Těsnost palivového čerpadla

Moderátor: Moderátoři

Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Nuže, misky jsem si nechal velice profesionálně srovnat, mezitím se ke mě dostaly staré, ale kvalitní vnitřnosti. Jen membrány jsem osadil nové a zatím to funguje bez problému, otázkou je jak dlouho vydrží ty nové membrány.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Pool

Příspěvek od Pool »

dmatej píše:Jinak to čerpadlo má mít min. výtlak 60l/h, chtěl bych vidět, komu to sežere nádrž za 40 minut ;-) ...
To jsi se seknul kámo, má to být 6 l / hod. při 2000 ot/min. Ani není psané minimálně nebo maximálně, prostě když to takhle podává, je to o.k. :wink:

Jen malej dotázek: Je takhle sestavená membrána správně? Ta podložka (červeně) tam patří nebo nepatří? Nikde ani v katalogu to není tak do podrobna rozkresleno, jestli tam má být nebo ne...
Ve středu jsem si repasoval čerpadlo, sbrousil dosedací plochy, zkontroloval zdvih a ponechal na pozorování (a ještě jsem nasadil průhledné hadičky, abych viděl co se s benzínem děje). Vypadalo to dobře, jízda 140 km bez problémů. Dnes jsem se vracel zpět, zůstal jsem viset kdesi v lese, z obvyklých důvodů. Hadička nad pumpou plná benzínu, hadička pod pumpou úplně prázdná, ani ručním mačkáním nenatáhla nic. Šel jsem vybalit trojúhelník a začal servis, s tím že ještě jednou tak už žigul půjde... :evil: V karbu žádnej benzín, samozřejmě. Rozebral jsem čerpadlo a tu podložku (která defakto krátila zdvih membrány) vyhodil ven. Smontoval jsem nazpět. Pak to zkouším namačkat ručně, chvíli nic a najednou benzín leze centimetr po centimetru nahoru :) Cesta zpátky už byla bez problému. Tak jsem zvědav, patří nebo nepatří?
Přílohy
membrana.jpg
membrana.jpg (12.86 KiB) Zobrazeno 2249 x
Křečík Barbuška

Tož nejsem si jist, ale myslím, že jsem tam tu podložku dával, řekl bych, že jo, ale rozdělávat to, abych to věděl přesně teda nebudu :lol: .
dandy

Příspěvek od dandy »

Pool, nezavzdušnilo sa ti to náhodou? Nikto mi to ešte nedokázal vysvetliť, ale v horúčavách a kopcoch sa mi to na Š.Formane (1992) a klasike dodávke 1203 bežne zavzdušňovalo. Stačilo to však obliať vodou a mašina šla ďalej ako hodinky.
Naviac, na tom obrázku máš tú veľkú plastovú podložku medzi druhou a treťou membránou (rátané z hora). Ja som nedávno menil pôvodnú membránu za novú a origo to bolo medzi prvou a druhou membránkou. Neviem síce aký by to mohlo mať vplyv, ale predsa... A to malé červené? Fakt si neviem spomenúť, ale skôr to tam nemám ako mám.
Nikita II, 1974
Nasťa 2016

chatka 12 forever
člen LKCS
Křečík Barbuška

Má to dobře, ty dvě membrány mají být navrchu.
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

U 1203 to bola uplne bezna vec, bez flase s vodou bola odvaha vyliezt s tym zazrakom v lete na cestu. Ale u zigulikov som sa s tym este nestretol......
Roman
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

ta podlozka ma byt hore pod matkou, ale cele je to blbost, to nemoze tolko ovplyvnit pokial je spravne nastaveny presah tycky.....
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Pool

Příspěvek od Pool »

Ad membrána-plastová podložka: takhle jsem to vytáhnul ven před repasí, tak jsem to i vrátil (2 nahoře, 1 dole).
Kam se lila ta voda, na čerpadlo? Že bych jí taky začal vozit sebou... :)
Ad Majo: když je teď membrána posazená o 1 mm níže, možná že podává o nějaké to množství víc, nevím no... třeba to nemá vliv žádnej, taky možný. Rozhřešení přijde brzo, pokud to zlobí dál, tak to na sebe nenechá dlouho čekat :?
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

já měl u 1203 problémy s palivovou trubkou, byla stará a unavená (jako já) a přisávala si k benzínu vzduch.Dírka nepozorovatelná. Čerpadlo kapitola sama o sobě.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

S prisavanim vzduchu som sa tiez stretol, na S120. Po rovine jazdila v podstate normalne, ale ked to v kopci dlhsiu chvilu chcelo za 2, tak sa zacala dusit, az zastala celkom. Pricina bola porovita hadica (so zelenym opletenim ) pred cerpadlom.
Roman
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

presne tak.. Ale v Tumovi je 60l/hod. Kdyby to melo 6l za hodinu, to by nestihalo nektere hladovce krmit. Kdybych jel po dalnici prumernou 100km/h a auto by bralo 9l/100km:)
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Pool

Příspěvek od Pool »

Acibuk píše:presne tak.. Ale v Tumovi je 60l/hod. Kdyby to melo 6l za hodinu, to by nestihalo nektere hladovce krmit. Kdybych jel po dalnici prumernou 100km/h a auto by bralo 9l/100km:)
Mám to snad oskenovat? Je to při 2000 ot/min, tolik asi nekroutíš stále. Ty vůbec nebereš v potaz otáčky motoru Acibuku :wink:
Myso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myso »

chlapi tuma je oskenovany v kniznici...
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...

Příspěvek od Pool »

Myso píše:chlapi tuma je oskenovany v kniznici...
Tak tam je opravdu 60 l , tak se omlouvám dmatejovi i Acibukovi. V mojí knížce je opravdu 6 l... :wink:
Přílohy
cerpadlo.jpg
cerpadlo.jpg (73.03 KiB) Zobrazeno 2128 x
Myso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myso »

Pool píše:
Myso píše:chlapi tuma je oskenovany v kniznici...
Tak tam je opravdu 60 l , tak se omlouvám dmatejovi i Acibukovi. V mojí knížce je opravdu 6 l... :wink:
vzdy som vravel ze tuma bol na praskoch ked to pisal... :weedman:
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...

Zpět na „Hnací soustava“