XII. Zlot LKP - Boryszyn 2008

Jiné akce neorganizované Ladaklubem

Moderátor: Moderátoři

Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Tak sraz se nezadržitelně blíží, tak už by to chtělo se poněkud rozhoupat, využijme toho, že to neni třeba u Gdynie....
Navíc polská strana už začíná organizovat, sepisovat a podobně!
Takže hlašte, kdo spojíme kolonu :D
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Mno, nechat si nadělat na hlavu od netopýrů je neodolatelné, ale přesto odolám, dovolená na Vysočině je lákavější.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
tavri

Příspěvek od tavri »

Zatím to nevidím reálně, protože ve středu nebo čtvrtek jedu na druhou dovču k polskému moři a o tři týdny později se mi nebude chtít jet stejnou trasu...
chce jet někdo s náma? V neděli zpátky... Lada mikro kolona :-)
Fabia 3, 02/2018 1.0 MPI 55 kW Ambition Plus
tavri

Příspěvek od tavri »

Na sraz nejedu - viz minulý příspěvek.
Pokud někdo pojedete, natankujte si u nás, v Polsku stojí beňol 32-34 Kč (4,35-4,59 Zlotych) Silnice překvapivě slušné.
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

No stejně to budu asi muset docmrndnout i tam (eště jsem kilometráž moc neřešil, takže vlastně nevim). A jak se Naturál jmenuje v Polsku? A je taky zelenej? Abych nenatankoval cosi špatnýho...
Jinak to opravdu pojedu sám? :(

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

tavri

Příspěvek od tavri »

natural se jmenuje eurosuper a má 95. 95 mají i UNI - obdoba speciálu.
Někdy příště ;-)
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Tak dneska jsem pořídil atlas Polska, hasičák a pare złotych. Ingredience na vítr z hor jsou samozřejmostí :mrgreen:

Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo »

Laďuša píše:Ingredience na vítr z hor jsou samozřejmostí
budou mít radost :lol:
►Stodolní II◄
Expedice Estonia 2010 :hrob:
Iniciátor všeho zlého! Bacha na mě!
Život je tak rozmanitý. Každej den mě nasere někdo jinej.

Octavia combi 1,9tdi
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1998 až 5.3.2012 prodáno
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1996 - 19.2.2012 až 20.2.2012 prodáno
Vaz 2107 1,5 AXTEC, LPG r.v.1995 - 3.6.2008 až 3.6.2008 :hrob:
tavri

Příspěvek od tavri »

Hasičák je v Polsku potřeba jen na vozidla, která jsou registrována v Polsku. Pitomí rakušáci by to s jejich vestičkou mohli od nich odkoukat.
Škoda, jel bych tam zase, ale tento víkend už mám jiný plány. Pokud bude jiný zlotík či spotík, dej vědět.
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Obrázek

Tak jsem si zase stvořil malou reklamu :)

Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

No a už jsem doma.

Vyjížděl jsem v pátek cca v půl sedmý ráno, cesta vedla na sever na Plzeň, Žatec, Litoměřice, Českou Lípu, Jablonec nad Nisou, hranici jsem překročil před jednou hodinou na přechodu Harrachov/Jakuszyce, dál jsem pokračoval směr Jelenia Góra, Bolesławiec, Nowa Sól, Świebodzin a Boryszyn. Dorazil jsem někdy v pět odpoledne. Cestou jsem měl pár zastávek. Taky jednu neplánovanou u Świebodzina, kde to bylo pěkně ucpaný. Musel jasem si trochu přitopit, mam podezření, že mi nefunguje sahara, budu se na to muset mrknout. Trasa měřila 572km i s objížďkama.

Jelo se vcelku dobře, občas kamion, silnice povětšinou dobrý. Nejhorší to bylo před a za hranicí, no prostě hory. Úzký klikatý silnice, povětšinou nemožnost předjíždění... Jo a taky úsek cca 40km před Bolesławiecem byl vcelku bídnej. Provoz dobrej, když člověk akceptuje drobný rozdíly provozu, značek apod. v Česku a Polsku (hlavně se smířit s faktem, že kam se vejde aspoň kousek auta za krajnici, tak silnice nemá 2, ale 3 jízdní pruhy), tak se jezdí bez problémů.

Po příjezdu bylo na místě (starší velkej dům, kdysi snad cosi skautskýho, zčásti obydlenej, uzpůsobenej na ubytovávání pár pokojema a velkým podkrovím) zatim asi 5 aut a o něco víc lidí, mezi nima i naši 3 známí Estonci Doris, Olaaf a Raldo ;) Byl jsem vřele uvítán, ubytován a bylo mi vysvětleno, že se bude grilovat a že krám je támhleto žlutý :) Tak jsme nakoupili a začlo se kecat a pít.

Po příjezdu Marty v Samaře sedanu se potřebovalo sehnat ještě dva střízlivý řidiče (podotýkam, že už byla tma a přesto se to podařilo :!: ), naskládali jsme se do aut a jelo se na výlet. S náma jezdila místní paní z toho domu, kde jsme byli ubytovaný, která to tam má zmáklý a vyzná se v těch bunkrech z II. světový, kterých je po okolí opravdu hodně ;) Tak jsme si prohlídli most obrotowy, kterej má pilíř uprostřed a kolem něj se otáčel, aby přes ně nemohly tanky, vlezli jsme do bunkru (přístupného.. a že těch chodeb, křižovatek tam neni málo) a prohlídli jsme si bejvalej železniční most, po kterým kdysi vedla jakási hlavní trať, kterou postavili němcí a na dlaždičkach, kterýma je vyzděnej, jsou zajímavý starý nápisy. Bohužel už dost zničeno "cholernymi sprejami" :? Na mostě ještě prej dokonce byly koleje, což je "niemožliwe w tym kraju" (takže jako u nás).

No a po návratu (mezitim přijelo pár dalších) už se začlo grilovat, pít, hodovat, povídat a podobně. Z Vítru z hor měli opravdu radost, chutnalo jim (francovku neznají, ovšem když se někdo zmocnil flaštičky a přelouskal nápisy "po masažu a do kompieli....ty chuju :shock: " bylo tajemství vyzrazeno :mrgreen: Přesto úspěch a trochu mě mrzí, že jsem nevzal víc. Já jsem taky ochutnal jejich věci, Žubruwku, pár druhů piv (čimž jsem si rozšířil sbírku cizích obalů od alkoholu :) ). No spát se šlo kolem 5 ráno.
Další den ráno jsem poznal jeden z rozdílů oproti našim srazom - lidi tam spí. To jsem ocenil, né jako u nás, že v 7 ráno je živo a kravál. Ne, pohodička, já jsem vstal tak v půl 10 a nebyl jsem zdaleka poslední.

Potom následovaly orientační jízdy, delší A a kratší B. Já jsem dělal navigátora Sylwestrowi, takže si dokážete představit, jak to tak vypadalo, když polsky neumim a DEx nepíše zrovna krasopisně :) Chybu na A jsme udělali už na prvním řádku, přesto se i na špatnej cestě našly body, který odpovídaly itineráři (třeba ohrazený místo a co se nachází nalevo?). Bohužel, mojí žádosti o uznání trasy C nebylo vyhověno :lol:
Trasu B jsme zvládli relativně slušně, přece jenom jsme se potkali s jiným autem a vysílačka pomáhala :) Trasa končila ve vesničce Kęszyca Leszna, kde až do roku 1995 byla ruská armáda a nikdo tam nesměl.
Potom jsme ještě jednou zkusili A, tentokrát správně, cestou v lese jsme potkali další auto, kde se spravoval ventilátor chladiče. No a tak jsme udělali procházku po lese, kde jsou zbytky bunkrů, zničehonic je v zemi ohromná vybetonovaná díra, jinde zase trčí kus železa, o kousek dál zákopy...
No a po cestě zpátky bylo krásný jezero (jezioro Buszno), kde jsme se vykoupali. Voda byla krásně teplá a čistá - při vodě až po krk bylo krásně vidět, v čom stojíte.

Po konci orientaček byla zase chvíle pokecu, ohlížení aut, oprav drobných nedostatků (třeba ventilátor chladiče), doplňování zásob v krámu a podobně. V tu chvíli kulminoval počet Lad na sraze - dosáhl počtu 13 kousků.

Potom jsme se opět už za tmy naskládali do aut (tentokrát už vícera ;) ) a jeli jsme zase na bunkr a na netopýry. Ovšem netopýři nás vcelku vypekli a nebyli :lol: Celkově jsme viděli asi 3 a potom byl ještě papírovej - člověk plížící se za váma, co vás ve vhodnou chvíli polechtá tim papírem. :D Mělo to vcelku účinek, kdo už byl napálenej tak se moc těšil na dalšího :P .

Pak jsme se vrátili, bylo pečený prasátko, hromada (resp ohromná krabice) výbornýho cukroví a vědomostní test. Jak vypadá diplom pro vítěze vam možná ukážu ;) . Jedli jsme, podebatovali a šli spát tentokrát už asi ve tři.

Ráno anketa o nejxxx Ladu, vyhlášení výsledků, rozdání diplomů, rozloučili jsme se s Boryszynem a vyrazili jsme na společný focení. To proběhlo na jakýmsi fotbalovým hřišti a ještě jsme jeli na další bunkry. Tentokrát ale ne volně přístupný a hlavně zezačátku zdevastovaný, ale do jakéhosi skanzenu nebo jak to popsat v Pniewu. Všude po bunkrech s náma jezdila ta paní, takže jsme to měli pěkně zadarmo, sestoupili jsme dolů, prohlídli jsme si, pojezdili v podzemí na drezíně, pochodili v chodbach, vystoupali zase nahoru (kus vedle než vchod) a to byl vlastně konec srazu. Kolem tam byly vystavený ňáký kanony, raketa a tank T-34, do kterýho se mohlo lézt a i s věží otáčet. Tak jsme si tam trochu pohráli, před šplhem na věž jsem ovšem na pás položil mikinu, která asi navždy už zůstane v Polsku :(

V tu chvíli, kdy jsem si uvědomil, že je vlastně neděle, se mi tak strašně nechtělo domů a bylo mě prostě líto, že něco tak parádního končí. Měl jsem úplně jinej pocit, než v neděli na čs. srazech. Prostě se něco dělo a připadalo mi to, že to končí uprostřed :cry:

Vyjížděl jsem v půl druhý, což bylo přibližně v čas, kdy odjížděla většina. Na pumpě v Bolesławiecu jsem asi způsobil poveselení, když se mě předtim v Desnej podařilo ňák moc utáhnout víčko od nádrže a asi 10 minut jsem se s tim u stojanu pral :lol: Dál jsem se stavil asi v 6 kousíček před českopolskou hranicí, zbaštil ňákou paštiku, umyl přední světla (páč ve stavu, v jakým byly po páteční deštivej cestě tam bych toho v noci moc neviděl) a vyrazil vstříc domovu. Těsně za hranicí ale se při brzdění motoren začly ozývat takový zvuky, jako když vypnete zahřátý auto a trochu praská ve vejfuku, jak to chladne. Tuto ovšem bylo víc :) Tak jsem vyřadil, že poslechnu, jestli to je i na neutrálu a v tu chvíli nevim proč, ale zdechnul motor. Nastartoval jsem a ejhle - nedobíjí... Tak jsem vylez, pohejbal kablíkama, nastartoval, kontrolka zhasla a já jsem pak stavěl až v Plzni, kde jsem se byl podívat za kámošem na pumpě. Byl jsem tam asi hodinku, když už jsem tam byl tak jsem dotankoval no a ve čtvrt na jednu v noci jsem se po 566 kilometrech dostal domů.

Takže moje pocity z výletu jsou jenom kladný, bylo to tam výborný, lidi skvělí, jsem rád, že jsem jel a moh je poznat. Příští rok, pokud to bude v mých silach, pojedu zase a vam to můžu jenom doporučit.

Moje fotky jsou tady: http://ladusa.fotosik.pl/albumy/501913.html#e
Časem možná přidam eště společnou.

Ale jsem se rozepsal...

Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

Michal Pokorný

Příspěvek od Michal Pokorný »

Hm, hm ........ no, kdyby se mi podařilo si příští rok vybojovat v práci dovolenou, bude-li se v Polsku něco konat, tak bych se možná i zajel podívat.
Jen mám bohužel takový nepříjemný pocit, že bych si moc, tedy vlastně vůbec, nepokecal 8)
Pravda , jako menší jsem vůbec neměl problém s tím rozumět polsky. Jedna kamarádka mojí matky bydlí v Plońsku (přeškrtnuté l neumím :P ) a když jsme tam byli, nebo oni byli u nás tak jsem s tím neměl problém. Ovšem, nevím proč, ale schopnost rozumět polštině mě nějak opustila.
Tak že když od ní přijde nějaký mail, tak ho u nás doma přečte jedině matka.
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

No vidim, že vás muj román nezaujal, a to jsem eště zapomněl na tu část, jak o dvě vesnice vedle se slavili Dożynki. Velká sláva, moře aut, lidí, akce kulturní, na vjezdu to korigovali hasičí, nejspíš tamní SDH (Ochotnicza Straż Pożarna) a když jsme tam projížděli, tak na nás: "Na dožínky a nebo do Boryszyna na sraz??" :mrgreen:

[center]TEST
Grupa A[/center]

1 - Jaką pojemnośćma bak montowany w Ladzie 2102?
A - 30 litrów
B - 35 litrów
C - 40 litrów
D - 45 litrów

2 - Jak w Wielkiej Brytanii nazywano modele 2104/2105/2107?
A - Diva
B - Niva
C - Riva
D - Viva

3 - Pierwszy samochód VAZ, wyprodukovano w...
A - 1968
B - 1970
C - 1980
D - 1990

4 - Jak Rosjanie ochrzcili model 2101?
A - Kopiejka
B - Babuszka
C - Rubel
D - Wokzol

5 - Ile przednich reflektorów ma model 2103?
A - Nie ma :)
B - 2
C - 4
D - 8

6 - Ile wynosi masa modelu 2103?
A - 1035 kg
B - 1050 kg
C - 1055 kg
D - 1060 kg

7 - Czy w modelu 2105 montowano kiedyś silniki Diesla?
A - Tak, o pojemności 1,6
B - Tak, o pojemności 1,7
C - Nie, diesel był dostępny tylko w modelu 2102
D - Nie, diesle był dostępny tylko w modelu 2101

8 - Gdzie w modelu lada 2101 1600 MTX Rallye znajdował się akumulator?
A - W kabinie za siedzeniem kierowcy
B - W kabinie za siedzeniem pasażera
C - W komorze silnika
D - W przedniej części bagażnika

9 - Ilu calowe koła posiadał model 2105 VFTS?
A - 13 cali
B - 14 cali
C - 15 cali
D - 17 cali

10 - Jaki napęd był planowany w prototypie o oznaczeniu 2151?
A - Przedni
B - Tylny
C - 4x4
D - Producent nie podał tej informacji do wiadomości

11 - Modyfikacja "Landole" dotyczyła modelu...
A - Niva
B - 2107
C - 2105
D - 110

12 - Czy w modelu 21093 Baltik montowano kiedyś poduszkę powietrzną?
A - Tak ale tylko kierowcy
B - Tak ale tylko dla pasażera
C - Tak ale tylko boczne
D - Nie montowano

13 - Jaką moc osiągał gaźnikowy silnik Samary 1300?
A - 60 KM
B - 63 KM
C - 65 KM
D - 70 KM

14 - Czy do modelu 2108 montowano silniki Vankla?
A - Tak, były to jednostki produkcji Mazdy
B - Tak, były to jednostki produkowane przez Vaza
C - Nie, skończyło się tylko na prototypie
D - Nigdy nie produkowano takiego pojazdu

15 - Samara 21099 to inaczej?
A - Forma / Sagona
B - Landola
C - Rajdowa wersja dostosowana do ścigania się na lodzie
D - Wersja z napędem na cztery koła

16 - Czy produkuje się już model drugiej generacji Samary
A - Tak
B - Tak, ale to tylko krótkaseryjna wersja
C - Już nie
D - Nigdy jej nie produkowano

17 - Czym zajmuje się firma TMS?
A - Tuningiem
B - Produkcją klocków hamulcowych
C - Produkcją olejów i smarów
D - Jest dystrybutorem opon na rynki wschodnie

18 - Jakiego typu nadwozie posiada model 111?
A - Sedan
B - Kombi
C - Cabrio
D - Pick-up

19 - Priora bazuje na modelu
A - 2105
B - 2108
C - serii 10
D - 2103

20 - Czy wersja kombi Kaliny jest już produkowana?
A - Tak, ale w krótkiej serii testowej
B - Tak, ale tylko w kolorze papirus
C - Tak
D - Jeszcze nie

No a diplom za 1. místo vypadá takhle: ;)
Obrázek

Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Ty seš strašnej šprt :lol: . Vždyť to říkám furt, že jsi kádrová rezerva klubu :mrgreen: . Doufám, že jsi je zdrbal za tu hrubku v názvu, češtinářu jeden :twisted: .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
tavri

Příspěvek od tavri »

Ale zaujal, pěkný a bohatý program. Příště, jo? :wink:
Zamčeno

Zpět na „Ostatní akce“