Stránka 12 z 206

Napsal: sob bře 07, 2009 11:07
od Cory
Mne chuti vselico :D

Napsal: sob bře 07, 2009 11:12
od plavec
Cory píše:Mne chuti vselico :D
všechno co teče... :P

Napsal: sob bře 07, 2009 11:54
od radek mb
Já to pivo nehaním,pouze se informativně ptám na chuť :) :P

Napsal: sob bře 07, 2009 12:01
od plavec
radek mb píše:Já to pivo nehaním,pouze se informativně ptám na chuť :) :P
Však jsem neříkal, že ho haníš :wink: Pouze Ti informativně sděluji, že někomu chutná a někomu ne.Mě chutná, čas od času si dám, ale točenýho poutníka jsem neměl už hodně dlouho.Teď převážně lahvový. :wink:
Kdybys jel někdy kolem tak se v PE zastav, třeba v Bille ho prodávaj.Akorát je tam nevýhoda, že maj malý paroviště a kamion bys musel postavit "na blikačky" do pravýho pruhu.Dělá to tu kdekdo. :wink: Osobákem je to lepší, to si můžeš zaparkovat na parkovišti, anebo dojet přímo do pivovaru.

Napsal: sob bře 07, 2009 13:57
od Jelen

Napsal: sob bře 07, 2009 18:11
od Maysner
Tommel píše:Však složte se, dojedete do Brna a zakalime u mně :mrgreen:
nebo to vezmem ke me a muzeme i grilovat :lol:

Napsal: sob bře 07, 2009 18:30
od Maysner

Napsal: sob bře 07, 2009 18:47
od Majo
ked uz je tu rec o jedle, akurat si robim veceru :mrgreen:
nasiel som recept:
Michalské morčacie stehná:
Dve väčšie spodné morčacie stehná, soľ, po lyžičke drvenej a celej rasce, 2 PL posekanej petržlenovej vňate a bazalky, 3 strúčiky cesna­ku, 4 PL olivového alebo repkového oleja, 300 g šampiňónov alebo iných čerstvých húb, hríby pravé, suchohríby, téglik kyslej pochúť­kovej smotany, bobkový list, zelenú čili pap­ričku, asi 1 kg zemiakov

Morčacie stehná umyjeme, osušíme, potrieme zmesou vymiešanou z lyžice poseka­ného petržlenu, lyžičky drvenej rasce, jed­ného strúčika popučeného cesnaku, polovice oleja a necháme v chlade odležať aspoň tri ho­diny. Poukladáme na pekáč a dáme do pred­hriatej rúry piecť. Občas podlejeme trochou horúcej vody. Zemiaky očistíme, pokrájame na polovičky alebo štvrtky, zalejeme horúcou vodou a necháme vrieť asi päť minút. Scedíme ich, pridáme do pekáča k morčacím stehnám, premiešame s výpekom, podľa potreby poso­líme, posypeme celou rascou a spolu pečie­me, až sú zemiaky a mäso mäkké a zlatisté. Po­dľa potreby pri pečení podlievame. Na zvyšnom oleji papričku pokrájanú nadrobno, bobkový list, pokrájané huby, popražíme, má­ličko podlejeme a dusíme domäkka. Vmieša­me kyslú smotanu, petržlenovú vňať, posolí­me a necháme len krátko zovrieť. Podávame s mäsom pokrájaným na plátky a pečenými zemiakmi. Huby môžeme podávať aj samostatne s chle­bom

a upravil -
Močacie stehná by hladný Majo:
Dve veľmi veľké spodné morčacie stehná, soľ, po lyžičke drvenej a celej rasce, trochu volačoho zeleného/zrejme to bude mrazená petržlenová vňať), 4 PL olivového alebo repkového oleja, trochu sladkej smotany,asi 4-5 zemiakov

Morčacie stehná zamrznuté nasilu vydrbeme zo sáčku, umyjeme, drbneme do mikrovlnky na dve minútky rozmraziť, aby šli oddeliť, nadrbeme drvenej rasce,posypeme všetkým možným, polejeme olejom, poukladáme na pekáč a dáme do pred­hriatej rúry piecť. Občas podlejeme trochou horúcej vody. Zemiaky pokrájame na polovičky alebo štvrtky, pridáme do pekáča k morčacím stehnám, premiešame s výpekom, podľa potreby poso­líme, posypeme celou rascou a spolu pečie­me, až sú zemiaky a mäso mäkké a zlatisté(alebo kým nie sme neznesiteľne hladný, vtedy sa dajú aj polosurové).Tesne pred dopečením nadrbeme smotanu a zožereme.

Napsal: sob bře 07, 2009 18:50
od Cory
:lol:

Napsal: sob bře 07, 2009 19:29
od Laďuša
Majo píše:Močacie stehná by hladný Majo:
No nechtěl bych :D

Napsal: sob bře 07, 2009 21:40
od Puhi
:laughing3: :laughing3: :laughing3:

No boha :lol: :lol: :lol: :lol:


Majo, ako by si upravil recept na držkovú polievku? (hlavne keby už neboli umyté ale trebalo ich umývať :pukeleft: )
Tu máš vzor :lol: : http://www.recepty.sk/recept.ltc?ID=394&k=1

Napsal: sob bře 07, 2009 22:51
od Majo
drzkovu mi nespominaj, kvoli tomu ze som ju mal na obed som varil maso na veceru :mrgreen:
Inak som to podla toho receptu zjedol cely pekac a nebolo mi ani velmi zle :mrgreen:

Držková:
Potrebujeme: 700 g držiek, 1 veľká cibuľa, soľ, 1l mlieka, 30 g masti, mletá paprika, rasca, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, majoránka, 1 sáčková polievka(alebo 2)

Ako na to:
Držky vysypeme z obalu prepláchneme vodou, zalejeme mliekom a nechamé odstáť. Potom zlejeme mlieko, dáme ho mačkám, ktoré ho stejne nevypijú a vrátime sa k držkám. Zalejeme vodou a privedieme do varu. Potom k držkám pridáme polovicu cibule, soľ a varíme asi 2 1/2 hodiny. Na masti speníme druhú polovicu cibule, pridáme múku a urobíme tavšiu zápražku, do ktorej dáme trochu mletej papriky. Pridáme rascu, korenie, pretretý cesnak so soľou a varíme ešte pol hodiny. Potom pridáme sáčkovú držkovú polievku na zlepšenie chuti a varíme ešte 10 minút. Polievku musíme občas premiešať. Nakoniec ju dochutíme majoránkou.

Podávame s pečivom, konzumujeme s odporom.
PS: Ak je to nejedle uvarime si druhu sackovu polievku podla navodu na sacku.

Napsal: sob bře 07, 2009 22:54
od Cory
Varím, varíš, bľujeme ....s Majom :mrgreen:

Napsal: sob bře 07, 2009 23:07
od Tommel
Nahodou když Majo vařil o 24hod oběd, tak to bylo lepši jak v 17hod :twisted: :lol:

Napsal: sob bře 07, 2009 23:07
od Puhi
To asi radšej tie mačky by som jak Alf zožral ako tú držku :mrgreen: