Michalův VAZ 2104

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Michal Pokorný

Příspěvek od Michal Pokorný »

Což o to, já nějaký ten bordel v dílně snesu, ovšem ne na stole. To mi prostě likviduje nervy, když třeba něco na stole vytloukám kladivem a všechen ten bordel tam poskakuje, to co je na kraji popadá na zem do hromady prachu a špon, menší věci se už nenajdou vůbec, převrhne se nádobka s brzdovkou a půlka mi nateče do bot ............
nenene, já ten stůl budu muset opravdu uklidit, nebo k němu budu muset postavit kyblíček na nervy :evil:
Michal Pokorný

Koko Loko píše:
Michal Pokorný píše: néééééééééé
mně už se nechce ani dodělávat tu pravou stranu ...
No vidíš, a já to mám všechno dvakrát :banghead: ... :help: . Kolik koštovaly ty Bremba? Destičky jsi dával jaké, Tsitrony?
No, neboj, že bych to měl jen jednou, to samé jsem dělal na 2101 předminulé Vánoce. Kolik koštovaly kotouče už ani nevím, ale nic závratného, řekl bych že cenově jen o něco málo více, než Fenoxy.
Na destičkách jsem šetřil :P = MECHANIK (což bude patrně ze stejného hnízda jako "citróny" vzhledem k tomu , že je na destičkách uvedena tato adresa : http://www.tsitron.ru 8)
peet2101

Příspěvek od peet2101 »

Michal Pokorný píše: to co je na kraji popadá na zem
postav okolo stolu náplatky :lol:
Low and Slow
Teoretik
BA3 2101 *1978
BA3 21011 *1977
East side custom shop za zahradou

Příspěvek od Maysner »

kotouce Brembo pred dvouma rokama 1100kc za oba, desticky ferodo 300kc za sadu 8)
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Mirek999
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

Uz mam taky na aute Bremba a desky Textar.Obcas to pri brzdeni piska,ale jinak to brzdi hezky.Dohromady to stalo cca 2000.
Michal Pokorný

Tak 2104 má nová gufera ventilových vodítek a novou vačku, neb ta původní nepůsobila příliš svěžím dojmem.
Také nový rozvodový řemen a nová gufera na předku motoru. Zajímavé je, že od té doby co jsem to dělal na bývalé 2105 jsem zapoměl jaká je to pakárna vystředit to spodní a prostření gufero :x , obvzláště mázne-li si člověk kolem oné hliníkové desky silikon, který mezi tím zatuhne.
S vystředěním spodního člověk tak nějak instinktivně počítá, když vidí onen "kouzelný" domeček gufera z vnitřní strany. Ale teprve po nasazení prostřeního kola zjistí, že měl vlastně nejdříve vystředit to prostřední s celou tou hliníkovou deskou a teprve potom to spodní v onom domečku. V tu chvíli na člověka přijdou takové chutě ....... vzít to největší kladivo co doma najde a celý vůz rozmlátit a křičet při tom velice hanlivá slova na adresu sovětského lidu :lol:
Ale nakonec vše dobře dopadlo, po rozdýchání menšího psychického kolapsu, jsem to druhý den udělal znovu. Pak už následovala jen taková banalitka jako výměna kohoutu topení, zkompletování všeho v motorovém prostoru, nalití všech provozních kapalin a oživení.
Přístě mě ještě čeká oprava spodku LP blatníku, který v místě napojení na práh přes zimu velice výrazně orezl.
Michal Pokorný

Tak tedy novinek je po málu. Jen ty prahy již jsou, v rámci možností a času, opraveny. Po srazu , kdy na Solex hodil odborné oko Koko Loko , se daří i spotřebu držet v rozumných mezích.
Nejčerstvější novinka je z úterka, kdy se podařilo projít ME+TK. Patrně mi pan technik vůz poněkud uhranul, neb při vyjíždění z vrat STK jsem si všiml, že to nedobíjí. Inu zajel jsem do garáže s tím, že se na to o víkend podívám. V pátek jsem ovšem nečekaně musel do práce autem, a jen co jsem nastartoval jsem zjistil, že to opět normálně dobíjí 8)
Cooper

Příspěvek od Cooper »

Michal Pokorný píše:V pátek jsem ovšem nečekaně musel do práce autem, a jen co jsem nastartoval jsem zjistil, že to opět normálně dobíjí
Aspoň víš. že ti něco pomalu odchází :-D
Lada 21044i r.v. 1997 "Láďa"
Lada 2105 r.v. 1984 "Ivan"

http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_3751.gif

http://www.flickr.com/photos/minicoopercz/

Akce roku: Ke každému vozu Lada, svářečka MIG/MAG Zdarma!!!!

Tři Sestry Lada Gang
Michal Pokorný

To byla jen náhlá nevolnost. Dnes jsem tedy trochu zkoumal a patrně jsem našel příčinu - taková jedna silně amatérská úprava elektroinstalace (kterou jsem samozřejmě, z důvodu naprosté nechuti něco dělat, nezkulturnil - ale vím o ní) 8)
Michal Pokorný

Tak dnes ta potvora dostala zimní gumy, no zimní....... hm, nějaké postarší protektory na kterých mi dorazila z Brna. Holt ještě budou muset letos posloužit.
Jinak tedy, Pípáku, opět jsem se v tom zatraceném Solexu lehce pošťoural. Je to nástroj ďábla, který má za úkol mě zničit :evil:
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Solex s příchodem zimy začíná zlobit, že? :D Mě se tu a tam rozladí ten černý šroub (množství), že je třeba mu přidat i dvě otáčky, aby to drželo rozumný volnoběh. Pak je 3 týdny klid a najednou je třeba zase ty dvě otáčky ubrat. :mrgreen: ... Heč, už jsem našel táhla k Ozonu, na Vánoce jej možná na zkoušku osadím :P .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Michal Pokorný

Koko Loko píše:Solex s příchodem zimy začíná zlobit, že?
Ne, ten zlobí zcela nezávisle na ročním období :mrgreen:
VAZ 2101, VAZ 2104, Škoda Fabia 1,4 16V
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
Michal Pokorný

Tak dnes proběhla důkladná jarní odsolovací lázeň. Nalezl jsem přímo děsivé množství korozivních změn, které jsem ještě na podzim nezaznamenal :(
Taktéž proběhla výměna kol, byly osazeny letní pneu Rosava, které 2104 zdědila po 21044.
Po té proběhla osušovací jízda po okolí. Pořídil jsem pár dokumentačních fotek, bohužel ani jedna není moc koukatelná, neb na místečku, kde jsem rád fotil své povozy vyrostla černá skládka. A ani náhradní místa nebyla vhodná, neb se sluníčko zrovna nacházelo na nevhodné straně. Tak holt jen fotky z cesty.
Mimo 2104 v hlavní roli, lze ještě spatřit Humenný vrch, Lovoš, Milešovku, Radobýl a Házmburk
http://fotoalba.cz/alba/Ikarus280.10/2164483 heslo je : 2104
VAZ 2101, VAZ 2104, Škoda Fabia 1,4 16V
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
Černá Ovce

Příspěvek od Černá Ovce »

Koko Loko děkuje Černé Ovci za zapůjčení nicku na dobu Laďušova temna. Od níže uvedeného blábolu se Černá Ovce distancuje!

Náhodou to vypadá pěkně. U vás včera nepršelo? Tady kdybych takhle vyrazil mimo asfalt tak by z toho byla blátěná koule.
Naposledy upravil(a) Černá Ovce dne ned dub 18, 2010 19:37, celkem upraveno 2 x.
Abych zjistil kdo jsem, musím zjistit kdo nejsem.
mayo456

Příspěvek od mayo456 »

vizera to tak ze to vizera slusne :D
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“