Jo a este jedna technicka - ted mam na 100hp spojku origo lada 21073 a neprokluzuje zatim, ani kdyz dam plnej a chci ztahrabat, pustim to tak se utrhnou kola a ne spojka, takze rezervy sou mnyslim celekm velky - zivotnost je vec druha

Moderátor: Moderátoři
Je to dimenzováno na vyšší krouťák než je seriově. S výkonem to nemá moc co dělat, ten na to nemá vliv. Spojka, převodovka, kardan,..... prostě díly pohonu jsou zatěžovány krouticím momentem - čím vyšší otáčky, tím lépe.Pavel04 píše:tak to je mily, v tom pripade jsem velice prekvapen, ze tomu odolava
Nechat si na zakázku udělat tlustčí plechové těsnění pod hlavu.Pavel04 píše:Ale zjistil sem, ze mam kompresi 9 a v delte je 8. Co s tim? sehnat hlavu z delty? upravit stavajici? ponechat?
troufám si říct, že pokud neveříš diferáku, měl by sis tam připsat i převodovku. Já když chtěl (no,skoro je) dělat motor dle VFTS 150Ps, měl jsem pozjišťovaný věci jako třeba že difec vydrží, ale převodovka na tom bude hůř. Proto taky vím, že velká komprese se dá řešit těsněním pod hlavouPavel04 píše:jj tak ono je to hudba budoucnosti, takze nehcci nekam zatim volat. Spis se mi jednalo o to co je ramcove potreba a to sem se snad dozvedel: kardan, diferak, hlava(nebo uprava), mazani, spojka.