Mazanie

Moderátor: Moderátoři

Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

No jóo, s těma novýma šálama jsem to taky zaregistroval a přišlo mi divný, že by neměly jít zpátky ty "použitelný" co tam byly.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Marek

Příspěvek od Marek »

Little Red Riding Hood píše:
A tuhle informaci jsi vzal kde???
to je tak když tu na foru už posloucháš moc experty... :mrgreen: klika se nemusi brousit ale valce by "prý" se měli.. několikrát tu někdo moudrej radil že když vytáhneš píst z válce, tak už si to "prý" naspátek nikdy pořádně nesedne a když demontuješ šály taky je prý nesmysl dávat spátky původní, ale musí se "prý" dát nove v temže rozměru.. nebudu ukazovat prstem.. ale znaš to tady putuje hodně fámu a nesmyslů... stejně co už tady, člověk se tu už prd doví a když už něco tak je to později nesmyslem.. lidi tu řešej jak vysoko letaj ptáci a hovno po hovně... :toimonster:

Jestli máš na mysli mě nebo něco, co jsem měl v tomto smyslu prohlásit, pak je vidět, že jsi úplně mimo a nevíš co mluvíš.

TOTO JSEM NIKDY NEŘEKL ANI NENAPSAL !!! Karkulko, osočuješ mě už po několikáté. Rozmysli si dobře, o kom a s kým mluvíš. Nevím, proč to děláš - jaký je účel nebo důvod Tvého jednání, ale mě to poškozuje.

Jediné, co jsem v souvislosti s tímto tématem řekl (a klidně to řeknu znovu) je skutečnost, že v případě opravy motoru se NEDOPORUČUJE POUŽÍT PŮVODNÍ PÍSTNÍ KROUŽKY A PÁNVE ULOŽENÍ KLIKY (šály). O nutnosti výměny pístů nebo dokonce o nutnosti výbrusu jsem NIKDY NIC NEŘÍKAL.

LRRH - začínáš mi svým ustavičným osočováním mé osoby lézt pořádně na nervy a myslím, že požádám o konfrontaci - tohle se mezi slušnými lidmi nedělá (tedy pokud jsi slušný člověk). Léčíš si snad nějaký mindrák? Nebo mi něco závidíš? Protože jinak Tvé počínání opravdu nechápu......... Nikdy jsem Ti nic zlého neudělal, naopak se Ti (stejně jako ostatním zde) snažím pomoci či poradit v případě, že o mou pomoc požádáš - tak proč tohle všechno ???

Rád bych tímto požádal moderátory o řešení. Mě osobně se osočení od LRRH dost dotklo, protože mě nepřímo nazval lhářem a říká, že tady na fóru rozhlašuju fámy a nepravdy. A z jeho strany to vůči mé osobě není poprvé !!!
Naposledy upravil(a) Marek dne stř led 23, 2008 08:51, celkem upraveno 6 x.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Marek

Příspěvek od Marek »

Teepee píše:No jóo, s těma novýma šálama jsem to taky zaregistroval a přišlo mi divný, že by neměly jít zpátky ty "použitelný" co tam byly.
Skutečně se to nedoporučuje. Stejně tak se nedoporučuje použít jednou z motoru vymontované pístní kroužky ani v případě, že se namontují do původního válce s původním pístem.
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

ad. Marek: Tak už jsem to konečně našel, původně to psal Hurikán (můj jen pocit byl správný), čt prosinec 27, 2007 18:32 v tématu: http://forum.ladaklub.com//viewtopic.ph ... 3&start=20
A protože mi to nedalo tak jsem hledal dál Markova prohlášení vs. jejich citace LRRHdem a našel jsem tohle:
http://forum.ladaklub.com//viewtopic.ph ... 3&start=17
Ale třeba to není to, co LRRH v tomto tématu zmínil a pak prosím o odkaz ať si rozšířím obzory.

No a teď je na každém jak si s tím naloží, ono doporučuje x nedoporučuje není totéž jako musí x nemusí. A když si vzpomenu na Nemovo ojniční ložisko podložené papírem... :wink:
Marek

Příspěvek od Marek »

Doporučuje x nedoporučuje .....................

Dal bys použité těsnění pod vanu ??? Použitý simering na kliku??? A přitom to taky není předepsáno, pouze doporučeno.

Hrabeme se ve slovíčkaření. Kdybych tu napsal "každý motorář, který rozumí svému řemeslu ví, že pístní kroužky a šály jsou vždy na jedno použití", byli byste spokojení ???
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Marku, už se nečíli. Co jsem našel potvrdilo Tvá tvrzení a Tvé ohrazení vůči LRRH.
A ve věci slovíčkaření není důležité, co bych udělal já. Je to jako všechno v životě. Něco je předpis (ten je jen jeden), něco jiného je zaběhlá praxe a doporučení (ta se liší podle toho kdo jí provádí a doporučuje) a něco jiného je výsledek a případné následky (jsou vždy závislé na individuálních podmínkách).
Takže ať si s tím každý naloží podle svého.
Marek

Příspěvek od Marek »

Mně nejde o čílení, jen jsem to chtěl vysvětlit trochu jinak. Přesně tak jsem to totiž myslel - jsou jisté věci, u kterých se prostě něco nařizovat nebo doporučovat ani nemusí, protože lidé pohybující se v dané branži o tom vědí své a jasně stanovená pravidla tak fungují svým způsobem jako kult (bez nutnosti nějakého nařízení či doporučení).
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“