Výměna LPG

(Kam chodit nakupovat pro naše miláčky)

Moderátor: Moderátoři

Jelen

Příspěvek od Jelen »

Oživím toto Bohem zapomenuté téma, mám pár dotazů ohledně LPG.
Jak již mnozí víte, pořídil jsem Mercedes W126 na LPG.
Je k LPG nějakej papír, který se musí vozit, nebo je potřeba u STK? Jak funguje a je zapojené LPG u stříkačky? - mechanická stříkačka, netrpí žádnou elektronikou.
Někdy bych uvítal pomoc od LPG guru Saši, aby mi pomohl LPG správně zapojit a oživit. Zatím nemám techničák, ani papír od LPG, to asi dostanu, až to na mě přehlásí, ale kdyby papír od LPG nebyl, dá se někde sehnat, nebo vydá ho nějaká stanice po kontrole?
Michal Karásek

Příspěvek od Michal Karásek »

V momentě, kdy je LPG montováno v čechách, měl by existovat zápis do velkého TP + papír o montáži s chlívkama pro revize, pokud není a LPG je přesto zapsáno, jedná se o ztrátu - zeptal bych se nejříve u nejbližšího sevisu LPG, popř. na Odboru dopravy, poku je LPG namontováno tady ale neni psáno v TP, je pravděpodobně nelegálně namontované - to by možná pomohl řešit jedině servis, kde by ten papír mohli s revizí vydat (za patřičný poplatek) a vyřídit zápis do TP, pokud to není typová zástavba(tedy pokud si v daném typu vozu nenechal někdo jdnotlivě otypovat zástavbu daného typu zařízení), bude to stát asi ještě o dost víc...
asi tedy nejdříve studium papírů, pak návštěva někoho kdo LPG montuje, pak postupovat podle toho, co z dané situace vyplyne...
[VAZ 2104 Květuška (dříve Nataša)]
[Trabant 601 Žlutej ďábel]
"Rozdíl mezi svěřencem blázince a hlídačem je ve vlastnictví klíčů."
Jelen

Příspěvek od Jelen »

LPG je v techničáku zapsáno, ale není od něj žádnej papír. Mělo by být dle informací staré 3 roky, je to TARTARINI a je to už bomba s elektroventilem. Jde mi o to, jak postupovat, když nemám ten papír. Předpokládám, že to bylo montováno někde na druhym konci republiky, tak by bylo problematické tam jet s autem.
rosta

Příspěvek od rosta »

tak se stav na dopravním inspektorátu a poptej se-jestli to je v techničáku tak by to mělo být legální-a musiš mít papíry od nádrže-když to nemá papíry je to kus mrtvýho železa-nikdo ti na to revizi neudělá-řešil jsem to vloni v prosinci
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Právě že nemám ani od nádrže :) ale je na ní vyraženo datum platnosti a je platná.
rosta

Příspěvek od rosta »

jenže když k ní není papír můžeš ji použít leda jako jímku vzduchu na kompresor-bez papírů nelze
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Ha, ověřeno od plynařů - stačí zajet na revizi, nemusíš mít ani papírek, jen to musí být v TP a bomba musí být platná, vše vystaví ;) Takže nevím, kde ses ptal ty, ale asi jsi jim musel nějak ublížit.
Kopr

Příspěvek od Kopr »

rosta, Rostíku, Rostíku......... nedíš pravdu neb máš zkreslené informace :wink: já se na to dneska ptal přímo plynaře.
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
plavec

Pinc Tábor raději NE

Příspěvek od plavec »

Když už jste u těch plynařů.Varuju před Autogas Pinc v Táboře. Je to banda tupců.Auto sice rádi přestaví, dá se s tím i v pohodě jezdit.Ale běda jak je potřeba něco na autě udělat. Když utíká plyn, tak to moc neřešej, (pár týdnů jsem ohrožoval sebe a půl okresu ) , neschopnost , nebo lajdáctví něco udělat pořádně. Utíkající plyn u reduktoru vyřešili jakýmsi "O" kroužkem, ten se rozpadl za dva dny, pak vyměnili rovnou celý koleno. (elpigaz 01)
Jednou jsem u nich měnil spojkový ložisko, a sice to vyměnili ale dvojka šla řadit jen přes hranu sedáku, dvakrát jsem se jim vrátil na reklamaci.
teďka už třetí tejden řeším ukazatel stavu lpg, za dva dny se mi auto vrátilo, skoro v takovým stavu v jakým bylo předáno. Takže tam budu asi každej tejden dvakrát jezdit a mrdat je aby s tím něco udělali. A dokud to neopraví, tak jim nedám pokoj.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
Odpovědět

Zpět na „Firmy a kontakty“