poraďte-motor točí,semtam blafne a nic,jiskra je,benzin teče

Moderátor: Moderátoři

Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

To opravdu vypadá na něco se zapalováním, mrkni na věci co popsal Drobek. Disponuješli nějakým měřákem změř, vn kabely, cívku, palec, zkontroluj odtrh a kondenzátor a přívod napájení. Sice píšeš, že jiskru háže, těžko radit. Pokud jsi měl karburátor rozdělaný, natočil jsi regulační šrouby stejně? Nějaké to základní nastavení na rozběh je povolení o 3,5 otáček na bohatosti a 4,5 na množství. Membrány v karburátoru jsou dobré? Nastavené rozměrové hodnoty taktéž? Mrkni na nastavení pootevření přívěry vzduchu podtlakem.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Ten nynější karburátor je tedy ozon či weber?

S největší pravděpodobností se jedná o ozon 2105, bez ekonomizéru. (Verze pro kulatou řadu s rv po roce 1980)
Naposledy upravil(a) Křečík Barbuška dne úte led 01, 2008 22:32, celkem upraveno 1 x.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

mirek.peknik píše:...jiskra jde,předstih jak nejlíp umím...
máme se obávat? :lol: ne vážně, prověř ten palec v rozdělovači a kabely, taky jde o to jestli je ta jiskra dostatečně velká-při provozu totiž nemusí pak házet...Kde že to býváš? Není někdo z Ladaklubu poblíž?
mirek.peknik

Příspěvek od mirek.peknik »

Drobek81 píše:jiskra jde,předstih jak nejlíp umím...
jestli je třeba i pionýra :lol: /jawa20/ co mám.Přiznám se že jsem se vyučil na š440 spartak,6let F125p/1300 a laděnku mám 4 rok,myslim že princip je stejný až na tu azbuku,karbec je ozon s kulate řady2102/z auta/ bez ekonomu.Dík že se mnou strácite čas,ja se rád přiučím. Jsem si jist že to bude nějaká prkotina,jenže jaká,Tak píšu zkušeným Ladistum :oops:
Jelen

Příspěvek od Jelen »

A co svíčky??? Zkoušel jsi je měnit? Rády odcházejí izolátory, nebo se nějak poskáčou...
Venku z motoru jiskru házejí, ale jak jsou pod tlakem, tak nehoděj. Zdá se to nepravděpodobný vzhledem k tomu, jak to přišlo, ale zkusil bych tam dát jiné. Mohly odejít nějakým blbým výbojem, či co. Zkus svíčky.

P.S. když je zkusíš po neúspěšném startování vyndat, jsou mokré od benzínu???
mirek.peknik

Svíčky jsou na zimu nové,sice z fiata ale nové.
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Zkus je vyměnit, i nové svíčky dokážou odejít po dvou otočení motoru. Je to jejich specialita :? Dej tam staré, za zkoušku nic nedáš.
mirek.peknik

Svíčky jsem už zkoušel,jedine co jsem ještě nevyměnil je asi cele auto.Než mi motor padl ,tak nějakou dobu,pře tím prskal do karburátoru,ale ne nějak brutálně,někdy při jízdě z kopce,ja říkam někdy.Jinak šlapal jak hodinky,a tahal jak kůň.žádne projevy,že by chtěl do důchodu.
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Zkus vzít předstih na stroboskop. On kamarád jednou měnil rozdělovač a v krámě mu dali ten s kratší tyčkou a jednou takhle jel a najednou nejel. Z ničeho nic, rozdělovač vevnitř trošku povyskočil a pootočil se, potom člověk může seřizovat jak blázen...
mirek.peknik

To asi ne.Ja ho měl komplet venku,a zpět podle 1 válce,šroubovák,uvrať atd.Jinak rozdělovač je od novoty.Kdyby to aspoň střílelo na nějakou stranu.CO je mi divny,aspoň jsem se stím u jiných aut nesetkal,že při startování z karburátoru/mezi komorami jak jsou vzdušníky/vytryskává benzín.Samo že je filtr dole. :?:
Jelen

Příspěvek od Jelen »

To je nějak špatně, ne? Benzín by měl jít jen akcelerační pumpičkou a nebo kanálkem uprostřed difuzorů.
mirek.peknik

Taky jsem na to koukal,pumpičkou jde taky.Jak bych nejlépe popsal chování motoru při startování je asi,když se startuje hodně :?: přehřáty motor,už už to chce chytnout jde to do otáček a pak to zpomalí a po chvíli opět zrychlí a tak na 2-3válce atd
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

to by se mohlo stát při špatně nastavených rozvodech...zkontroluj cvičně nastavení kol, jestli je to v pořádku.Pokud jde benzín mezi vzdušníkama, tak to tlačí zpátky...Nebo ten benzín jde jakoby nad akcelerační tryskou?To je ten frňák nad difuzorem u 1. komory.Ten zobák je totiž shora zaslepen nějakým cínem bo co a jednou sem se setkal s tím, že to vypadlo a šel tudy benzín.
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Cory

Příspěvek od Cory »

Po skontrolovani a naslednom zlozeni si dobre napichal VN kable?skus zamenit.poradie valcov je tusim 1-3-4-2
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

koukám do mapy a těrlicko je přímo jakási díra...já myslel že je to nějaká oblast. Hned vedle Těrlicka je Vratimov, jen tak nenápadně připomínám...kluci s kratkymi zobaky by se na to mohli kouknout :P ...
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“