Michalův VAZ 2104
Moderátor: Moderátoři
- Michal Pokorný
Což o to, já nějaký ten bordel v dílně snesu, ovšem ne na stole. To mi prostě likviduje nervy, když třeba něco na stole vytloukám kladivem a všechen ten bordel tam poskakuje, to co je na kraji popadá na zem do hromady prachu a špon, menší věci se už nenajdou vůbec, převrhne se nádobka s brzdovkou a půlka mi nateče do bot ............
nenene, já ten stůl budu muset opravdu uklidit, nebo k němu budu muset postavit kyblíček na nervy
nenene, já ten stůl budu muset opravdu uklidit, nebo k němu budu muset postavit kyblíček na nervy
- Michal Pokorný
No, neboj, že bych to měl jen jednou, to samé jsem dělal na 2101 předminulé Vánoce. Kolik koštovaly kotouče už ani nevím, ale nic závratného, řekl bych že cenově jen o něco málo více, než Fenoxy.Koko Loko píše:No vidíš, a já to mám všechno dvakrát ... . Kolik koštovaly ty Bremba? Destičky jsi dával jaké, Tsitrony?Michal Pokorný píše: néééééééééé
mně už se nechce ani dodělávat tu pravou stranu ...
Na destičkách jsem šetřil = MECHANIK (což bude patrně ze stejného hnízda jako "citróny" vzhledem k tomu , že je na destičkách uvedena tato adresa : http://www.tsitron.ru
- Michal Pokorný
Tak 2104 má nová gufera ventilových vodítek a novou vačku, neb ta původní nepůsobila příliš svěžím dojmem.
Také nový rozvodový řemen a nová gufera na předku motoru. Zajímavé je, že od té doby co jsem to dělal na bývalé 2105 jsem zapoměl jaká je to pakárna vystředit to spodní a prostření gufero , obvzláště mázne-li si člověk kolem oné hliníkové desky silikon, který mezi tím zatuhne.
S vystředěním spodního člověk tak nějak instinktivně počítá, když vidí onen "kouzelný" domeček gufera z vnitřní strany. Ale teprve po nasazení prostřeního kola zjistí, že měl vlastně nejdříve vystředit to prostřední s celou tou hliníkovou deskou a teprve potom to spodní v onom domečku. V tu chvíli na člověka přijdou takové chutě ....... vzít to největší kladivo co doma najde a celý vůz rozmlátit a křičet při tom velice hanlivá slova na adresu sovětského lidu
Ale nakonec vše dobře dopadlo, po rozdýchání menšího psychického kolapsu, jsem to druhý den udělal znovu. Pak už následovala jen taková banalitka jako výměna kohoutu topení, zkompletování všeho v motorovém prostoru, nalití všech provozních kapalin a oživení.
Přístě mě ještě čeká oprava spodku LP blatníku, který v místě napojení na práh přes zimu velice výrazně orezl.
Také nový rozvodový řemen a nová gufera na předku motoru. Zajímavé je, že od té doby co jsem to dělal na bývalé 2105 jsem zapoměl jaká je to pakárna vystředit to spodní a prostření gufero , obvzláště mázne-li si člověk kolem oné hliníkové desky silikon, který mezi tím zatuhne.
S vystředěním spodního člověk tak nějak instinktivně počítá, když vidí onen "kouzelný" domeček gufera z vnitřní strany. Ale teprve po nasazení prostřeního kola zjistí, že měl vlastně nejdříve vystředit to prostřední s celou tou hliníkovou deskou a teprve potom to spodní v onom domečku. V tu chvíli na člověka přijdou takové chutě ....... vzít to největší kladivo co doma najde a celý vůz rozmlátit a křičet při tom velice hanlivá slova na adresu sovětského lidu
Ale nakonec vše dobře dopadlo, po rozdýchání menšího psychického kolapsu, jsem to druhý den udělal znovu. Pak už následovala jen taková banalitka jako výměna kohoutu topení, zkompletování všeho v motorovém prostoru, nalití všech provozních kapalin a oživení.
Přístě mě ještě čeká oprava spodku LP blatníku, který v místě napojení na práh přes zimu velice výrazně orezl.
- Michal Pokorný
Tak tedy novinek je po málu. Jen ty prahy již jsou, v rámci možností a času, opraveny. Po srazu , kdy na Solex hodil odborné oko Koko Loko , se daří i spotřebu držet v rozumných mezích.
Nejčerstvější novinka je z úterka, kdy se podařilo projít ME+TK. Patrně mi pan technik vůz poněkud uhranul, neb při vyjíždění z vrat STK jsem si všiml, že to nedobíjí. Inu zajel jsem do garáže s tím, že se na to o víkend podívám. V pátek jsem ovšem nečekaně musel do práce autem, a jen co jsem nastartoval jsem zjistil, že to opět normálně dobíjí
Nejčerstvější novinka je z úterka, kdy se podařilo projít ME+TK. Patrně mi pan technik vůz poněkud uhranul, neb při vyjíždění z vrat STK jsem si všiml, že to nedobíjí. Inu zajel jsem do garáže s tím, že se na to o víkend podívám. V pátek jsem ovšem nečekaně musel do práce autem, a jen co jsem nastartoval jsem zjistil, že to opět normálně dobíjí
Aspoň víš. že ti něco pomalu odcházíMichal Pokorný píše:V pátek jsem ovšem nečekaně musel do práce autem, a jen co jsem nastartoval jsem zjistil, že to opět normálně dobíjí
Lada 21044i r.v. 1997 "Láďa"
Lada 2105 r.v. 1984 "Ivan"
http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_3751.gif
http://www.flickr.com/photos/minicoopercz/
Akce roku: Ke každému vozu Lada, svářečka MIG/MAG Zdarma!!!!
Tři Sestry Lada Gang
Lada 2105 r.v. 1984 "Ivan"
http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_3751.gif
http://www.flickr.com/photos/minicoopercz/
Akce roku: Ke každému vozu Lada, svářečka MIG/MAG Zdarma!!!!
Tři Sestry Lada Gang
- Michal Pokorný
- Michal Pokorný
- Křečík Barbuška
Solex s příchodem zimy začíná zlobit, že? Mě se tu a tam rozladí ten černý šroub (množství), že je třeba mu přidat i dvě otáčky, aby to drželo rozumný volnoběh. Pak je 3 týdny klid a najednou je třeba zase ty dvě otáčky ubrat. ... Heč, už jsem našel táhla k Ozonu, na Vánoce jej možná na zkoušku osadím .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- Michal Pokorný
- Michal Pokorný
Tak dnes proběhla důkladná jarní odsolovací lázeň. Nalezl jsem přímo děsivé množství korozivních změn, které jsem ještě na podzim nezaznamenal
Taktéž proběhla výměna kol, byly osazeny letní pneu Rosava, které 2104 zdědila po 21044.
Po té proběhla osušovací jízda po okolí. Pořídil jsem pár dokumentačních fotek, bohužel ani jedna není moc koukatelná, neb na místečku, kde jsem rád fotil své povozy vyrostla černá skládka. A ani náhradní místa nebyla vhodná, neb se sluníčko zrovna nacházelo na nevhodné straně. Tak holt jen fotky z cesty.
Mimo 2104 v hlavní roli, lze ještě spatřit Humenný vrch, Lovoš, Milešovku, Radobýl a Házmburk
http://fotoalba.cz/alba/Ikarus280.10/2164483 heslo je : 2104
Taktéž proběhla výměna kol, byly osazeny letní pneu Rosava, které 2104 zdědila po 21044.
Po té proběhla osušovací jízda po okolí. Pořídil jsem pár dokumentačních fotek, bohužel ani jedna není moc koukatelná, neb na místečku, kde jsem rád fotil své povozy vyrostla černá skládka. A ani náhradní místa nebyla vhodná, neb se sluníčko zrovna nacházelo na nevhodné straně. Tak holt jen fotky z cesty.
Mimo 2104 v hlavní roli, lze ještě spatřit Humenný vrch, Lovoš, Milešovku, Radobýl a Házmburk
http://fotoalba.cz/alba/Ikarus280.10/2164483 heslo je : 2104
VAZ 2101, VAZ 2104, Škoda Fabia 1,4 16V
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
- Černá Ovce
Koko Loko děkuje Černé Ovci za zapůjčení nicku na dobu Laďušova temna. Od níže uvedeného blábolu se Černá Ovce distancuje!
Náhodou to vypadá pěkně. U vás včera nepršelo? Tady kdybych takhle vyrazil mimo asfalt tak by z toho byla blátěná koule.
Náhodou to vypadá pěkně. U vás včera nepršelo? Tady kdybych takhle vyrazil mimo asfalt tak by z toho byla blátěná koule.
Naposledy upravil(a) Černá Ovce dne ned dub 18, 2010 19:37, celkem upraveno 2 x.
Abych zjistil kdo jsem, musím zjistit kdo nejsem.