Hovadiny VI
Moderátor: Moderátoři
všechno co teče...Cory píše:Mne chuti vselico
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
znamení : KozoHroch
Však jsem neříkal, že ho haníš Pouze Ti informativně sděluji, že někomu chutná a někomu ne.Mě chutná, čas od času si dám, ale točenýho poutníka jsem neměl už hodně dlouho.Teď převážně lahvový.radek mb píše:Já to pivo nehaním,pouze se informativně ptám na chuť
Kdybys jel někdy kolem tak se v PE zastav, třeba v Bille ho prodávaj.Akorát je tam nevýhoda, že maj malý paroviště a kamion bys musel postavit "na blikačky" do pravýho pruhu.Dělá to tu kdekdo. Osobákem je to lepší, to si můžeš zaparkovat na parkovišti, anebo dojet přímo do pivovaru.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
znamení : KozoHroch
ked uz je tu rec o jedle, akurat si robim veceru
nasiel som recept:
Michalské morčacie stehná:
Dve väčšie spodné morčacie stehná, soľ, po lyžičke drvenej a celej rasce, 2 PL posekanej petržlenovej vňate a bazalky, 3 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového alebo repkového oleja, 300 g šampiňónov alebo iných čerstvých húb, hríby pravé, suchohríby, téglik kyslej pochúťkovej smotany, bobkový list, zelenú čili papričku, asi 1 kg zemiakov
Morčacie stehná umyjeme, osušíme, potrieme zmesou vymiešanou z lyžice posekaného petržlenu, lyžičky drvenej rasce, jedného strúčika popučeného cesnaku, polovice oleja a necháme v chlade odležať aspoň tri hodiny. Poukladáme na pekáč a dáme do predhriatej rúry piecť. Občas podlejeme trochou horúcej vody. Zemiaky očistíme, pokrájame na polovičky alebo štvrtky, zalejeme horúcou vodou a necháme vrieť asi päť minút. Scedíme ich, pridáme do pekáča k morčacím stehnám, premiešame s výpekom, podľa potreby posolíme, posypeme celou rascou a spolu pečieme, až sú zemiaky a mäso mäkké a zlatisté. Podľa potreby pri pečení podlievame. Na zvyšnom oleji papričku pokrájanú nadrobno, bobkový list, pokrájané huby, popražíme, máličko podlejeme a dusíme domäkka. Vmiešame kyslú smotanu, petržlenovú vňať, posolíme a necháme len krátko zovrieť. Podávame s mäsom pokrájaným na plátky a pečenými zemiakmi. Huby môžeme podávať aj samostatne s chlebom
a upravil -
Močacie stehná by hladný Majo:
Dve veľmi veľké spodné morčacie stehná, soľ, po lyžičke drvenej a celej rasce, trochu volačoho zeleného/zrejme to bude mrazená petržlenová vňať), 4 PL olivového alebo repkového oleja, trochu sladkej smotany,asi 4-5 zemiakov
Morčacie stehná zamrznuté nasilu vydrbeme zo sáčku, umyjeme, drbneme do mikrovlnky na dve minútky rozmraziť, aby šli oddeliť, nadrbeme drvenej rasce,posypeme všetkým možným, polejeme olejom, poukladáme na pekáč a dáme do predhriatej rúry piecť. Občas podlejeme trochou horúcej vody. Zemiaky pokrájame na polovičky alebo štvrtky, pridáme do pekáča k morčacím stehnám, premiešame s výpekom, podľa potreby posolíme, posypeme celou rascou a spolu pečieme, až sú zemiaky a mäso mäkké a zlatisté(alebo kým nie sme neznesiteľne hladný, vtedy sa dajú aj polosurové).Tesne pred dopečením nadrbeme smotanu a zožereme.
nasiel som recept:
Michalské morčacie stehná:
Dve väčšie spodné morčacie stehná, soľ, po lyžičke drvenej a celej rasce, 2 PL posekanej petržlenovej vňate a bazalky, 3 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového alebo repkového oleja, 300 g šampiňónov alebo iných čerstvých húb, hríby pravé, suchohríby, téglik kyslej pochúťkovej smotany, bobkový list, zelenú čili papričku, asi 1 kg zemiakov
Morčacie stehná umyjeme, osušíme, potrieme zmesou vymiešanou z lyžice posekaného petržlenu, lyžičky drvenej rasce, jedného strúčika popučeného cesnaku, polovice oleja a necháme v chlade odležať aspoň tri hodiny. Poukladáme na pekáč a dáme do predhriatej rúry piecť. Občas podlejeme trochou horúcej vody. Zemiaky očistíme, pokrájame na polovičky alebo štvrtky, zalejeme horúcou vodou a necháme vrieť asi päť minút. Scedíme ich, pridáme do pekáča k morčacím stehnám, premiešame s výpekom, podľa potreby posolíme, posypeme celou rascou a spolu pečieme, až sú zemiaky a mäso mäkké a zlatisté. Podľa potreby pri pečení podlievame. Na zvyšnom oleji papričku pokrájanú nadrobno, bobkový list, pokrájané huby, popražíme, máličko podlejeme a dusíme domäkka. Vmiešame kyslú smotanu, petržlenovú vňať, posolíme a necháme len krátko zovrieť. Podávame s mäsom pokrájaným na plátky a pečenými zemiakmi. Huby môžeme podávať aj samostatne s chlebom
a upravil -
Močacie stehná by hladný Majo:
Dve veľmi veľké spodné morčacie stehná, soľ, po lyžičke drvenej a celej rasce, trochu volačoho zeleného/zrejme to bude mrazená petržlenová vňať), 4 PL olivového alebo repkového oleja, trochu sladkej smotany,asi 4-5 zemiakov
Morčacie stehná zamrznuté nasilu vydrbeme zo sáčku, umyjeme, drbneme do mikrovlnky na dve minútky rozmraziť, aby šli oddeliť, nadrbeme drvenej rasce,posypeme všetkým možným, polejeme olejom, poukladáme na pekáč a dáme do predhriatej rúry piecť. Občas podlejeme trochou horúcej vody. Zemiaky pokrájame na polovičky alebo štvrtky, pridáme do pekáča k morčacím stehnám, premiešame s výpekom, podľa potreby posolíme, posypeme celou rascou a spolu pečieme, až sú zemiaky a mäso mäkké a zlatisté(alebo kým nie sme neznesiteľne hladný, vtedy sa dajú aj polosurové).Tesne pred dopečením nadrbeme smotanu a zožereme.
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
- Laďuša
- Příspěvky: 12128
- Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
- Bydliště: Klatovy / Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
No nechtěl bychMajo píše:Močacie stehná by hladný Majo:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
No boha
Majo, ako by si upravil recept na držkovú polievku? (hlavne keby už neboli umyté ale trebalo ich umývať )
Tu máš vzor : http://www.recepty.sk/recept.ltc?ID=394&k=1
drzkovu mi nespominaj, kvoli tomu ze som ju mal na obed som varil maso na veceru
Inak som to podla toho receptu zjedol cely pekac a nebolo mi ani velmi zle
Držková:
Potrebujeme: 700 g držiek, 1 veľká cibuľa, soľ, 1l mlieka, 30 g masti, mletá paprika, rasca, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, majoránka, 1 sáčková polievka(alebo 2)
Ako na to:
Držky vysypeme z obalu prepláchneme vodou, zalejeme mliekom a nechamé odstáť. Potom zlejeme mlieko, dáme ho mačkám, ktoré ho stejne nevypijú a vrátime sa k držkám. Zalejeme vodou a privedieme do varu. Potom k držkám pridáme polovicu cibule, soľ a varíme asi 2 1/2 hodiny. Na masti speníme druhú polovicu cibule, pridáme múku a urobíme tavšiu zápražku, do ktorej dáme trochu mletej papriky. Pridáme rascu, korenie, pretretý cesnak so soľou a varíme ešte pol hodiny. Potom pridáme sáčkovú držkovú polievku na zlepšenie chuti a varíme ešte 10 minút. Polievku musíme občas premiešať. Nakoniec ju dochutíme majoránkou.
Podávame s pečivom, konzumujeme s odporom.
PS: Ak je to nejedle uvarime si druhu sackovu polievku podla navodu na sacku.
Inak som to podla toho receptu zjedol cely pekac a nebolo mi ani velmi zle
Držková:
Potrebujeme: 700 g držiek, 1 veľká cibuľa, soľ, 1l mlieka, 30 g masti, mletá paprika, rasca, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, majoránka, 1 sáčková polievka(alebo 2)
Ako na to:
Držky vysypeme z obalu prepláchneme vodou, zalejeme mliekom a nechamé odstáť. Potom zlejeme mlieko, dáme ho mačkám, ktoré ho stejne nevypijú a vrátime sa k držkám. Zalejeme vodou a privedieme do varu. Potom k držkám pridáme polovicu cibule, soľ a varíme asi 2 1/2 hodiny. Na masti speníme druhú polovicu cibule, pridáme múku a urobíme tavšiu zápražku, do ktorej dáme trochu mletej papriky. Pridáme rascu, korenie, pretretý cesnak so soľou a varíme ešte pol hodiny. Potom pridáme sáčkovú držkovú polievku na zlepšenie chuti a varíme ešte 10 minút. Polievku musíme občas premiešať. Nakoniec ju dochutíme majoránkou.
Podávame s pečivom, konzumujeme s odporom.
PS: Ak je to nejedle uvarime si druhu sackovu polievku podla navodu na sacku.
Naposledy upravil(a) Majo dne sob bře 07, 2009 22:58, celkem upraveno 1 x.
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
- Tommel
- Příspěvky: 3265
- Registrován: pon pro 20, 2004 10:44
- Bydliště: Brno - HK
- Kontaktovat uživatele:
Nahodou když Majo vařil o 24hod oběd, tak to bylo lepši jak v 17hod
Chatka 12 forever . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska