec někdy v roce 1996 zgenerálkoval nápravu a od tý doby najel přes 100 000km a zatím se mu mimo prasklý nápravnice na ní nic neobjevilo. Ale pravdou je, že on na to mazání úchylnej. Čepy maže tak jednou za 5 000km a kardanku ani ne každých 1000km
Otec někdy v roce 1996 zgenerálkoval nápravu a od tý doby najel přes 100 000km a zatím se mu mimo prasklý nápravnice na ní nic neobjevilo. Ale pravdou je, že on na to mazání úchylnej. Čepy maže tak jednou za 5 000km a kardanku ani ne každých 1000km
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Říkám to zas - Italy nebrat, jeden takovej mi pustil Žigula na zem, vykrouhul si drážku ven z lůžka a udělal pápá. Šmejd za 280 Kč, zlatej niváckej ruskej noname za 150 (držel až do chvíle, kdy se moje a Žigulovo cesta rozešly )
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- Křečík Barbuška
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Já mám šroubky ve všech 4 čepech, v létě jsem rozjel akci na promazání, ale poté, co jsem byl různě odrazován nemožností sehnat správné mazničky a dopátrat se toho i v servisech, jsem to vzdal s tím, že čepy jsou zkrátka s trvalou náplní a více se to neřeší. Možná jsem si jeden právě tím zlikvidoval a zahájil cestu útrap s nekvalitními čepy.
Zkusím jeden z těch, co doporučuje Majo (nejvíce se kloním k RTS, příp. Lemforderu), víc asi nevymyslím. Budu panicky škubat volantem před každou nerovností a doufat, že mi někde ve 120 km/h neuletí kolo...
Zkusím jeden z těch, co doporučuje Majo (nejvíce se kloním k RTS, příp. Lemforderu), víc asi nevymyslím. Budu panicky škubat volantem před každou nerovností a doufat, že mi někde ve 120 km/h neuletí kolo...
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
A vidíte to, já na některých čepech mam i mazničky Ovšem origo? Asi ne..
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
- Křečík Barbuška
Umíte tedy někdo namazat originální spodní čepy? Že bych je vzal na nějaký sraz, kde bych tento jistě vzrušující akt mohl se zatajeným dechem zhlédnout on-line.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Co se mazání čepů týče, dělám občas takovou,...no někomu to přijde jako čuňárna.
Prostě natáhnu do injekční stříkačky hustý převodový olej, nasadím silnější jehlu, propíchnu opatrně prachovku v nějakém méně namáhaném místě a frknu tam nějaký ten kubíček.
Zkušenosti zatím jen ty nejlepší.
Do spodních to nateče, do horních vyvzlíná.
Prostě natáhnu do injekční stříkačky hustý převodový olej, nasadím silnější jehlu, propíchnu opatrně prachovku v nějakém méně namáhaném místě a frknu tam nějaký ten kubíček.
Zkušenosti zatím jen ty nejlepší.
Do spodních to nateče, do horních vyvzlíná.
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.