oštření podlahy

Moderátor: Moderátoři

stav
Kontaktovat uživatele:

základ

Příspěvek od stav »

Laďuša píše:Pěknej seriál :thumbright:

Hlavně ať námahu vyváží nějaký to bezproblémový desetiletí
Trvanlivost ošetření je závislá především na přípravě povrchu a základu. Nechá se ledacos zachránit, ale ne základovkama z drogerie. To jsou ne základní barvy, ale obarvená ředidla, která mají mizernou životnost . Zkuste si prostudovat článek: http://www.skoda.panda.cz/clanek.php3?id=383. Až budete mít trochu přehled, co vlastně základ musí umět tak zkuste navštívit stránky http://www.industrycoats.cz/nabidka.html
Nestyďte se oslovit uvedené zástupce firmy, kteří vám dají takové školení, že se budete těšit až se do toho pustíte. Mám moooc dobré zkušenosti s zákl. ACP 10-00. Jakou následnou ochranu na spodek to už je asi v kompetenci jiného výrobce a materiálu. Rozhodně obtížnější zpracovatelnost, někdy vyšší cena a potřeba speciálního nářadí dozajista vám budou odměnou v životnosti, proto bych i ve finálních ošetření podvozků volil ne to co mají v každé drogerii.
Malda

Příspěvek od Malda »

Sory Tome, ze se ti seru do tematu :) Ale - kdyz auto nejezdi v zime, ma cenu takhle osetrovat podvozek? Jestli by nestacilo, kdyby treba podbehy byly strikly normalni povrchovou barvou s krablakem. Nemam tucha, jak moc je dest agresivni, tak me nekamenujte :)
mimochodem, tak pekny auto a je tak zbastleny tou cernou maskou a hroznejma poklicema a ty blinkry, no skoda mluvit. fuj
Calling name Bastl One
dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Má - ona není nejhorší přímo zima, ale vlhký rána. Já teď taky chystám, zatím vršek (štětkou převést auto na jednobarevné :D ).

Co jsem obrousil, další ráno pokryla červená rez. Minulou zimu jsme přežil celkem bez problémů. Ale jaro a podzim, to je něco. Hlavně listopad-prosinec, kdy se ještě do toho všeho začne solit, ale nebude dost zima, a ta sůl bude pěkně pracovat.

O víkendu jsem dloubal šroubovákem a brousil šmirglem 40 rez, pak tmelil (tmel se skelným vláknem - drží to i na rzi, pokud se nedrolí, klidně i 2 roky to udrží plechy pohromadě, prověřeno na Žigulovi). Potom zase brousil (60 a 100).
Včera jsem některé namáhanější nebo poškozenější části natřel červenou základovkou, pokud bude v týdnu pěkně, vezmu to ještě tou zelenou.

Je mi srdečně jedno, že to není dokonalý, to auto je bouraný, dělá to kravál a asi se s tím už nedá moc dělat. Prostě jsem se rozhodl, že než si koupím další Ladu, udělám si pár experimentů ještě na téhle. V červnu chci ještě projít technickou a ještě tak rok s ní jezdit. Potom nevim - jak se znam, přijde mi to líto a budu jezdit další rok .... :lol:
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Nemo

Příspěvek od Nemo »

dmatej píše:V červnu chci ještě projít technickou a ještě tak rok s ní jezdit. Potom nevim - jak se znam, přijde mi to líto a budu jezdit další rok .... :lol:
Takhle nějak jsem já uvažoval před 6ti lety o mojí 2102. :lol: Byla celá strakatá, v rozích blatníků díry...říkal jsem : ještě jednu technickou a je konec. A pak jsem ty díry tak něak opravil, vyměnil blatník, před rokem jsem to vybrousil a stříknul Herbolem-bunt,(že jako jen tak a by to přežilo ještě jednu technickou), a teď už lituju, že jsem si s tím nedal víc práce, a neudělal to pořádně a opravdový akryllak, protože je mi už jasné, že se s tim autem prostě nedokážu rozloučit.
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
jiri nedela

Příspěvek od jiri nedela »

Na radu kamarádů jsem ošetřil spodek gumoasfaltem.Podklad jsem upravil přípravkem Penetral ALP.Takže už se těším na zimu.Jo a měl bych dotaz-Kde se dá sehnat ta kolíbka?
Nemo

Příspěvek od Nemo »

Kde se dá sehnat ta kolíbka?
Kuta
Zaslal: ne říjen 22, 2006 23:29
Opravdu by se nikomu nic nehodilo?
Delal jsem trosku revizi a mam i 2 nadrze,kardan,predni a stredovy dil vyfuku,kolibku,stresni madla na patnactky,krasny stropni lampicky s lestenym rameckem,slusny kryty na predni sloupky,veskery relatka,pekny volant na 21011,atd.
viz: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... ght=#71025
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

takovej detailek.. když hodíš auto na bok, nemůže tect olej z větracích otvoru třeba na zadní nápravě, převodovce.. atd.. ??.
Nemo

Příspěvek od Nemo »

S tim jsem nikdy problém neměl. Akorát jednou jsem zapoměl vyndat baterku, a ta teda trošku slzela. :? Hlavně utěsnit / odsát brzdovku, a expanzku vody. Jo, a taky benzínovou nádrž nějak vyřešit. Demontáž u sedana, zvrhnutí na pravobok u kombála.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

U sedanu by mělo stačit nasadit nějakou vhodnou čepičku na výstupek odvětrávání nádrže, nebo prosté převracení na levobok, při prázdnější nádrži by neměl být problém.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

otočil jsem tak jak vidíte na obrázku ...vytáhl jsem akorád baterku a vyhodil ven nádržku ostřikovače,jinak vše zůstalo jak mělo...a nic nevyteklo ani z expanzky ani z nádobek na kapalinu a benzínu jsem tam měl pomálo,takže ani zde problém nebyl
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“